Actualul Vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor către Ambasada Finlandei, care A REFUZAT ORICE CONTACT: „Drepturile acestor copii prevalează în fața oricăror legi şi decizii”

Sâmbătă, 11 noiembrie,  în fața Ambasadei Finlandei la Bucureşti a avut loc un miting de solidarizare cu medicul român Camelia Smicală. Evenimentul a fost organizat de Coaliția pentru Familie și Platforma Civică ÎMPREUNĂ.

O ştire mai veche a fost readusă în discuţie cu ocazia mitingului de susţinere pentru Camelia Smicală.

Pe 6 iunie 2017, PNL a transmis un comunicat în care arăta că Vicepreşedintele PNL, Ben-Oni Ardelean, şi Radu Carp, Secretar Executiv PNL, au transmis o scrisoare Ambasadei Finlandei la Bucureşti referitor la cazul Cameliei Smicală. În urma acesteia, oficialii finlandezi au întrerupt orice contact cu expeditorii.

Între timp, la 1 septembrie 2017, Ben-Oni Ardelean, care este şi Vicepreşedintele Comisiei de Politică Externă al Camerei Deputaţilor, a fost ales şi Vicepreşedinte al Camerei.

Comunicat de presă al secretarului executiv al PNL și co-președinte al Comisiei de politică externă, Radu Carp, și al senatorului și vicepreședintelui PNL, Ben-Oni Ardelean, privind abuzul autorităților finlandeze în cazul doamnei Smicală

PNL este un partid politic devotat integral respectării drepturilor omului și libertăților fundamentale. De asemenea, pilonul politicilor noastre îl reprezintă respectarea drepturilor cetățenilor români care se află în străinătate.

COMUNICATUL:

Suntem extrem de preocupați de cazul doamnei Smicală, stabilită de 16 ani în Finlanda, ai cărei copii minori se află momentan în custodia autorităților din această țară.

Deciziile instanțelor judecătorești nu pot fi puse în discuție dar drepturile acestor copii prevalează în fața oricăror legi și decizii. Am luat la cunoștință faptul că celor doi copii li s-a interzis contactul direct cu ierarhul român, părintele duhovnicesc al copiilor, fiindu-i permisă doar conversația telefonică. Considerăm că prin acest gest autoritățile finlandeze au încălcat grav libertatea religioasă a membrilor familiei Smicală.

Am luat la cunoștință, de asemenea, de faptul că, după vizita delegației parlamentare din România și după ce autoritățile finlandeze s-au angajat la luarea unor decizii în interesul copiilor, în data de 5 iunie unuia dintre acești copii i s-a aplicat o pedeapsă disproporționată de către autoritățile finlandeze, iar doamna Smicală și-a pierdut locul de muncă.

CONTINUARE aici – Stiri pentru viata

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: