Descopera.ro – Mitul ”Marelui Potop” ar putea fi real. Un grup de cercetători este convins că Arca lui Noe se află în acest loc

Noi credem ca nu este un mit, ci ca marele potop este ISTORIE asa cum Biblia relateaza in prima carte- Geneza capitolele 6-9.

Cercetătorul american, profesorul Paul Esprante, împreună cu echipa sa, sunt convinşi că Arca lui Noe a fost un vas real şi că rămăşiţele acestuia se găsesc pe Muntele Ararat, din estul Turciei, aproape de graniţa cu Armenia.

Se ştia de şapte ani de urmele unui vas de lemn pe acest munte, dar unii au pus la îndoială autenticitatea, scrie The Sun.

Profesorul Esperante a precizat în cadrul International Symposium of Mount Ararat and Noah’s Ark, unde au participat peste 100 de savanţi, că este nevoie de „studii mai riguroase” în regiune care să dovedească faptul că, într-adevăr, Arca lui Noe se găseşte aici.

„Rezultatele descoperirilor mele vor fi publicate în cărţi şi jurnale, dar în acest moment este prea devreme pentru a spune cu exactitate ce vom găsi”, a precizat acesta.

Mai mult decât atât, profesorul Oktay Belli de la Universitatea Istanbul a precizat că „Arca lui Noe şi Potopul nu sunt doar mituri, ci fapte reale menţionate în toate cărţile sfinte”.

Alt expert care a investigat regiunea este sceptic cu privire la această teorie: „Muntele Ararat nu s-a înălţat decât după ce apele oceanului s-au retras”, a precizat Andrew Snelling. Acest lucru ar fi imposibil, întrucât Muntele Ararat a început să se înalţe ca urmare a coliziunii tectonice dintre placa tectonică a Arabiei şi Laurasia care a avut loc în timpul Eocenului (56 -34 milioane de ani). Astfel, nu există comparaţie între zeci de milioane de ani şi mii de ani, vârsta probabilă a mitului (dacă într-adevăr oceanul a dus arca pe munte). În orice caz, pe vremea când „au intrat în corabie la Noe, două câte două, din orice făptură care are suflare de viaţă” (Facerea 7 – 15), muntele era de mult ridicat.

Dacă se va descoperi ceva remarcabil, rămâne de văzut, deşi urmele văzute până acum ar indica o astfel de descoperire. Este posibil ca aceasta să ridice şi mai multe semne de întrebare: cum a ajuns o arcă la o altitudine atât de mare şi dacă există semne rămase în geologia zonei care ar indica un potop în trecutul istoric al omului.

SURSA – http://www.descopera.ro/dnews/

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: