Israelul e cunoscut ca fiind o națiune a inovațiilor

O examinare atentă a Israelului, văzut ca o națiune inovatoare.Israelul e cunoscut ca fiind o națiune a inovațiilor și aceasta datorită numărului mare de companii noi și inovatoare care s-au înființat în Israel. Potrivit unui nou raport, Tel Avivul devine un oraș al inovațiilor, ca centru de cercetare și dezvoltare al unor giganți ca Visa, Amazon sau Barclays. Un israelian aflat în centrul acestei explozii economice e Johnathan Medved, fondatorul companiei OurCrowd. Am discutat cu Medved, la sediul companiei sale din Ierusalim.

Ce este compania OurCrowd ?
E cea mai mare platformă de capital propriu din lume, ceea ce înseamnă că potențialii investitori pot accesa un site sau o aplicație mobilă, unde pot afla oportunități de investiție în companii private. De obicei, investitorii spun că vor să investească într-o inovație chiar de la început. Noi găsim aceste oportunități de investiție, mai ales în Israel, dar tot mai mult și în alte părți ale lumii, după care negociem cu compania și punem împreună diferite capitaluri de risc care susțin inovația respectivă, după care invităm membrii echipei să se alăture partenerului general, OurCrowd, și să finanțeze aceste companii.

În acest moment, mare parte a finanțărilor vin din Asia. Sunt mii și mii de investitori care aud ce se petrece în Israel și spun că ar dori și ei să fie implicați în această sursă uimitoare de profit, dar și de noi tehnologii. Văd și ei că Israelul nu doar supraviețuiește, ci chiar înflorește și că suntem lideri mondiali în atât de multe tehnologii noi, fie că vorbim de agricultură, roboți sau drone. E ca o revelație. Toată lumea știe despre despicarea Mării Roșii, dar nu mulți știu că a existat un om pe nume Nahșon, fiul lui Aminadab, din seminția lui Iuda, care a intrat în mare, până la gât, înainte ca aceasta să se despartă. În acel moment, în care a dovedit acel spirit de conducător, de inițiativă, Dumnezeu a făcut acel miracol și a despicat marea.

Astăzi, Israelul conduce lumea în acest tip de acțiuni, în crearea de noi tehnologii benefice pentru întreaga lume. Percepeți compania dvs. ca fiind un catalizator pentru toate aceste antreprenoriate? Oamenii mă întreabă de ce îmi place ceea ce fac și cum reușesc să țin pasul cu toate. Eu le răspund că am jobul de vis, cel mai grozav job din lume. Ocupația mea e să-i ascult pe oameni spunându-mi despre visurile lor, în speranța că îi voi putea ajuta să realizeze aceste visuri. Eu nu pot face acest lucru, dar pot să mă ocup de finanțarea lor prin platforma OurCrowd și să le înmânez eventual un cec, adesea de milioane de dolari, ca ei să poată dezvolta produsul. Noi îi celebrăm pe acești oameni ca Nahșon, fiul lui Aminadab, care ”intră în apă” și, ca unul care am ridicat câteva companii de-a lungul carierei, cea mai recentă fiind OurCrowd, credeți-mă că, la început, e destul de înfricoșător.

Ați spune că acest lucru e parte din împlinirea promisiunii din cartea Exodul? În cartea Deuteronomul scrie că ”Domnul îți va da puterea să câștigi toate aceste bogății”. Ați spune că aceasta ar face parte din împlinirea promisiunii ?
Cu siguranță. În tradiția iudaică, noi nu celebrăm sărăcia. Sigur că sărăcia există, și suntem învățați să-i ajutăm pe săraci, să dăm ”tzedakah”, să facem acte de caritate, trebuie să dăm zeciuială, dar oamenii de afaceri sunt colaboratori ai lui Dumnezeu. Oamenii de afaceri creează bogăție, creează locuri de muncă. Ei ajută la avansul tehnologiei și trebuie să sărbătorim această parte a businessului. Desigur, în mediul de afaceri, trebuie să existe compasiune. Când o companie se alătură OurCrowd, investește într-un capital de risc filantropic, numit ”morah”, însemnând ”a returna”. Noi le oferim companiilor un plan de opțiuni pe acțiuni, prin care să poată dărui către comunitate. Astfel, când respectiva companie și-a realizat visul și este mai apoi cumpărată, dacă dă Domnul, cu miliarde de dolari, acei bani ajung înapoi la comunitate.

Atunci când le vorbiți oamenilor,care e mesajul principal pe care doriți să îl transmiteți ?În primul rând, Israelul iubește și își respectă partenerii și frații creștini. Grupurile care sunt active în susținerea și protejarea Israelului, binecuvântările, rugăciunile, și acțiunile voastre înseamnă mult pentru noi. Există grupuri de zeci de mii, sute de mii de oameni. Milioane de creștini vizitează țara noastră, nu doar pentru a vedea locurile sfinte, ci și pentru a experimenta miracolul modern al vieții evreiești renăscute. Faptul că Israelul e lider mondial în inovație n-ar trebui să surprindă niciun creștin. Surpriza era dacă nu eram lideri ai lumii. Aceasta e doar împlinirea promisiunii lui Dumnezeu. Atunci când discutăm unii cu alții, fie în cadrul unei emisiuni televizate, sau în alte contexte, aceasta pe mine mă înviorează și mă emoționează.
Știre difuzată în emisiunea Jerusalem Dateline 195 – 9 septembrie 2017, la Alfa Omega TV. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: