Semn apocaliptic? Avertisment dur de la medici. Ciuma, boala care aduce moarte in 72 de ore, a revenit in lume

Avertisment dur de la medici. Ciuma, boala care aduce moarte in 72 de ore, a revenit in lume – Ce zone trebuie evitate pentru a nu te imbolnavi

Sa purtam in rugaciune familia misionara Saitis si poporul din Madagascar – vezi aici – Speranță în mijlocul epidemiei de ciumă – Foaie de informare din Madagascar #Octombrie 2017

Avertisment de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii! Ciuma, boala care aduce moartea în 72 de ore, a ajuns în destinaţii turistice vizitate de mii de români, în fiecare an. Medicii au înregistrat până acum 1.300 de cazuri, iar pericolul de răspândire a bolii este uriaş.

Pare de necrezut, dar ciuma, boala necrutatoare, care, in Evul Mediu, a omorat 30 milioane de oameni, s-a instalat in Madagascar. Sunt inregistrate deja1.300 de cazuri, iar 9 tari vecine Madagascarului au intrat in stare de alerta.
„Riscul este foarte mare in interiorul tarii(n.r. Madagascar), in afara granitelor riscul este relativ scazut pentru ca transmiterea virusului nu se face atat de usor pe cale aeriana”, spun specialistii

Coasta de est Africii, insulele Seychelles si Mauritius sunt zone cu risc ridicat de transmitere a ciumei. Tinuturile exotice sunt extrem de cautate de turisti, fapt ce face ca pericolul sa fie si mai mare.
Tocmai de aceea, si ministerul roman al afacerilor externe a emis un avertisment de calatorie pe site-ul institutiei.

In 2014, ciuma din Madagascar a fost mai usor de controlat pentru ca era de forma bubonica. Acum, vorbim, insa, de cel mai periculos si usor transmisibil tip al bolii.
Este suficient ca un bolnav de ciuma sa tuseasca langa tine pentru a raspandi bacteriile. Primele simptome apar dupa 48 de ore si nu te-ar duce cu gandul la ciuma.

Boala se manifesta prin:
FEBRA SEVERA
DURERI DE CAP
FRISOANE
TUSE CU SANGE
Daca este depistata in timp util, antibioticele te pot salva.
Organizatia Mondiala a Sanatatii a numit ciuma „boala saraciei”, pentru ca este cauzata de conditiile precare de trai.
Cu toate acestea, in Madagascar, epidemia s-a extins si asupra zonelor urbane, ajungand inclusiv in capitala.

 

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari