Stiri crestine – Mapamond crestin – 5 noiembrie 2017 – Conform vicepreședintelui Pence, creștinismul se află sub un atac fără precedent

Mike Pence World Summit in defense of persecuted Christians FOTO billygraham.org

foto BillyGraham.org

Conform vicepresedintelui Pence, crestinismul se afla sub un atac fara precedent

Conform vicepreședintelui Mike Spence, creștinismul se află sub un atac fără precedent pe tărâmul străvechi unde a fost înființat. El a ținut un discurs de o importanță majoră la întâlnirea „In defense of Christians” organizată anual la Washington, în această săptămână. Pence a mai spus că administrația Trump face eforturi pentru a ajuta Biserica persecutată și crede că Dumnezeu e alături de poporul Său.

Mike Pence: Sub conducerea președintelui Donald Trump vă asigur că SUA vor fi mereu alături de cei care suferă pentru credința lor și îi vom susține mereu la greu. Sunt un credincios și cred în ce a spus El: „Dacă vei trece prin ape, Eu voi fi cu tine…” El a spus: „Nicidecum n-am să te las, cu niciun chip nu te voi părăsi.”

Pence a citat din Isaia 43. El a mai anunțat că administrația Trump va colabora cu organizații creștine, ignorând ONU, pentru a ajuta comunitățile persecutate. Robert Nicolson este cu noi. El este președintele Proiectului Philos, o organizație care apără drepturile creștinilor. Robert, vicepreședintele a spus că această administrație va colabora direct cu organizațiile creștine, nu doar prin ONU, pentru a-i ajuta pe creștinii persecutați. Ce înseamnă asta și de ce este așa de important acest lucru?

Robert Nicholson: Rar putem vorbi de vești bune în acest domeniu. De obicei, veștile sunt rele. Încăperea în care vicepreședintele a spus acele cuvinte s-a umplut cu energie. Organizația mea, dar și alte organizații, au solicitat de ani buni ca această colaborare să aibă loc. Problema este că, în timp ce SUA a cheltuit miliarde de dolari pentru restaurarea ajutoarelor umanitare pentru Irak, aceste ajutoare nu ajung la oamenii care au cea mai mare nevoie de ele. De ce? Pentru că banii au trecut prin ONU și apoi la oamenii nevoiași. Mike Pencea spus că asta nu se va mai întâmpla. Nu vom mai lucra cu intermediari. Vom trimite banii direct comunităților și organizațiilor creștine, ca banii să nu ajungă pe mâini greșite.

De ce a fost ONU incompetentă? Robert Nicholson: Comunitățile își cunosc cel mai bine nevoile. Acest principiu este valabil în întreaga lume. Cu cât ești mai aproape de problemă cu atât mai bine știi cum să o rezolvi. ONU e o birocrație gigantă plină cu oameni binevoitori care fac treabă bună, fără îndoială. Dar este o birocrație, iar o parte din bani se pierde. Au ieșit la iveală multe probleme. Ei nu știu cum să administreze ajutoarele pe teren, spre deosebire de Biserica din Orientul Mijlociu sau organizațiile americane creștine care, fiind religioase, știu cum să abordeze acele comunități.

Cu ce se confruntă, în prezent, creștinii persecutați din Orientul Mijlociu? Robert Nicholson: Pe de-o parte, știm că Statul Islamic a fost nevoit să se retragă în mod masiv. Majoritatea orașelor creștine din nordul Irakului au fost eliberate. Creștinii se pot întoarce. Oamenii care au fugit în 2014 se întorc. Problema este că tocmai în această săptămână se duc lupte între guvernul central din Irak, armata irakiană și guvernul regional kurd în nord. Din nefericire pentru creștini, aceste zone sunt obiectul disputei celor două părți. Creștinii care au fost nevoiți să fugă, se întorc plini cu speranță dar trebuie să plece din nou din această zonă unde se duc lupte. Am cerut ambelor părți să respecte viața civililor și să oprească luptele cât mai repede posibil.

Da și, din fericire, conform știrilor din regiune, s-au înțeles asupra încetării focului. Asta este o veste bună. În încheiere, ce pot face creștinii din Statele Unite ca să îi ajute? Robert Nicholson: Pe lângă rugăciune, este important să sensibilizăm oamenii. Recunosc meritele vicepreședintelui Pence, președintelui Trump și organizațiilor implicate, însă această mobilizare ar fi trebuit să aibă loc acum trei ani. Ar fi trebuit să aibă loc o mobilizare masivă în bisericile creștine americane pentru a atrage atenția asupra celor întâmplate. Oamenii pot înțelege cel mai bine ce se întâmplă dacă vizionează un film realizat de noi împreună cu Proiectul Clarion. Filmul se numește „Faith Keepers”. Ne puteți contacta la Proiectul Philos, philosproject.org., dacă ați dori să prezentați gratuit acest film în bisericile voastre sau în comunitatea voastră. Este modalitatea cea mai bună pentru a pune la curent oamenii cu situația prezentă în cel mai scurt timp ca să vadă cum să se implice. Știre difuzată în emisiunea Mapamond Creștin 694 – 5 noiembrie 2017, la Alfa Omega TV.

Din sumarul editiei:

  • Transformarea uimitoare a unui fotbalist maghiar; Pentru Dumnezeu niciodată nu e prea târziu;
  • Conform vicepreședintelui Pence, creștinismul se află sub un atac fără precedent;
  • Speranță pentru deținuții din Hong Kong;
  • Slujind victimelor uraganului Maria;
  • Prima întâlnire la nivel înalt a jurnaliștilor creștini organizată de guvernul israelian;
  • Cartea Cărților – eveniment pentru copii la Biserica Agape Timișoara – reportaj AOTV;
  • Kingdom Leadership Forum, Vlăhița 2017 –
  • Prezența creștinului în societate;

Stiri crestine – Mapamond crestin 694 – 5 noiembrie 2017. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: