Unul din cinci evrei americani mileniali crede ca Isus este Fiul lui Dumnezeu

În epistola sa către romani apostolul Pavel scrie că Israel va fi mântuit după ce va intra numărul deplin al neamurilor (biserica).

Fraţilor, pentru ca să nu vă socotiţi singuri înţelepţi, nu vreau să nu ştiţi taina aceasta: o parte din Israel a căzut într’o împietrire, care va ţinea pînă va intra numărul deplin al Neamurilor. Şi atunci tot Israelul va fi mîntuit, după cum este scris: „Izbăvitorul va veni din Sion, şi va îndepărta toate nelegiurile de la Iacov. Acesta va fi legămîntul, pe care-l voi face cu ei, cînd le voi şterge păcatele.” (Romani 11:25-27)

Într-o cultură a schimbării credințelor spirituale, un număr surprinzător de tineri evrei americani – mai mult de unul din cinci – au spus că ei cred că Isus este Fiul lui Dumnezeu.

Un studiu al grupului Barna despre milenialii evrei (născuți între 1984 și 1999), recent publicat, a constatat că 21% cred că Isus a fost „Dumnezeu în formă umană care a trăit printre oameni în primul secol” și 28% „îl văd ca un rabin sau lider spiritual, dar nu Dumnezeu „. Patruzeci și doi la sută au spus că sărbătoresc Crăciunul.

Majoritatea celor chestionați consideră că se poate  să fii evreu si dacă faci parte altor credințe, iar o treime dintre milenialii evrei, cred că„Dumnezeu dorește o relație personală cu noi”.

Sondajul a fost realizat de grupul evanghelic Evrei pentru Isus, dar Grupul Barna, care a fost remarcat pentru o serie de cercetări aprofundate despre credința religioasă americană, susține că este „singurul responsabil pentru colectarea, analiza și scrierea datelor”.

Potrivit raportului intitulat: Milenialii evrei: credințele și comportamentele care modelează tinerii evrei în America, grupul este mult mai probabil să se considere „spiritual” și să aibă mai mult interes față de credință și spiritualitate decât alte generații.

Unele rezultate au surprins pe Ari Kelman, care a fost intervievat pentru raport și predă Studii Evreiești la Universitatea Stanford.

Kelman a fost citat în publicația Ierusalim Post, spunând: „Aceștia nu arată ca evreii pe care îi cunosc”. El a adăugat: „Nu am vrut să-i desconsider în întregime. Poate că aceștia sunt evrei pe care nu i-am văzut niciodată înainte.” Știm că religia se schimbă, știm că parametrii identității se schimbă, deci de ce să ne așteptăm ca generațiile diferite să pară exact la fel?”

Kelman a recunoscut că s-a simțit oarecum necomfortabil în legătură cu un studio ce a fost realizat de Evreii pentru Isus, dar a recunoscut acreditările grupului Barna.

„Cei mai mulți oameni care finanțează cercetarea evreilor americani au, de asemenea, o agendă, și am fost în această lume destul de mult timp pentru a ști că oamenii care finanțează acea cercetare nu se  amestecă. Nu falsifică datele..

Susan Perlman, directorul comunicațiilor pentru Evreii pentru Isus, a declarat pentru Agenția Telegrafică Evreiască (JTA) că studiul a fost „foarte plin de speranță, din perspectiva noastră”.

„Aceasta a fost o generație care a fost spirituală, care este dispusă să se angajeze în subiectul despre Isus, dacă Isus ar fi sau nu Mesia. Tot ce putem cere este o minte deschisă care să se angreneze în citirea Bibliei, să se implice în cultură și să privească la posibilități „, a spus Perlman.

TRADUCERE A.C. pentru AGNUS DEI

CITESTE si –

In a culture of changing spiritual beliefs, a surprising number of young American Jews – more than one in five – said they believe Jesus is the Son of God.

A Barna Group survey of Jewish millennials (born between 1984 and 1999) recently released found that 21 percent believe Jesus was „God in human form who lived among people in the first century” and  28 percent „see him as a rabbi or spiritual leader, but not God.” Forty-two percent said they celebrate Christmas.

A majority of those surveyed believe one can be a part of other faiths and still be Jewish, and one-third of Jewish millennials feel „God desires a personal relationship with us.”

http://www1.cbn.com/cbnnews/israel/2017/november/survey-1-in-5-u-s-jewish-millennials-believe-jesus-is-son-of-god

Un comentariu (+add yours?)

  1. octavpelin
    nov. 06, 2017 @ 03:09:40

    A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: