Lazăr Gog – Neputinţă si vindecare

Marcu 2
După câteva zile, Isus S-a întors* în Capernaum. S-a auzit că este în casă
2 şi s-au adunat îndată aşa de mulţi că nu putea să-i mai încapă locul dinaintea uşii. El le vestea Cuvântul.
3 Au venit la El nişte oameni care I-au adus un slăbănog, purtat de patru inşi.
4 Fiindcă nu puteau să ajungă până la El din pricina norodului, au desfăcut acoperişul casei unde era Isus şi, după ce l-au spart, au coborât pe acolo patul în care zăcea slăbănogul.
5 Când le-a văzut Isus credinţa, a zis slăbănogului: „Fiule, păcatele îţi sunt iertate!”
6 Unii din cărturari, care erau de faţă, se gândeau în inimile lor:
7 „Cum vorbeşte Omul acesta astfel? Huleşte! Cine* poate să ierte păcatele decât numai Dumnezeu?”
8 Îndată, Isus a cunoscut*, prin duhul Său, că ei gândeau astfel în ei şi le-a zis: „Pentru ce aveţi astfel de gânduri în inimile voastre?
9 Ce* este mai lesne: a zice slăbănogului: ‘Păcatele îţi sunt iertate’ ori a zice: ‘Scoală-te, ridică-ţi patul şi umblă’?
10 Dar, ca să ştiţi că Fiul omului are putere pe pământ să ierte păcatele,
11 Ție îţi poruncesc”, a zis El slăbănogului, „scoală-te, ridică-ţi patul şi du-te acasă.”
12 Şi îndată, slăbănogul s-a sculat, şi-a ridicat patul şi a ieşit afară în faţa tuturor; aşa că toţi au rămas uimiţi şi slăveau pe Dumnezeu şi ziceau: „Niciodată n-am văzut aşa ceva!”

Este un pasaj asa de cunoscut in bisericile Domnului, dar fiind Cuvantul Domnului este o portiune de Scriptrua care  trebuie sa ne vorbeasca si in seara aceasta si in ziua de astazi. Personal sunt impresionat oridecateori citesc pasajul acesta si de fapt Cuvantul Domnului trebuie sa ne impresioneze pentru ca este un Cuvant adevarat. Este un Cuvant profund, un Cuvant adanc, un Cuvant al puterii. Este un Cuvant de binecuvantare pentru noi. Am vorbit de multe ori din pasajul acesta. De data aceasta insa, Duhul Domnului m-a ajutat sa vin cu cateva ganduri noi in fata dvs. Ne vom uita la trei adevaruri, la trei lucruri din pasajul acesta asa cum rezulta ele. Sigur, sunt mai multe, dar in seara aceasta ne vom uita la trei lucruri in cadrul mesajului nostru- Neputinta si vindecare.

  1. NEPUTINTA UMANA

In slabanogul acesta, cum traduce Cornilescu in limbaj vechi, in omul acesta paralizat, daca vreti sa vorbim dupa limbaj mai nou, traducere mai literala. In omul acesta ne putem descoperi pe noi si anume: un om paralizat, un om care nu se poate misca are mai multe probleme. Prima problema care o are este dependenta totala de altii. Chiar daca suntem sanatosi, chiar daca putem sa umblamne putem misca, adevarul este acesta- noi nu suntem independenti niciodata. Noi depindem unii de altii. De aceea ne casatorim, de aceea avem familii. De aceea formam comunitati. De aceea formam o societate pentru ca ne-am invatat sa depindem unii de altii. Si lucrul acesta ne tine, ca sa folosesc expresia romaneasca: cu picioarele pe pamant. Nu ne credem ca toata lumea sta in noi, sta in mine sau sta in tine. Eu depind de cei de langa mine, depind de familie, depind de biserica, depind de societatea aceasta pentru ca asa ne-a creat Dumnezeu, sa fim fiinte care sa depindem. Deci prima mare problema a unui om paralizat, fara putere, este dependenta totala. Apoi, o alta problema este lipsa de actiune.

LIPSA DE ACTIUNE

Ce poate sa faca un om paralizat? Nu poate sa se antreneze in actiuni care se antreneaza un om care este sanatos, pentru ca daca trebuie sa mearga la spital, trebuie sa-l duca familia sau prietenii. Daca trebuie sa mearga imediat pentru nevoile fiziologice, are nevoie de familie, are nevoie de prieteni. Daca trebuie sa manance, are nevoie de ajutorul familiei, are nevoie de prieteni. Conditia in care se afla  il face lipsit de actiune. Dar totusi, un om neputincios  ca si paraliticul acesta, daca este dependent si daca este lipsit de actiune, totusi poate sa faca macar doua lucruri. 1.- Sa accepte sa auda despre Dumnezeu, daca i se spune despre Domnul Isus Hristos, daca i se deschide un post de radio sa auda Evanghelia, un post de televiziune sau internetul- acum este Evanghelia citita , poate sa o asculte in fiecare zi. Lucrul acesta il poate face. Si un om neputincios, un om care depinde de altii, parca ar fi greu de inteles  sa refuze sa faca ce poate sa faca totusi: Sa asculte Cuvantul. 2.- Al doilea lucru pe care poate sa-l faca este sa se roage. Sa se roage lui Dumnezeu. Si sa se roage in credinta ca Domnul Isus Hristos  intr-adevar, asa cum s-a revelat El in Scripturi, nu cauta la fata omului, ci se indura de toti cei cei cred in El.

In Chicago, cu cativa ani in urma, a fost facut la cunoscutul post [de radio] Moody, cazul unei doamne, a unei surori, care a dezvoltata aceasta boala cumplita, scleroza multipla, (scleroza in placi, parca ii zice in romaneste). Si in situatia ei, timp de 12 ani de suferinta, a ajuns in dureri groaznice. Nu mai putea sa se miste acuma, era numai in carucior. Era purtata de membrii familiei, hranita de membrii familiei  pentru ca boala aceasta i-a paralizat tot trupul, sistemul nervos si nu putea sa mai ajute de nimic. Si la radio, la Moody, au spus: „Ziua de maine este o zi care o dedicam rugaciunii pentru sora,” ia spus numele, „care este de 12 ani de zile in carucior cu scleroza multipla. E o femeie care a ajutat mult lucrarea Domnului si care are nevoie acuma de cei pe care ia ajutat, sa se roage pentru ea. Ne vom ruga in fiecare ora maineLa sfarsitul fiecarui program , fie ca-i parte muzicala, fie ca-i parte de cuvant sau interviu, facem rugaciune pentru sora aceasta.” Si maine, in jurul amiezii cand se rugau, nu stiu a cata oara pentru ea, a sunat telefonul la Moody. Si a spus: „Ma numesc …- ,” era sora. „In timp ce a inceput rugaciunea aceasta, acuma, am simtit ca un foc a trecut peste mine . Toate durerile mele au disparut. Am sarit din carucior ca arsa. Pot sa fug princ asa, pot sa umblu si stiu ca Domnul s-a atins de mine.” Este bine si astazi. Marit sa fie Domnul!

Deci, chiar daca esti dependent, chiar daca esti lipsit de putere de actiune, actiune fizica sau tipic unui om sanatos, macar doua lucruri poate sa faca un om paralizat, un om neputincios: Sa asculte Cuvantul Domnului pentru ca sunt modalitati de ascultarea Cuvantului lui Dumnezeu si sa se roage lui Dumnezeu. (11)

2. PUTEREA DRAGOSTEI FRATESTI

Deci, primul lucru pe care-l descoperim in aceasta istorie este neputinta omului, a omenirii. Al doilea lucru pe care il putem descoperi in aceasta istorie este puterea dragostei fratesti. Aici, Cuvantul Domnului spune: Au venit la el niste oameni care i-au adus un slabanog purtat de patru insi. Iata ca sunt doua grupuri de oameni. Au venit niste oameni care au facilitat sa ajunga in dreptul lui Isus Hristos alti patru care au purtat pe acest paralitic. Daca in viata de multe ori suntem paralizati de neputinta, poate e neputinta pacatului, poate neputinta unei boli cumplite, poate o neputinta psihica, depresie profunda, sunt multe neputinte care dau peste oameni- neputinta financiara, neputinta intelectuala. Sunt atatea situatii care paralizeaza existenta multora. Si nu stii la cine-i vine randul urmator. Daca am putut sa vedem neputinta omeneasca , al doilea lucru care putem vedea si este revelat in aceasta istorie este puterea dragostei fratesti. Iata ca un grup de frati, + 4, speciali, s-au gandit sa faca ceva. Au spus: „Omul acesta nu poate sa faca nimic. Dar puterea dragostei fratesti se remarca in cateva aspecte.

  1. COMPASIUNEA – Primul aspect este compasiune. De ce prietenii acestia patru  s-au dus sa ia pe prietenul lor paralizat, sa-l duca la Isus Hristos? Au avut mila, au avut compasiune. Puterea dragostei fratesti trebuie sa se vada in compasiune, in mila noastra fata de semenii nostri. David a avut dreptate cand a zis: Sageata mortii si sageata celui rau loveste azi pe unul si maine pe altul. Poate ca maine e randul meu. Si daca n-am avut compasiune pentru cel de langa mine, pe care l-am stiut ca este bolnav, l-am stiut ca este la criza, l-am stiut ca este in depresie, l-am stiut ca este neputincios si nu i-am intins mana, atunci de ce sa ma mir si sa ma plang atunci cand imi vine mie randul si nu m-a cautat nimeni si sa spun: Cum a ingaduit Dumnezeu sa vina asa ceva peste mine, sa imi faca asa ceva? Imi aduc aminte ca am fost la o nunta si mireasa si cu mirele  au sosit la timp, cu vreo 10 minute inainte de a incepe nuntaDar nu s-a putut incepe nunta decat peste 1 1/2 ora dupa timpul care era anuntat pentru inceperea nuntii. Sigur, lucrul acesta a ingreuiat apoi plecarea pentru masa, servirea mesii. Au intrat in conflict cu restaurantul, ca sunt multe. Lucrurile se leaga una de cealalta. Si mireasa a inceput sa planga si a venit la mine si a spus: Cum se poate sa se intample asa ceva la nunta mea, frate Gog? Cum a putut Dumnezeu sa ingaduie asa ceva? Si atunci i-am spus:  Uite, este ziua care ar trebui sa fie cea mai fericita din viata ta. Dar, eu am o intrebare pentru tine, care sa te linisteasca, nu sa te puna jos. Cand altcineva a avut nunta si tu ai fost chemata la nunta sau cand te duci la biserica, ajungi la timp? Esti prima care ajungi la biserica? Ai ajuns la timp la nunta? S-a uitat la mine si a zis: „Nu. Eu si la biserica si la nunta daca m-am dus, 20-30 de minute dupa ce a inceput serviciurile m-am dus.” Atunci am zis: „Dar atunci cum ai vrut ca la tine sa se intampla diferit?”Mi-a multumit. Si-a sters lacrimile si a zis: „Sper sa nu se mai intample cu mine asa ceva.” Daca ma uit la semenul meu si este in neputinta, este in necaz, sa nu am compasiune? Trebuie sa avem compasiune pentru ca asa ne invata Cuvantul Domnului. Cu ce masura masurati, cu aceea vi se va masura. Deci, primul lucru pe acre-l descoperim la fratii acestia in puterea dragostei fratesti este compasiunea.
  2. UNITATEA – Al doilea lucru pe care-l descoperim este unitatea. S-au unit impreuna. A zis unul: Eu n-am sa pot sa-l duc. Poate ca era distanta de unde se gasea prietenul acesta paralizat pana la casa unde Isus Hristos vestea Cuvantul Domnului. „N-am sa pot sa il duc pana acolo. Ca nu va fi un lucru simplu sa-l iau in spate si sa-l port asa cale lunga. Dar, ia sa imi chem prietenii. Este puterea unitatii fratesti. Cand fratii se unesc, in lucru bun, nu in lucru rau, cand fratii se unesc in lucru bun, acolo Dumnezeu da biruinta. Cuvantul Domnului spune in Psalmul 133 Iata ce bine si ce placut este sa locuiasca fratii impreuna. Si spune acolo: Acolo da Domnul binecuvantare. Domnul a remarcat unitatea acestor oameni. Faptul ca s-au unit, au putut sa duca pe acest paralitic in fata Domnului Isus Hristos. Au putut sa faca drumul, distanta. Au putut sa ramana sanatosi fizic, ca sa porti un om  distanta, pentru ca s-au unit patru, au facut lucrul acesta cu putere fizica, cu putere spirituala si cu putere emotiva. Deci este puterea compasiunii in dragostea frateasca. Este puterea unitatii in dragostea frateasca.
  3. CURAJUL – Apoi, un alt lucru care-l vedem in fratii acestia, in puterea dragostei lor, este curajul lor. Frati si surori, sa te duci si sa desfaci acoperisul  la cineva, iti trebuie curaj. Dar fiti siguri ca daca au avut curaj, au fost si responsabili. Nu s-au dus sa strice casa nimanui si s-o lase stricata, ca sa vina ploaia si sa strice tot ce e in casa. Un om cu cutaj este si responsabil. Si oamenii acestia au dat dovada de un curaj extraordinar. Au zis: Nu este obstacol peste care sa nu putem trece. Multimea nu simte ca omul asta e paralizat, sa se dea la o parte, sa-l ducem in fata Mantuitorului? Nici o problema. Avem curajul. Descoperim casa. Punem fiecare 25%  fiecare si 100% facem inapoi acoperisul. Poate ii cumparam si o canapea. Au fost oameni responsabili.
  4. CREDINTA – Si pe langa compasiune, si pe langa unitate, pe langa curaj si responsabilitate, au mai dat dovada de un lucru si anume Credinta. Uitati-va in vers. 5, ce spune Sfanta Scriptura: „Cand le-a vazut Isus credinta…” Nu spune ‘cand a vazut credinta slabanogului’, ci „cand le-a vazut Isus credinta, s-a intors catre slabanog.” Nu ca slabanogul nu avea credinta. Tocmai, eu ma gandesc ca ei au trimis vorba la prietenii lui: „Duceti-ma si pe mine la Isus ca am auzit de El. Pentru ca observam ca acesta este modelul in Evanghelie. Orbul Bartimeu a auzit ca trece Isus. Femeia care era bolnava cu pierderea de sange, cand a auzit ca trece Isus pe acolo, a auzit, a auzit, a auzit si a pus la inima lucrul acesta. Eu cred ca si paraliticul acesta a auzit: Este unul Isus care face minuni. Daca ai ajunge in fata acestui Isus Hristos, te-ai face bine. Si eu cred ca el a trimis vorba  la prietenul lui: Duceti-ma si pe mine acolo. Deci avea credinta. Dar aici, Evanghelia nu uita sa remarce din partea lui Isus Hristos credinta acestor oameni- „..cand le-a vazut Isus credinta..” Uitati-va la prima parte a vers. 5. (21)

3. PUTEREA MARELUI NOSTRU MANTUITOR

Deci iata, puterea dragostei fratesti se vede in compasiune, se vede in unitate, se vede in curaj si responsabilitate si se vede in credinta.  Si apoi, istoria aceasta atat de cunoscuta ne mai spune inca un mare adevar. Pe langa adevarul de neputinta umana, pe langa adevarul despre puterea dragostei fratesti, ne vorbeste despre puterea marelui nostru Mantuitor.  Acesta este al treilea mare adevar. Si uitati-va aici in Cuvantul Domnului, puterea lui Isus Hristos se vede in cateva aspecte speciale.

  • 1 – ISUS ARE PUTERE SA IERTE PACATELE – Primul aspect:  El are putere sa ierte. Vers. 5 – „Fiule, pacatele iti sunt iertate.” Are putere sa ierte. Avem un Mantuitor care poate sa ierte. Numele Lui este Isus Hristos. As vrea sa remarcati ce se intampla aici. Isus Hristos s-a intors catre slabanogul acesta si a zis: Fiule, pacatele iti sunt iertate. Evident, ca de catre El, de Domnul Isus Hristos. Toti au inteles lucrul acesta. Se refera Isus la El, ca El iarta pacatele. Dar uitati reactia pentru ca asta este important: Cum vorbeste omul acesta astfel, au spus carturarii si cei invatati in Scripturi (doctorii legii, cum ar fi preotii si pastorii si profesorii de teologie). Cum vorbeste omul acesta astfel? Huleste, blasfemiaza. Batjocoreste pe Dumnezeu. Cine poate sa ierte pacatele decat numai Dumnezeu?  Ce se intampla? In mersul istoric al bisericii, dragii mei, s-a degenerat invatatura despre iertarea lui Dumnezeu. Si anume, daca omul a pacatuit, s-a dus la preot, s-a spovedit si preotul a zis: Pacatele sunt iertate, fiule te iert.I se da un canon, o pedeapsa, fie o plata in bani, die sa faca ceva ori sa rosteasca o rugaciune, ori sa viziteze un bolnav, ceea ce nu este rau, sa-l faci pe om sa constient, sa se ocupe de lucruri bune. Si sa mearga linistit ca preotul, episcopul, pastorul i-a iertat pacatele. Dragii mei, nu se poate. Un preot, papa, patriarhu, episcopul, metropolitul, pastorul, nu pot sa ierte pacatele nimanui. Observati aici ce reactie au avut oamenii: Cum blasfemiaza omul acesta si zice ca iarta pacatele? Asta numai Dumnezeu o face. Deci tu trebuie sa intelegi ca Dumnezeu este singurul care iarta pacatele. Este bine sa te duci la preot. Este bine sa te duci la pastorTe incurajez. Si sa te marturisesti, dar spune-i sa se roage impreuna cu tine  ca sa ti se ierte pacatele. Nu sa astepti sa-ti spuna: Te-am iertat fiule, du-te acasa. Pentru ca asta este inselaciune. Dar daca se roaga cineva cu tine ca Dumnezeu sa-ti ierte toate pacatele , singurul care le iarta este Isus Hristos. Stiti de ce? Pentru ca singurul care a murit pentru pacatele noastre este Isus Hristos.
  • Apoi mai este un  adevar. Poate ai trait cum ai vrut si daca ai fost la preot si la pastor. Ai continuat sa faci pacatele in care ai trait si ai murit in pacat. Ai murit in faradelege. Ai murit, adica, neimpacat cu Dumnezeu. Dar pentru ca ai rude credinciaose, crestine bunaoara, s-au dus la preot si au spus: Sotul, tata, fiul, a murit. Parinte, puteti face o slujba pentru sufletul raposatului ca sa fie trimis la loc cu verdeata in Imparatia celor drepti. Si preotul se bucura pentru ca este platit bine. E un castig bun, mortul este un castig pentru biserica. Si n-ar trebui sa fie. Este nedrept si nebiblic. Dupa ce-ai murit, pot sa faca slujbe peste tine si pentru tine toti preotii din lume ca nimeni nu te mai iarta. De ce? Pentru ca, auzi ce spune aici Isus Hristos in acest pasaj  in versetul 10 – Dar ca sa stiti ca Fiul Omului are putere pe pamant sa ierte pacatele… Dargul meu, cand esti la 2 metri sub pamant, nu mai esti pe pamant. Ca sa te poata ierta trebuie sa fii inca pe pamant, dar viu. Puterea lui Isus de-a ierta este rezervata pentru cei ce sunt in viata pe pamant. De aceea, aici trebuie sa te impaci cu Dumnezeu. Nu sa astepti sa mori pentru ca resursele materiale pe care le lasi in urma, o sa permita rudelor sa faca slujbe si pomene pentru tine si pentru sufletul tau sa mearga in rai. Stii ce se va intampla cu tine? Este ca si in aceasta istorie  care suna in felul urmator: Doi frati locuiau intr-un oras. Amandoi niste derbedei si niste vagabonzi afemeiati, inselatori, jocuri de noroc. Dar mergeau la biserica. Unul a murit dintre ei. Si fratele care a ramas in urma lui s-a dus la pastor la biserica si a spus: D-le pastor, fratele meu a murit. Eu fac un contract cu dvs. Stiti ca noi am fost amandoi oameni instariti. Eu sunt instarit, l-am si mostenit pe fratele meu. Vreau sa-l inmormantati, dar vreau sa spuneti la inmormantare ca fratele meu a fost un sfant. Daca spuneti ca a fost un sfant, eu fac o donatie de $100.000 la biserica. Pastorul s-a uitat la el si cand a vazut cat este de perfid, a spus: Ada suta de mii, ca-l inmormantez si spun ca a fost sfant. Si a venit timpul inmormantarii si pastorul a zis asa: Cei ce sunteti din zona aceasta l-ati stiut pe cel ce-a murit. A fost un hot, un talhar, un inselator, un afemeiat, un vagabond de-o rautate extraordinara. Fratele lui cand a auzit, a zis: Ce face asta? Dar, a zis pastorul, in raport cu fratele lui care inca e in viata, asta totusi a fost un sfant.Sfinti din astia nu intra in Imparatia lui Dumnezeu. Nu sunt dolari, nu sunt bani ca sa cumpere mantuirea ta sau mantuirea mea. Daca va uitati in Psalmul 49 – Cei mari se lauda si se cred in avutiile lor , dar nu se vor putea rascumpara niciodata  pentru ca rasplata rascumpararii sufletului lor nu se poate plati in bani. Stiti de ce? Pentru ca rascumpararea este numai pe baza de sange. In epistola din Evrei, autorul spune acolo inspirat de Duhul Domnului: Fara varsare de sange este cu neputinta sa fim mantuiti si nu este sange de animale, ci este sangele sfant a Domnului Isus Hristos. Daca sub sangele Lui pui pacatul tau, pun pacatul meu si te rogi Domnului sa-ti ierte pacatul, sa-mi ierte pacatul, as vrea sa-ti spun o veste buna pe care poate n-ai stiut-o sau ai  uitat-o daca esti in biserica. Cand Dumnezeu te iarta, cand Dumnezeu ma iarta, El ne iarta si nu ne aduce aminte de pacatul nostru. Nu ti-l mai pune in fata. Asa zice Sfanta Scriptura: Eu te iert si nu-Mi voi mai aduce aminte de pacatele tale. Deci, acest adevar este in aceasta istorie: Isus  iarta cat suntem inca pe pamant. Si este singurul in putere sa ierte pentru ca este singurul care a murit pentru pacatul nostru al tuturora. El s-a facut pacat pentru noi, El cel fara de pacat. Deci primul lucru care-l invatam despre acest mare Mantuitor este puterea lui de iertare.
  • 2. ISUS HRISTOS DA PRIORITATE CUVANTULUI – Apoi al doilea lucru pe care-l putem invata despre acest mare Mantuitor este prioritatea pe care o da Cuvantului. vers. 2 – S-au adunat indata asa de multi ca nu putea sa-i mai incapa locul dinaintea usii. EL LE VESTEA CUVANTUL. Isus Hristos nu face vindecari divine  si iertari de pacat inainte de-a spune Cuvantul. Cuvantul ne constientizeaza de realitatea in care ne gasim. Cuvantul ne trezeste mintea sa vedem cine suntem, in ce pacate suntem. Cat de departe suntem de Domnul sau cat de aproape. Este Cuvantul lui Dumnezeu care este adevarul lui Dumnezeu, care trebuieste vestit. Este acest adevar pe care Dumnezeu ni-l spune prin Domnul Isus Hristos, un Mantuitor care da prioritate Cuvantului. Incurajez biserica sa dam prioritatea Cuvantului lui Dumnezeu. Daca vrem sa traim drept si daca vrem sa traim cu adevarat si sa ne bucuram de mantuire si de experiente cu Dumnezeu inclusiv vindecare divina, noi trebuie sa ne rezemam pe Cuvantul Sfintelor Scripturi.
  • 3. – ISUS BINECUVANTEAZA SI CU VINDECARE DIVINA – Si apoi este a treia mare lucrare pe care acest Mantuitor glorios o face pe langa iertarea pacatelor, pe langa prioritatea Cuvantului, El ne binecuvanteaza si cu vindecare divina. Aici (in pasaj) spune: Tie iti poruncesc , a zis El, scoala-te, ridica-ti patul si du-te acasa. Domnul Isus Hristos a vindecat pe acest paralitic. Sigur, a fost o minune extraordinara. Se fac vindecari din astea si in ziua de astazi? Se fac vindecari si astazi. Se fac vindecari spectaculoase si astazi pentru ca Domnul Isus este acelasi ieri, azi si in veci. Unul dintre marii predicatori de aici din Statele Unite in generatia noastra, a fost Adrian Rogers, pastor baptist (in Memphis, Tennessee) la o biserica mare de 24.000 de membrii. Dr. Adrian Rodgers a scris o carte „Eu cred in minuni si vindecarile lui Isus”si acolo vorbeste despre multe lucruri pe care le-a vazut cu ochii lui, minuni mari, si trebuie sa psunem fara sa ofensam pe cineva, biserica si teologia baptista se fereste ca sa vorbeasca despre vindecari divine prea mult. Se roaga pentru bolnavi, dar se fereste sa spuna ca prin puterea Duhului Sfant se fac vindecari divine si Domnul Isus Hristos face vindecari miraculoase chiar daca se roaga pentru bolnavi. Insa dr. Adrian Rogers a murit, dar fiind un om foarte popular, un om foarte influent si acum programele lui se transmit la televiziune duminica. Se transmit la televiziune programele lui  pentru ca a fost un invatator profund, un om deosebit a lui Dumnezeu. Si el spune ca in biserica pe care o pastorea acolo in Memphis, avea o sora batranacare se ruga foarte mult si spunea: Eu cred in minuni. Eu cred in vindecarile lui Dumnezeu. Cred in puterea Domnului Isus Hristos. Si spunea dr. Rogers: In cursul saptamanii, intr-una din zile aveau rugaciune si sora aceasta era nelipsita  la rugaciune. Dar era o femeie bolnava, avea o gusa foarte mare care ii atarna de la gat in jos, probabil o tumora.  Spunea dr. Rogers, de multe ori cand se termina timpul de rugaciune, spunea: Daca cineva crede ca a fost atins de puterea lui Dumnezeu si are ceva de marturisit, sa vina in fata si sa marturiseasca. Zice, prima care venea la marturisire in fata de fiecare data era aceasta sora batrana si spunea: Pe mine, Domnu lIsus m-a vindecat. Dar gusa era acolo. ‘Pe mine, Domnul Isus m-a vindecat. S-a atins de mine si astazi.Am simtit puterea. Mi-a facut bine.” Asa s-a intamplat, spunea dinsul, cativa ani la rand. „Oridecateori ma duceam la rugaciune si ma gandeam  ca daca chem in fata cineva sa vina sa marturiseasca, iara vine sora si spune acolo ca sa ne faca sa ne simtim incomozi. Era o ispita pentru toi care erau la rugaciune  sa vada pe femeia aceasta cu gusa atarnandu-i acolo, tumorul acela, si ea sa vina sa spuna: Domnul s-a atins de mine  si m-a vindecat. Si ne-am dus la biserica (iar) si am spus, daca cineva a fost atins de Domnul si vrea sa aiba ceva de marturisit, sa vina in fata. Cine a fost prima? Sora aceasta. S-a dus si a marturisit. Si spunea dr. Adrian Rogers in scrierile lui: Pentru ca stiam cine-i sora aceasta, nici nu m-am uitat la dinsa in seara aceea cand s-a dus in fata pentru ca m-am simtit deranjat in duhul meu ca iar se duce femeia aceasta in fata si iar vorbeste. Dar am pierdut. Pentru ca in seara aceea cand s-a dus in fata, a zis: Nu v-am spus eu ca m-a vindecat Domnul? M-a vindecat de mult. Ia vedeti, in seara aceasta a disparut complect. In timpul rugaciunii, la clipeala ochiului a disparut toata gusa, toata tumoarea. Si spunea: In momentul in care scriu cartea aceasta ea este sanatoasa si este bine. Pentru ca a marturisit credinta in Domnul Isus HristosA marturisit incredere in puterea Lui, a aceluia care poate toate lucrurile. Domnul poate.

AVEM UN MANTUITOR CARE IARTA, UN MANTUITOR CARE DA PRIORITATE CUVANTULUI, SI UN DUMNEZEU CARE FACE SI VINDECARI DIVINE. El a facut si in viata noastra. Si in viata mea, in casa mea, a facut in viata dvs., avem marturii despre puterea Lui. Oamenii de stiinta astazi, doctorii, se mira ‘Cum se poate? N-am crezut ca se mai poate ridica, se mai poate vindeca, se mai poate indrepta. Si iata ca se poate. De ce? Pentru ca Dumnezeu este bun.

Prin urmare, istoria aceasta chiar daca este veche, de cand a coborat Domnul Isus Hristos pe pamant, chiar daca o auzim mereu, este o istorie care de fiecare data trebuie sa ne invete ceva, sa ne aduca aminte. Ins eara aceasta ne-a adus aminte de trei lucurri in experienta neputintei umane: (1) Neputinta propriu-zisa a omenirii. In paraliticul acesta ne putem gasi pe noi, pe fiecare. Dependenti, lipsiti de actiune, dar totusi putand sa facem ceva- Sa ascultam Cuvantul Domnului si sa ne rugam Domnului pentru ca ne vine vremea ca Dumnezeu sa ne atinga si sa ne dea indurarea Lui. (2) Apoi descoperim un lucru care ar trebui sa ne fie de frunte in bisericile lui Dumnezeu si in casele noastre. Este puterea dragostei fratesti. Si aceasta se vede in compasiune. Sa nu ne uitam cu ura. Sa nu ne uitam cu judecata la semenul nostru: „Lasa, fie bolnav. Stiu de ce e bolnav. Asa ii trebuie., ca nici nu are cate merita, cate cred eu ca ar trebui sa aiba. Uita-te cu mila, uita-te cu compasiune la semenul tau. Apoi, sa stam in unitate pentru ca unitatea aduce binecuvantare. Sa fim oameni curajosi, dar si responsabili, nu numai curajosi. Si sa fim oameni ai credntei. Sa simtim cu cei bolnavi, cu cei in neputinta. Sa ne rugam pentru ei ca pentru noi personal pentru ca atunci vedem puterea marelui nostru Domn si Mantuitor- putere de iertare, putere de evidentiere a Cuvantului Sau care este viu si lucrator si o putere de vindecare divina. Ma rog Domnului ca aceasta putere a Lui sa se rasfranga peste noi in seara aceasta. Aceasta putere a Domnului Isus sa mearga cu dvs. in misiune si cand va rugati pentru cei bolnavi, Dumnezeu sa vada crednta, sa-i atinga si sa le dea indurare si sa mantuie. Cata vreme oamenii sunt pe pamant, Isus mantuie, daca-si intorc fata prin Cuvant catre Domnul Isus Hristos si cauta izbavirea Lui.

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: