Tiberiu Pop – CE SA FACI CAND DUMNEZEU ÎNTARZIE?

1 Samuel 1:1-19

1 Era un om din Ramataim-Ţofim, din muntele lui Efraim, numit Elcana*, fiul lui Ieroham, fiul lui Elihu, fiul lui Tohu, fiul lui Ţuf, efratit**.
2 El avea două neveste: una se numea Ana, iar cealaltă, Penina. Penina avea copii, dar Ana n-avea.
3 Omul acesta se suia în fiecare an* din cetatea sa la Silo**, ca să se închine† înaintea Domnului oştirilor şi să-I aducă jertfe. Acolo se aflau cei doi fii ai lui Eli, Hofni şi Fineas, preoţi ai Domnului.
4 În ziua când îşi aducea Elcana jertfa*, dădea părţi nevestei sale Penina, tuturor fiilor şi tuturor fiicelor pe care le avea de la ea.
5 Dar Anei îi dădea o parte îndoită, căci iubea pe Ana. Dar Domnul* o făcuse stearpă.
6 Potrivnica ei o înţepa* deseori, ca s-o facă să se mânie, pentru că Domnul o făcuse stearpă.
7 Şi în toţi anii era aşa. Ori de câte ori se suia Ana la Casa Domnului, Penina o înţepa la fel. Atunci, ea plângea şi nu mânca.
8 Elcana, bărbatul ei, îi zicea: „Ana, pentru ce plângi şi nu mănânci? Pentru ce ţi-este întristată inima? Oare nu preţuiesc eu pentru tine mai mult* decât zece fii?”
Rugăciunea Anei
9 Ana s-a sculat, după ce au mâncat şi au băut ei la Silo. Preotul Eli şedea pe un scaun, lângă unul din uşorii Templului* Domnului.
10 Şi Ana se ruga Domnului cu sufletul amărât* şi plângea!
11 Ea a făcut o juruinţă* şi a zis: „Doamne, Dumnezeul oştirilor! Dacă vei binevoi să cauţi spre** întristarea roabei Tale, dacă-Ţi vei aduce† aminte de mine, şi nu vei uita pe roaba Ta şi dacă vei da roabei Tale un copil de parte bărbătească, îl voi închina Domnului pentru toate zilele vieţii lui şi brici†† nu va trece peste capul lui.”
12 Fiindcă ea stătea multă vreme în rugăciune înaintea Domnului, Eli se uita cu băgare de seamă la gura ei.
13 Ana vorbea în inima ei şi numai buzele şi le mişca, dar nu i se auzea glasul. Eli credea că este beată
14 şi i-a zis: „Până când vei fi beată? Du-te de te trezeşte.”
15 Ana a răspuns: „Nu, domnul meu, eu sunt o femeie care suferă în inima ei şi n-am băut nici vin, nici băutură ameţitoare, ci îmi vărsam* sufletul înaintea Domnului.
16 Să nu iei pe roaba ta drept o femeie stricată*, căci numai prea multa mea durere şi supărare m-a făcut să vorbesc până acum.”
17 Eli a luat din nou cuvântul şi a zis: „Du-te* în pace, şi Dumnezeul** lui Israel să asculte rugăciunea pe care I-ai făcut-o!”
18 Ea a zis: „Să capete* roaba ta trecere înaintea ta!” Şi femeia a plecat**. A mâncat şi faţa ei n-a mai fost aceeaşi.
19 S-au sculat dis-de-dimineaţă şi, după ce s-au închinat până la pământ înaintea Domnului, s-au întors şi au venit acasă, la Rama. Elcana s-a culcat* cu nevastă-sa Ana, şi Domnul Şi-a adus** aminte de ea.

Ce trebuie sa facem noi, ca credinciosi, atunci cand avem o cauza pentru care ne rugam de multa vreme si Dumnezeu intarzie. 

In seara aceasta Dumnezeu mi-a pus pe inima sa vorbesc despre ‘Ce sa faci atunci cand Dumnezeu intarzie? Poate ai o cauza inaintea Domnului. Poate este un lucru pentru care te rogi de multa vreme. Poate iti doresti un partener de viata si te rogi de multa vreme: Doamne, da-mi un partener de viata. Poate ai probleme in familie si te rogi pentru sotul tau ca Domnul sa-l schimbe. Te rogi pentru sotia ta. Poate ai o relatie rea cu cineva la locul de munca si te rogi de multa vreme ca Domnul sa lucreze. Poate iti doresti un copil, ca si Ana, si te rogi de ani de zile si Dumnezeu nu raspunde. Poate ai o dependenta, un pacat cu care te lupti de ani de zile si ti-ai dori ca Dumnezeu sa-si intinda mana si sa lucreze. Sau poate ai pe cineva drag in familie pentru care te rogi de ani de zile si ai vrea sa se pocaisaca si numai nu se intampla mai nimic. In seara aceasta, Dumnezeu mi-a pus pe inima sa ne uitam la pasajul acesta si sa vedem, ce sa faci atunci cand Dumnezeu intarzie.

  1. Cand Dumnezeu intarzie, sa continuam sa umblam regulat la Casa lui Dumnezeu.
  2. Cand Dumnezeu intarzie, continua sa te rogi lui Dumnezeu.  (Ana statea multa vreme inaintea Domnului, in rugaciune). CAND DUMNEZEU NU ITI RASPUNDE, ASTA TREBUIE SA FIE UN MOTIV DE RUGACIUNE. Sa continui sa te rogi lui Dumnezeu. Sa continui sa insisti inaintea lui Dumnezeu. Iata ce spune in Iacov 5:16 –  Mare*putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit. Rugaciunea aia intensa, rugaciunea aia cu care ai intrat in legatura cu Dumnezeu. Rugaciunea aia in care insisti si te rogi si stai inaintea lui Dumnezeu. Am stat si m-am gandit ca  noi nu primim de multe ori rezolvarea, nu din cauza ca Dumnezeu s-a schimbat, ci din cauza ca noi nu staruim. Noi ne rugam de multe ori si zicem: „Doamne, da-mi locul ala de munca.” Si nu ti-l mai da Domnul si te opresti si nu te mai rogi. Sau: „Doamne, rezolva-mi situatia aia.” Dar noi, ca sa primim de multe ori raspuns, trebuie sa staruim in rugaciune. De aceea a zis Domnul Isus pilda judecatorului nedrept. Zice ca era un judecator nedrpet, dar era o vaduva care tot staruia de el. Si vazand ca femeia asta tot insista si tot insista, ca spune Scriptura ca acestui judecator nu ii era frica nici de Dumnezeu, nici de oameni. Dar din cauza ca femeia asta tot insista si insista si insista, venea la el si pana la urma a zis ca s-a dus sa-i faca dreptate. Si Domnul Isus a zis pilda asta ca sa ne invete pe noi cum sa ne rugam. Cand avem o problema, noi trebuie sa staruim si sa intram intens in rugaciune pentru ca in rugaciune exista o lupta spirituala pana cand Dumnezeu dezleaga si rezolva problema. Slavit sa fie numele Lui.Zice Biblia ca Daniel s-a rugat pentru ca a avut o vedenie si in prima zi s-a rugat. Si n-a venit raspunsul. Si s-a rugat si a doua zi si a treia zi si dupa 21 de zile a venit raspunsul. Si ingerul vine si zice: Am intarziat din cauza ca sunt niste forte intunecate in zona asta  si a trebuit sa ma lupt cu ele ca sa ajung la tine. Exista o lupta spirituala atunci cand ne rugam, mai ales cand ai probleme, mai ales cand ai lucruri serioase. Diavolul ar vrea sa te tina acolo. Sa ramai in probleme. Sa ramai descurajat. Sa ramai jos, sa nu ti se rezolve problema. De aceea multe rugaciuni nu primesc raspuns  pentru ca nu staruim suficient in rugaciune.
  3. Cand Dumnezeu intarzie, continua sa privesti la partea buna a vietii si sa nu descurajezi. Adevarul este ca aici, Ana a cazut testul. Era si foarte greu pentru ea sa fie fara copii printre evrei. Mai venea si Penina asta. concurenta ei, Si tot o jignea si tot o apasa si in mijlocul acestei dureri, Ana a uitat sa mai vada partea buna a vietii. Cand Dumnezeu nu iti raspunde si ai o problema serioasa e foarte usor sa cazi in descurajare. E foarte usor sa cazi in disperare. Insa cand Dumnezeu intarzie, ceea ce putem noi sa facem, este sa privim la partea buna si sa nu cadem in disperare.Cand Dumnezeu intarzie, priveste la partea cea buna, priveste la harul pe care ti l-a dat Dumnezeu. Priveste la ceea ce face Dumnezeu; poate ca nu-i momentul ca Dumnezeu sa-ti raspunda. Poate nu esti pregatit ca Dumnezeu sa-ti raspunda. Poate Dumnezeu are un plan mai mare decat crezi tu.
  4. Cand Dumnezeu intarzie, sa facem juruinte sfinte si sa le implinim.

VA RECOMANDAM SA ASCULTATI TOATA PREDICA. In mesaj este si un exemplu pentru tineri care merita sa fie ascultat de toti tinerii.

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

<span>%d</span> blogeri au apreciat: