Pentru câteva minute a intrat iadul in biserică…

18 dintre cele 26 de victime Foto NBC News

Atacul armat a avut loc duminică dimineaţă, la biserica baptistă din Sutherland Springs, la aproximativ 30 de mile sud-est de San Antonio. Devin Kelley a ucis cu sânge rece 26 de oameni, cu vârste cuprinse între 2 şi 72 de ani. A coborât dintr-un jeep alb în fața First Baptist Church. Martorii spun că era îmbrăcat într-un ”costum de luptă” de culoare neagră și purta la vedere o vestă antiglonț.Înarmat cu o carabină, bărbatul a început să tragă de afară și apoi a intrat, trăgând la întâmplare peste zeci de focuri. Un martor (vezi video de mai jos) povesteste cum Devin Kelley  a început masacrul cu cei de la echipa responsabilă cu filmarea slujbei. Imediat s-a mutat pe culoar de unde i-a împuşcat pe cei din echipa de inchinare (prin cantare), iar apoi, rând pe rând a tras focuri spre enoriaşii bisericii, oprindu-se şi împuşcând pe loc copiii care plângeau de frică. Acelaş martor spune că fiica pastorului de 14 ani, Anabelle Pomeroy, a strigat după ajutor după ce a fost lovită de glonț şi el i-a facut semn sa tacă, de frică că Kelley ar fi împuşcat-o din nou. Copilul a murit la scurtă vreme. Bilanțul oficial al masacrului este de 26 de morți ( 23 morți în biserică, 2 afară și unul a murit la spital) și aproximativ 40 de răniți, dar bilanțul se poate modifica, starea unor răniți fiind gravă.

Autorul atacului armat din Texas a fost judecat în anul 2012 de o curte marțială, pentru violență domestică asupra soției și copilului său. A stat în închisoare timp de un an, iar în anul 2014 a fost dat afară din cadrul Forțelor Aeriene, din motive disciplinare.

Cu puţin timp înainte de masacru, bărbatul a postat pe contul personal de Facebook o fotografie cu o canapea pe care era aşezată o armă semiautomată, însoţită de mesajul „Este o nemernică” (she’s a bad b**ch, în original, n.r.).

Soacra sa, Michelle Shields, era enoriaşă a bisericii din Sutherland Springs şi prietenă pe social media cu soţia pastorului, adaugă publicaţia anterior citată. Deşi există informaţii potrivit cărora Kelley ar fi lucrat ca voluntar în calitate profesor de studii biblice la o biserică baptistă din Sutherland Springs, unii dintre foştii săi colegi de liceu l-au descris drept „ateu“.( adev.ro/oz049v )

Soacra sa era una dintre membrele comunității bisericii baptiste, care a devenit ținta furiei lui Kelley

„Soacra suspectului venea la această biserică”, a declarat Freeman Martin, un purtător de cuvânt al Departamentul de Siguranță Publică din Texas.″Știm că el i-a trimis mesaje de amenințare”, a adăugat oficialul.  Soția lui Kelley și părinții ei nu se aflau în aceea duminică la slujbă,  au spus autoritățile.

Practic, în câteva minute, individul a decimat 7% din populația localității texane.

Era ora 11:30 și zeci de credincioși luau parte la slujba de duminică de la biserica baptistă din Sutherland Springs, un orășel cu doar 400 de locuitori, situat la 65 de kilometri de San Antonio.

Martorii au observat, în apropierea bisericii, un individ imbrăcat complet în negru și purtând vestă antiglonț. Își lăsase camioneta cu motorul pornit și portiera deschisă.

Martor:”…a început să tragă spre biserică. Apoi s-a deplasat în partea dreaptă a bisericii și a continuat să tragă. Apoi a intrat în biserică și a continuat să tragă. Când a ieșit din biserică, un localnic și-a luat pușcă și a deschis focul asupra lui.”

Suspectul a sărit în mașină și a demarat. Pe urmele lui au pornit doi bărbați, inclusiv temerarul care trăsese în direcția lui.

În 2012, Devin Patrick Kelley a fost dat afară din armată și chiar judecat de o curte marțială, pentru că își agresase soția și copiii mici. Potrivit presei americane, fosta nevastă era originară chiar din orășelul Sutherland Springs, iar, în momentul atacului, în biserică s-ar fi aflat și fosta soacra a lui Kelley. (Nota ed. soacra a lipsit duminica, dar mama soacrei a fost prezenta si a murit in atac).

Devin Patrick Kelley era urmărit de doi bărbaţi, într-o camionetă, atunci când maşina sa s-a tamponat, iar şeriful crede că în acel moment s-a sinucis atacatorul, cu o armă de foc.

Stephen Willeford – Hero Who Shot Church Gunman Breaks His Silence

Martor:”…a început să tragă spre biserică. Apoi s-a deplasat în partea dreaptă a bisericii și a continuat să tragă. Apoi a intrat în biserică și a continuat să tragă. Când a ieșit din biserică, un localnic și-a luat pușcă și a deschis focul asupra lui.” ACESTA ESTE EROUL CARE L-A IMPUSCAT pe DEVIN KELLEY când a ieșit din biserică. Apoi l-a oprit pe un alt erou, din video de mai jos și impreună l-au urmarit cu mașina, [sunând la poliție, solicitiând ajutor],  până când mașina lui Devin Kelley s-a tamponat.

CNN News: Texas Baptist Church: Johnny Langendorff Hero: Chased Devin Kelley

Johnnie Langendorff a declarat, într-un interviu acordat postului KSAT TV, că se afla în mașină atunci când a fost martorul atacului. Acesta le-a povestit jurnaliștilor că l-a surprins pe atacator în timpul unui schimb de focuri cu un alt bărbat, (Vezi video mai sus) scrie Boston Globe

Bărbatul susține că a reacționat instinctiv.  ”Am gonit după el pe șoseaua 539. Până la urmă, el a pierdut controlul volanului și s-a oprit într-un șanț. După asta, n-a mai făcut nicio mișcare apoi. N-a ieșit din mașină, nimic.”

Bărbatul susține că a reacționat instinctiv.  ”Am gonit după el pe șoseaua 539. Până la urmă, el a pierdut controlul volanului și s-a oprit într-un șanț. După asta, n-a mai făcut nicio mișcare apoi. N-a ieșit din mașină, nimic.”

CITESTE si –

  1. Pastorul Bryan Holcombe, invitat să predice duminică dimineața, a murit împreuna cu alti 8 membrii ai familiei, în atacul armat asupra Bisericii Baptiste din Sutherland Springs, Texas
  2. Ucigașul care a ucis 26 de enoriași ai Bisericii Baptiste din Texas a fost un ateu militant care hărțuia creștinii pe Facebook.
  3. Socrii ucigașului din Texas frecventau First Baptist Church din Sutherland Springs, soacra era membră
  4. ATAC ARMAT la o biserică baptistă aproape de SAN ANTONIO, Texas – 27 de oameni au murit/VIDEO
  5. Mesajul lui Donald Trump după Atacul Armat în Biserica Baptistă din Sutherland Springs, Texas – 28 de morți și 24 de răniți (VIDEO)
  6. ATAC ARMAT UPDATE – Anabelle Pomeroy, 14 ani, fiica pastorului Frank Pomeroy, a murit in urma atacului armat asupra bisericii First Baptist Church din Sutherland Springs, Texas
  7. ‘Aceasta nu va opri Evanghelia lui Hristos. Aceasta nu va opri pe cei evlavioși care caută să-L slujească pe Domnul acolo’ – DECLARAȚIE Jim Richards, directorul executiv al Convenției Baptiștilor de Sud din Texas
  8. Interviu cu pastorul Ioan Stir din Texas despre atacul armat la Biserica din Sutherland Springs
  9. Viorel Iuga – Evenimente de genul acesta ne fac să ne gândim mai atent la plecare

Despre titlu – Pentru cateva minute iadul a intrat in biserica – titlu preluat si tradus de la un martor pe care l-am auzit la un reportaj de stiri dupa masacru.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: