Răspunsuri Pentru Viață – Mihai Gheorghiu

Mihai Gheorghiu si Kim David Conf CpF Sibiu oct 2017 (FOTO captura Agnus Dei)

  • [..]daca trei milioane de romani pot sa dispara din atentia publica, ca si cum n-ar fi existat vreodata si ca si cum nu ar exista, va dati seama ce profunda e democratia romaneasca.
  • [..] Dupa doi ani de exercitiu continu, va pot spune ca in societatea romaneasca exista cel putin un subiect interzis si acesta este initiativa Coalitiei pentru Familie, a Comitetului de Initiativa Cetateneasca  si mai nou a Platformei Civice impreuna. Este un subiect, pe cat de simplu, pe cat de fundamental, atat de interzis in mijloace, in mass media, pe atat de interzis in lumea buna, pe atat de urit in elita intelectuala, uneori cu aere profund crestine. Despre orice se poate vorbi la televiziuni in Romania, numai despre acest lucru, nu. Si nu deranjeaza pe nimeni 
  • Demersul nostru are doi piloni fundamentali. Este o marturisire pentru credinta noastra, pentru fundamentul crestin al Europei si al civilizatiei si este o batalie care o ducem pentru copiii nostri, pentru mintea si sufletul lor. 
  • [..] Eu sunt un om care a facut politica candva. Sunt un om care m-am implicat  in ceea ce am considerat important pentru aceasta natiune si pentru libertatea ei si in 21 decembrie 1989 si mai tarziu. Exista doi presedinti ai Romaniei care m-au vrut mort alaturi de multi alti din colegii mei. 
  • Sunt teme extrem de importante in Romania si o recunoastem si o cunoastem cu toti. Saracia in Romania e dureroasa. Romania e cea mai saraca tara a Europei. Nu veti auzi nici despre asta foarte mult. O alta tragedie a acestei natiuni este plecarea a 4,5 milioane de romani in afara tarii. Suntem pe locul doi dupa Siria in tarile lovite de aceasta tragedie a emigratiei.

Răspunsuri Pentru Viață – CpF Sibiu: Mihai Gheorghiu

Prezentare din suita de conferinte in favoarea familiei organizata de Comitetul de Initiativa al Coalitiei pentru Familie si Platforma Civica impreuna. Aceste conferinte au inceput la Cluj-Napoca in data de 5 Octombrie si au continuat in 7 Octombrie la Sibiu si apoi si in alte localitati – Timisoara, Iasi si Bucuresti. Urmariti cateva interventii de la Conferinta de la Sibiu. (Selectiuni din material primit de la ProDocens Media. Mihai Gheorghiu este presedintele Comitetului de Initiativa al Coalitiei pentru Familie. Veti putea deduce importanta problemei pusa in discutie referitoare la Referendum, referitoare la protejarea familiilor noastre si chiar a neamului nostru a natiunii Romane. (Iacob Berghianu)

Mihai Gheorghiu – Sibiu 7 octombrie 2017:

[..] Dupa doi ani de exercitiu continu, va pot spune ca in societatea romaneasca exista cel putin un subiect interzis si acesta este initiativa Coalitiei pentru Familie, a Comitetului de Initiativa Cetateneasca  si mai nou a Platformei Civice impreuna. Este un subiect, pe cat de simplu, pe cat de fundamental, atat de interzis in mijloace, in mass media, pe atat de interzis in lumea buna, pe atat de urit in elita intelectuala, uneori cu aere profund crestine. Despre orice se poate vorbi la televiziuni in Romania, numai despre acest lucru, nu. Si nu deranjeaza pe nimeni- nici o conducere de partid, nici un intelectual, e un subiect tabu. Si e bine ca e tabu. Faci invitatii la conferinta de presa, nu vine nimeni. NIMENI. E ca si cum ar asculta toti de defunctul comitet central al partidului comunist roman. Nu cred ca mai exista loc si spatiu unde se intampla asa ceva. Deci, ca la o chemare, ca la un ordin, nimeni nu e prezent. Nimeni nu vorbeste, nimeni nu spune nimic. Deci, daca trei milioane de romani pot sa dispara din atentia publica, ca si cum n-ar fi existat vreodata si ca si cum nu ar exista, va dati seama ce profunda e democratia romaneasca. Ce bogata e democratia romaneasca. Ce mult am mers noi inainte pe calea libertatii, democratiei si statului de drept. Este inspaimantator. Eu sunt un om care a facut politica candva. Sunt un om care m-am implicat  in ceea ce am considerat important pentru aceasta natiune si pentru libertatea ei si in 21 decembrie 1989 si mai tarziu. Exista doi presedinti ai Romaniei care m-au vrut mort alaturi de multi alti din colegii mei: Nicolae Ceausescu si Ion Iliescu, In 14,15 iunie, securitatea lui Ion Iliescu a omorat in acele zile. E o drama si o tragedie  peste care iarasi am trecut. Nu exista la ora actuala nici un vinovat. Dramele, tragediile trec pe langa noi de prea multe ori. Dar sa nu facem istorie, sa ne intoarcem acum si aici.

Este dureros. Pe langa ca este inspaimantator, pe langa ca este periculos, este dureros sa vezi cum efortul unui popor de-a spune un lucru simplu, de decenta maxima, este tratat si scuipat in fata, pentru ca nu se poate numi altfel ceea ce primim ca raspuns din partea mass mediei, a unei parti a intelectualilor romani si a clasei politice. Probabil ca trebuie sa asteptam, nu doi ani, ci 200 de ani pentru a fi convocat referendumul, atunci cand nu va mai fi considerat populist, inutil si periculos. Cum poti sa declari 3 milioane de oameni ca si cum ar fi trei milioane de rebeli? Sa-i califici si sa consideri ca ceea ce fac ei nu e insasi esenta democratiei. Dar asta este situatia dupa 2 ani si trebuia sa va spun aceste lucruri ca sa ne dam seama de ce nu ne vedem mai des, de ce nu auzim unii de altii mai des, de ce nu se fac discutii la televiziuni, acolo unde se discuta si ultimul ochi de la ciorapul unei domnisoare oarecare.

Sunt teme extrem de importante in Romania si o recunoastem si o cunoastem cu toti. Saracia in Romania e dureroasa. Romania e cea mai saraca tara a Europei. Nu veti auzi nici despre asta foarte mult. O alta tragedie a acestei natiuni este plecarea a 4,5 milioane de romani in afara tarii. Suntem pe locul doi dupa Siria in tarile lovite de aceasta tragedie a emigratiei. Niciodata in istoria moderna a acestui popor n-au plecat atatia romani afara. Am ramas aici mult mai putini , mult mai saraci si banuiesc ca nu foarte optimisti. Dar trebuie sa fim pe metereze si demersul nostru are doi piloni fundamentali. Este o marturisire pentru credinta noastra, pentru fundamentul crestin al Europei si al civilizatiei si este o batalie care o ducem pentru copiii nostri, pentru mintea si sufletul lor. Noi am scapat de acest nou jug al ideologiei al terorismului intelectual, al rescrierii umanitatii, al definitiei umanului. Noi nu vom invata in clasa I despre cupluri formate de persoane de acelasi sex si despre foarte multe lucruri din natura umana. Copiii nostri si nepotii nostri vor invata, in schimb. Daca vrem sa le garantam un mediu normal si decent de dezvoltare si sa le garantam ca vor afla despre multitudinea si diversitatea naturii umane atunci cand trebuie sa o faca si atunci cand vor avea mintea necesara sa inteleaga, sa zica da sau nu. Dar, nu inainte.

Pentru asta suntem de doi ani in aceasta cursa contra cronometru, pentru sanatatea societatii romanesti, pentru normalitatea si pentru firescul ei. Si am facut-o cu eleganta, cu decenta, cu tenacitate. N-am jignit pe nimeni. N-am criticat pe nimeni. N-am judecat pe nimeni.  N-am jignit pe nimeni, le-am dat tuturor ce este al lor: libertatea de-a fi si de-a se purta cum doresc. Noua, in schimb, nu ni se permite nici sa fim liberi, nici sa ajungem la referendum, nici sa vorbim despre ceea ce vrem sa vorbim pentru ca suntem ‘fanatici religiosi’. Noua nu ni se permite si incet, incet, nu ni se va mai permite mare lucru.

Prietenii nostri din America au facut acest gest frumos si generos de-a veni la invitatia noastra aici. Pentru ca am stabilit sa fim mai convingatori decat am fost pana acum, si ca sa va aducem oameni care au trait experienta imposibilitatii la libertatea de constiinta, oameni care au suferit precum Kim Davis, sau oameni care au castigat un proces, care au reusit sa redea libertatea lui Kim Davis, ca avocatul Horatiu Mihet. E foarte important sa auziti, sa vedeti ce inseamna  lupta pentru libertate, pentru credinta, pentru adevarul tau. Si vin, nu din alta parte, ci din America, tara tuturor libertatilor. Tara fondata de oameni care au plecat pentru ca erau vanati pentru credinta lor. Stiti? In anii ’80, disidentii si oponentii  regiunilor comuniste erau chemati la Paris, la Roma, la New York si povesteau ceea ce o societate libera  nu putea sa creada- cum e sa te bati pentru o hirtie de ziar, cum e sa te bati pentru o bucata de paine, cum e sa te bati pentru propria ta libertate, pentru un regim care incearca sa-ti ia totul.

Iata ca astazi intr-un fel, parca sensul se schimba si oameni care au trait experienta de-a fi pusi in postura de-a nu putea sa-si exprime libertatea, vin sa va spuna care este dimensiunea pericolului de maine. Noi aici, pentru ca nu se discuta, nu stim care este realmente acest pericol. Il stiu doar cativa care au citit, care s-au preocupat. Dar trebuie sa devenim cu toti cat mai constienti ca aceasta dimensiune exista. Si ea priveste libertatea noastra si nu numai libertatea de miscare, dar si libertatea de-a gandi, de-a crede, libertatea de-ati creste copiii. Ca, la ora actuala, oameni, parinti au facut inchisoare  pentru ca au incercat sa spuna ca ceea ce invata copiii lor la scoala nu e bine si ca nu sunt de acord. Ca episcopi sunt tiriti in procese, ca pastori au fost chemati la primaria din Houston cu predica, sa le fie controlata de catre primarita din Houston. Sa spuna daca e corecta din pucnt de vedere politic sau nu.

Cine ar fi crezut ca vom trai astfel de timpuri? Sa nu credem ca in dulcea noastra patrie si pe plaiul ondulat al tarii noastre, nu se va intampla asa ceva. Se va intampla pentru ca statele devin la un moment dat captivele acestor minoritati ideologice. Si asa cum astazi nu putem ajunge la referendum pentru ca raspunsul clasei politice este NU. Maine, aceasta clasa politica care dicteaza acum ‘NU’, va dicta ‘DA’ pentru ca adevarata redefinire a familiei sa fie posibila: O casatorie pentru toti. Asa zisa casatorie pentru toti. Si stiti de unde veti afla? Veti afla din ziare. Ca definitia fundamentala , una dintre definitiile fundamentale ale sistemului nostru constitutional si ale vietii noastre, va fi schimbata. Nu va mai fi aceeasi. De ce? Pentru mai multa democratie, stimati tovarasi.

Sa-i ascultam acum pe prietenii nostri, carora inca odata le multumesc. Veti vedea cata umanitate, cata credinta, cata dragoste pentru Hristos au avut, si pentru adevar, si pentru societate, pentru ca crestinul trebuie sa fie pana la capat si un cetatean. El este crestin, nu numai in biserica. nu numai in coltul de rugaciune al casei lui, ci trebuie sa fie si in cetate. Noi nu putem elibera cetatea si societatea de prezenta noastra pentru a fi ocupate de alte prezente. Nu, trebuie sa stam aici si trebuie sa contam si ca cetateni si ca oameni responsabili pentru tot ceea ce se intampla. (19:35)

(a urmat marturia lui Kim Davis- care o vom prezenta intr-o postare in viitorul apropiat, dupa care cateva afirmatii a dlui Mihai Gheorghiu in ultimele 8 minute din acest video)

105 – Raspunsuri Pentru Viață – CpF Sibiu: Mihai Gheorghiu

VIDEO by Credo TV

Pentru cei ce doriti sa urmariti intreaga conferinta de la Sibiu (Vom reveni cu transcriere partiala din discursul lui Kim Davis si Harry Mihet pe viitor alaturi de urmatoarele editii de la Credo TV ‘Sa-L cunosc pe El)

VIDEO by Prodocens Media

KIM DAVIS ȘI HARRY MIHET – SIBIU – O MĂRTURIE AMERICANĂ DESPRE LIBERTATEA DE CONȘTIINȚĂ

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: