Pence promite ajutorul american pentru creștinii persecutați: Dumnezeu va „sufla viața nouă” în Orientul Mijlociu

FOTO U.S. Vice President Mike Pence (Joe Skipper/Reuters)

„În seara asta, este privilegiul meu să anunț că Președintele Trump a ordonat Departamentului de Stat să înceteze să finanțeze eforturile ineficiente de ajutorare ale Națiunilor Unite și din această zi, America va oferi sprijin direct comunităților persecutate…. 

Vicepreședintele Mike Pence a fost present miercuri seara în calitate de vorbitor principal la summitul anual al Conferinței pentru apărarea creștinilor (IDC) și a adus un mesaj de solidaritate și speranță pentru creștinii persecutați din Orientul Mijlociu.
„Biblia ne spune că toți cei care doresc să trăiască o viață duhovnicească prin Hristos Isus vor fi persecutați”, a spus Pence. „Din păcate, astăzi, creștinismul se află sub un atac fără precedent în țările stravechi  unde a început si a crescut mai întâi”.

Speranţă?

  „În seara asta, am venit să vă spun că ajutorul este pe drum. Președintele Trump și cu toată administrația noastră lucrează neobosit pentru a proteja aceste comunități antice”, a adăugat el.


Numind
răul după nume
Creștinii și minoritățile religioase au suferit torturi care sunt în curs de desfășurare în Orientul Mijlociu, acțiuni pe care administrația Trump le numește genocid.
„Este genocid, sunt crime împotriva umanității și le vom numi ceea ce sunt”, a spus Pence.
De asemenea, vicepreședintele nu s-a ferit de a-i spune  forței din spatele violenței pe nume.
„Președintele Trump și eu văd aceste crime pentru ceea ce sunt: ​​acte malefice de persecuție animate de ură pentru creștini și Evanghelia lui Hristos. Și la fel știe și președintele ce și cine a comis aceste crime și le numește pe nume: Islamul radical terorist „, a spus Pence.

Înfrângerea califatului

Pence a adus de asemenea o veste bună, spunând că ISIS are zile tulburi înainte.

„Mulțumită curajului forțelor armate americane și hotărârii comandantului șef, sunt încântat să raportez că ISIS este pe fugă”, a spus el. „Acum trei ani acești barbari au sărbătorit pe stradă în capitala lor auto-declarată a lui Raqqa, au proclamat începutul unui califat de o mie de ani și și-au ridicat steagurile negre în regiune, dar acele steaguri negre nu mai zboară în Raqqa”.
Săptămâna trecută, forțele sprijinite de SUA au ajutat la eliberarea lui Raqqa, luând înapoi una dintre ultimele fortărețe ale califatului destrămător.

O nouă direcţie de reconstrucție

În timp ce mulți aplaudă distrugerea aproape totală a statului islamic, Pence a spus că este timpul victimele genocidului să fie ajutat să  reconstruiască.
„Pe măsură ce începem să vedem că fluxurile de teroare se retrag, vă pot asigura că președintele Trump este hotărât să ajute popoarele persecutate să recupereze pământul, să se întoarcă acasă, să-și reconstruiască viața și să replanteze rădăcinile în casa lor antică”, a spus el .
Totuși
, a spus vicepreședintele că această administrație nu îi ajută pe creștinii persecutați în același mod în care a făcut-o administrația Obama.
„Ultima administrație a acordat un ajutor umanitar Orientului Mijlociu cu peste un miliard de dolari, dar a redus ponderea leului prin intermediul programelor conduse de Organizația Națiunilor Unite. Cu toate acestea, ONU nu a reușit niciodată să ajute cele mai vulnerabile comunități – în special minoritățile religioase” Pence a explicat. „Și în timp ce grupurile de credință au recorduri dovedite și rădăcini adânci în această regiune sunt mai mult decât dispuse să ajute, Națiunile Unite continuă să nege cererile lor de finanțare „.
„În seara asta, este privilegiul meu să anunț că Președintele Trump a ordonat Departamentului de Stat să înceteze să finanțeze eforturile ineficiente de ajutorare ale Națiunilor Unite și din această zi, America va oferi sprijin direct comunităților persecutate prin intermediul USAID”, a spus el.

Credinta in Dumnezeu

În timp ce drumul spre siguranță și securitate poate părea un drum mult mai departe, Pence are credința că Dumnezeu va face un mare miracol în Orientul Mijlociu.
„Am credință pentru că sunt un credincios”, a spus el publicului. „Și eu cred că cel care a spus:” Când vei trece prin ape, voi fi cu tine „. Si că Cel care a spus: „Nu vă voi lăsa, nici nu vă voi părăsi”, nu o va face  niciodată”

Traducere AC – sursa

http://www1.cbn.com/cbnnews/cwn/2017/october/pence-tells-persecuted-christians-help-is-on-the-way-god-will-breathe-new-life-into-the-middle-east

8 comentarii (+add yours?)

 1. Gabriela
  oct. 27, 2017 @ 10:54:59

  Bine ati revenit cu acest site!

 2. Gabriela
  oct. 27, 2017 @ 11:06:22

  Pt ca nu am unde sa va trimit mesaj va voi scrie aici referitor la alt subiect care nu are legatura cu cel de mai sus.
  Poate ati vazut in spatiu public romanesc si chiar international ca Televiziunea libera Nasul TV a fost inchisa abuziv si luata prin forta si acte false de la proprietarul, Radu Moraru. Poate amintiti si despre el ceva pe aici, deaoarece el este unul din singurii jurnalisti care sustine cauzele lui Dumnezeu pe care si noi le sustinem si acum are nevoie de ajutorul nostru. Multumesc anticipat!

  • rodi
   oct. 27, 2017 @ 14:27:46

   Da, Gabriela, cu tristete am urmarit ce s-a intamplat recent si chiar pregatim un articol, un interviu in care am scris despre Radu Moraru niste fapte impresionante din partea dinsului. Dumnezeu sa lucreze mai mult la inima lui si sa-l foloseasca dupa cum El gaseste sa-l folsoeasca.

 3. Trackback: SCUT în jurul creștinilor persecutați din Orientul Mijlociu. Administrația Trump NU va mai da milioane de dolari către ONU, ci organizațiilor creștine | agnus dei - english + romanian blog
 4. Gabriela
  oct. 28, 2017 @ 00:40:56

  Multumesc de raspuns. Ma bucur ca sunteti in asentimentul meu si o sa puneti un mesaj si despre acest subiect. Am avut ocazia, nu demult, sa-l cunosc personal pe dl.Radu Moraru si pe langa faptul ca e si psiholog, nu e departe de imparatia lui Dumnezeu. Tocmai de aceea are nevoie sa fim alaturi de el acum, cand multi frati de-ai nostri care i-au trecut pragul la emisiunea consacrata, nu au amintit nimic in plan public si nici personal nu l-au cautat. Este un abuz ceea ce i s-a intamplat. Poate are si el partea lui de vina, dar ca sa ti se confiste proprietatea garantata prin Constitutie e de neimaginat. Fiti binecuvantati!

 5. Iordache Ana
  oct. 28, 2017 @ 04:14:14

  Intoarceti-vă la Domnul, Dumnezeul vostru ! Căci ati căzut prin nelegiuire. Dumnezeu în îndurarea Lui a împins nenorocirea, n-a lăsat la cârma Americii sa se continue nelegiuirile și sa-I întoarcă spatele, a instalat un om care vrea sa fie Dumnezeu Cârmaciul.
  „Semănați potrivit cu neprihănirea și veți secera potrivit cu îndurarea. Desteleniti-va un ogor nou ! Este vremea sa căutați pe Dimnul, ca sa vina și sa ploaie mântuire.” (Osea )

 6. octavpelin
  nov. 02, 2017 @ 02:55:45

  A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: