Bihon.ro – Poveste cu un înger păzitor născută într-o noapte de iarnă la Dumbrava (VIDEO)

FOTO bihon.ro Viorel Paşca, îngerul păzitor al oamenilor fără adăpost – © Foto: Foto: Endless Photography

Poveste cu un înger păzitor născută într-o noapte de iarnă la Dumbrava

Prezenţa lui Viorel Paşca la „11 even Experiences”, locul unde se spun poveşti de succes pentru a-i inspira şi pe alţi oameni, a fost aplaudată în picioare, minute în şir.

Povestea paradisului oamenilor străzii de la Dumbrava a început într-o seară de iarnă. „De câte ori vorbesc despre ce se întâmplă la Dumbrava mă umplu de energie, de bucurie. Aceasta fiindcă de câte ori oferi altuia ceva, tu primeşti mai mult”, consideră omul care a preluat atribuţiile statului şi îngrijeşte de 12 ani peste 200 de oameni la Dumbrava şi Tinca.

„Mecena de la Dumbrava”, Viorel Paşca, e probabil cel mai îndreptăţit om să vorbească despre felul în care a transformat viaţa altora, tema evenimentului „11 even Experiences” din acest an. A schimbat viaţa unor oameni aflaţi în situaţii critice.

„În urmă cu 12 ani, într-o seară de iarnă, mă rugam să găsesc ce să fac cu două camere goale. Atunci am auzit la ştiri că în România doi oameni au murit de frig, din cauza gerului. Am fost surprins. Ştiam că în România oamenii mor din cauza unor incidente, din cauza unor boli, din cauza vârstei, dar nu mă gândisem că oamenii mor de frig în România. Atunci m-am gândit ce ar fi dacă aş aduce oamenii să doarmă în cele două camere goale, să nu le mai îngheţe picioarele. Am zis că dacă totuşi putem oferi condiţii mai bune decât în stradă, să încercăm. M-am gândit ce le voi da de mâncare. Mi-a fost extrem de frică. Aşa au venit primii doi oameni la Dumbrava.

Mulţumesc lui Dumnezeu că niciodată, dar niciodată, oamenii care sunt la noi nu au dus lipsă de mâncare, de bani pentru medicamente. Niciodată nu s-au culcat flămânzi. Nu fac singur ce fac – lângă mine e o echipă imensă……

CONTINUARE – http://www.bihon.ro/poveste-cu-un-inger-pazitor-nascuta-intr-o-noapte-de-iarna-la-dumbrava/1929572

VIDEO Viorel Pasca

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: