Biserica catolică poloneză le cere credincioșilor să nu sărbătorească Halloween, considerat „un rit păgân”, și care presupune „o negare” a valorilor creștine fundamentale

În ultimii ani, sărbătoarea de Halloween, importată din SUA, cu sculptarea de figuri în dovleac, realizarea de costume și petreceri, a devenit tot mai populară în Polonia, în pofida opoziției Bisericii Catolice.

Un purtător de cuvânt al Conferinței Episcopale din Polonia le-a cerut marți credincioșilor să nu sărbătorească Halloween, considerat „un obicei păgân străin culturii noastre și care promovează cultul morții”, relatează EFE.

Părintele Pawel Rytel-Andrianik a reamintit cuvintele papei Benedict al XVI-lea, potrivit căruia Halloween „împinge noile generații spre o mentalitate a magiei ezoterice și constituie un atac la valorile spirituale sacre.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Conferinței Episcopale poloneze, sărbătoarea de Halloween presupune „o negare” a valorilor creștine fundamentale.

Afla mai mult – Active News

Citeste si –

2 comentarii (+add yours?)

  1. S.P.
    nov. 01, 2017 @ 02:52:28

    Unde a ajuns protestantismul cand intr-o tara catolica exista (la nivel de stat) mai mult doiscernamant decat la Casa alba ?

  2. octavpelin
    nov. 01, 2017 @ 03:30:58

    A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: