Mic dejun cu rugăciune la Palatul Parlamentului 2017 – Ce a fost adus nou la această întâlnire a fost citirea Cuvântului lui Dumnezeu, folosirea lui mai mult și rugăciune mai multă

Întâlnirea intitulată „Mic dejun cu rugăciune” s-a desfășurat la Palatul Parlamentului din București, în organizarea Grupului Ecumenic de Rugăciune, în 7-8 noiembrie 2017. Cea de-a 12-a ediție a evenimentului a avut ca temă „Integritatea în sfera politică”.

Spre deosebire de alți ani în care ne adunam și era totul frumos și extraordinar, aș putea spune că ceea ce a fost adus nou la această întâlnire a fost citirea Cuvântului lui Dumnezeu, folosirea lui mai mult și rugăciune mai multă. Acest lucru este extraordinar. Consider că este o biruință spirituală în țara noastră. Cred că noi (pastori, preoți, lideri de biserici) trebuie să încurajăm rugăciunea în Parlament și să ne rugăm pentru oamenii politici. Am văzut mult mai mulți oameni politici folosind Sfânta Scriptură. A spus George Țone, pastor, Biserica ”Emanuel” – București.

A fost un tmp în care am discutat despre integritate în sfera publică și despre importanța valorilor și a principiilor biblice în viața de zi cu zi, acolo unde Dumnezeu ne-a așezat pe fiecare. A fost un timp în care s-au legat prietenii, s-a discutat, s-au primit o mulțime de informații relevante pentru contextul în care trăim și mobilizare pentru sprijinirea familiilor din România. De asemenea, am avut o surpriză extraordinară prin participarea familiei Bodnariu, de la mic la mare: Marius cu Rut, împreună cu cei șase copii ai lor. A fost o sărbătoare pentru suflet și minte. Eu sper că fiecare participant a plecat de aici energizat, văzând că în Parlamentul României se întâmplă și astfel de lucruri. Este foarte bine ca acolo unde suntem să rămânem fermi adevărului, care este în Hristos. A declarat Florica Cherecheș, președinte, „Grupul Ecumenic de Rugăciune”.

Eu cred că este important să înțelegem faptul că valorile și principiile morale creștine sunt extrem de importante astăzi în societate. Tocmai de aceea, consider că un astfel de eveniment nu face decât să promoveze în societate o altfel de dezbatere, care este importantă pentru bunăstarea și sănătatea unei societăți. Ben – Oni Ardelean, vicepreședinte Camera Deputaților.

Cei peste 350 de participanți din România și alte 12 țări, au reprezentat diverse sfere ale societății, culte religioase și ambasade.

Discuțiile s-au desfășurat în jurul valorilor și a principiilor creștine care sunt importante în toate domeniile vieții.
Tema integrității, dar privită în mod profund. Nu superficial, pe bază de aparențe sau din stradă. Tema integrității este în mod profund o temă esențială pentru societatea românească și e valabilă și pentru mediul politic, în administrație și pentru fiecare om în parte din această țară. Nu există integritate reală în afara valorilor moral-creștine și credinței în Dumnezeu. Acest lucru se va vedea în modul în care faci politică, în modul în care faci administrație, afaceri și în modul în care îți călăuzești viața în diferite alte domenii. Titus Corlățean, senator PSD.

Toți cei cu care am împărtășit impresii au fost pur și simplu mișcați, au avut această trăire a unei schimbări în România. Au fost niște declarații ale unor oameni importanți în stat, potrivit cărora slava îi aparține în exclusivitate lui Dumnezeu și acest lucru nu trebuie să îl uite nimeni. Apoi, a fost o proclamare a domniei lui Isus Hristos. A declarat Răzvan Mihăilescu, pastor, Biserica ”Râul vieții” – București.

Cred că aceste evenimente își au rostul lor, atât pentru parlamentari, cât și pentru societate. Și în politică e nevoie să faci lucruri cu gândul la Dumnezeu. A spus Valeriu Ghilețchi, deputat, Republica Moldova.
România. Această țară are nevoie de oameni cu teamă de Domnul, oameni care să facă legi și care să se implice în viața societății, deoarece până la urmă trăim aici. Vreau să cred că toți care am ajuns aici, fiecare în dreptul lui, își va aduce aportul, pentru ca în această țară românească unde ne-am născut și unde vrem să trăim, lucrurile să se schimbe. A mărturisit Ionel Bodnărescu, Asociația Ortodoxă „Oastea Domnului”.

Participanții la „Micul dejun cu rugăciune” au atras atenția asupra unor pericole cu care se confruntă creștinismul și asupra modelului pe care îl poate reprezenta regele David, din Vechiul Testament.
Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 696 – 19 noiembrie 2017. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: