În Franța, Crucea de pe statuia Papei Ioan Paul al II-lea a fost eliminată

Nu e Raqqa, Siria. În Franța, Crucea de pe statuia Papei Ioan Paul al II-lea a fost eliminată
Aici, Consiliul de Stat din Franța a decis că o cruce ridicată într-o piață publică încalcă principiul statului secular și, prin urmare, trebuie să fie dărâmată. Prin urmare, cea mai înaltă instanță administrativă franceză a decretat eliminarea crucii de pe un monument ridicat în 2006 în onoarea Sfântului Ioan Paul al II-lea la Ploermel, în Bretania, scrie site-ul Avvenire.it.
În piața care poartă numele papei polonez tronează o statuie donată de artistul rus Zurab Tsereteli Ruso, o sculptură care-l reprezintă pe Sfântul Pontif în picioare, cu mâinile împreunate, absorbit în rugăciune. Statuia este acoperită de un arc mare din piatră, deasupra căruia se află o cruce.
Se pare însă că simbolul creștinismului, ușor de recunoscut, a deranjat sensibilitățile unor extremiști ai secularismului. Astfel, judecătorii Curții Supreme din Franța au decis să facă apel la legea privind separarea bisericii de stat din 1905, care interzice ridicarea de monumente religioase în locuri publice, cu excepția muzeelor, a cimitirelor și a lăcașelor de cult. În 2015, Tribunalul din Rennesaveva a dispus îndepărtarea întregii statui. În urma recursului, noua hotărâre a instanței prevede ca statuia să rămână, dar crucea nu.
Afla mai mult – Active News

2 comentarii (+add yours?)

  1. dininimapentrutine
    oct. 29, 2017 @ 04:26:03

    Semne clare. Ecumenismul câștigă teren

  2. Matei
    oct. 30, 2017 @ 08:23:28

    Nu ecumenismul, ci paganismul!

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: