Livius Percy – De ce cred/credem în viața după moarte

Daca nu exista viata dupa moarte, daca totul este limitat la ceea ce se petrece aici si acum, atunci mesajul crestin despre rascumparare, despre viata vesnica, despre rasplatiri eterne, despre pedeapsa eterna devine un non-factor. Este fara nici un sens. De alta parte, daca viata vesnica este o realitate, atunci tot ce ne invata Domnul Isus Hristos trebuie luat in serios pentru ca este vorba despre o viata eterna cu Dumnezeu sau fara Dumnezeu. Si diferenta este enorma. 

Livius Percy – De ce cred/credem în viața depă moarte (1)

Emisiunea ‘Sa-L cunosc pe El’ realizator Iacob Berghianu-

Livius Percy: Intrebarea este foarte relevanta pentru ca crestinismul sta in picioare sau cade dupa invierea Domnului Isus Hristos. Apostolul Pavel spune in 1 Corinteni in cap. 15:17 Şi dacă n-a înviat Hristos, credinţa voastră este zadarnică, voi sunteţi încă* în păcatele voastre. Tot in acelasi capitol, Pavel spune, daca nu inviaza mortii, atunci sa mancam si sa bem pentru ca maine vom muri. Daca nu exista viata dupa moarte, daca totul este limitat la ceea ce se petrece aici si acum, atunci mesajul crestin despre rascumparare, despre viata vesnica, despre rasplatiri eterne, despre pedeapsa eterna devine un non-factor. Este fara nici un sens. De alta parte, daca viata vesnica este o realitate, atunci tot ce ne invata Domnul Isus Hristos trebuie luat in serios pentru ca este vorba despre o viata eterna cu Dumnezeu sau fara Dumnezeu. Si diferenta este enorma. 

Domnul Isus vorbeste despre valoarea sufletului si spune El: Marcu 8:36 Şi ce foloseşte unui om să câştige toată lumea, dacă îşi pierde sufletul? Deci, daca partea aceasta care este nemuritoare, daca este pierduta in sensul de-a fi separat de Dumnezeu din cauza pacatului neispasit, atunci toata bogatia si tot ce a acumulat un om este zadarnic. Intrebarea e foarte relevanta.

Iacob Berghianu: Ce are de-a face cu mine sau orice om in general, faptul ca este o inviere a mortilor, ca este o viata dupa moarte, din punct de vedere al trairii?

Livius Percy: Daca eu cred in invierea mortilor, intr-o viata dupa moarte, cred in existenta lui Dumnezeu. Cred  intr-un Dumnezeu bun care in Isus Hristos a intervenit ca sa ne rascumpere din pacatele noastre. Atunci vad viata mea aici pe pamant, ca un episod scurt din totalitatea vietii. Sunt acum pe pamant intr-o perioada de pregatire (intr-un fel) in anticamera vesniciei. Si ceea ce se petrece acum are repercusiuni pentru eternitate.  Daca acum traiesc in ascultare de Dumnezeu, daca acum traiesc in sfintenie, atunci eternitatea este o eternitate buna, o eternitate de fericire  in prezenta lui Dumnezeu. De alta parte, daca acum Il resping pe Dumnezeu, daca aleg sa resping sfintirea si sa traiesc o viata de pacat, eternitatea este o eternitate de separare de Dumnezeu. Deci implicatiile vesnice sunt enorme pentru fiecare dintre noi. 

Acesta a fost doar un fragment din aceasta conversatie. Vizionati emisiunea integrala la acest video:

Livius Percy – De ce cred/credem în viața depă moarte (2)

Fragment din partea a doua:

Livius Percy: Avem mai multe invieri descrise in Noul Testament. A inviat Lazar, a inviat fiul vaduvei din Nain. A inviat fiica lui Iair. Invieri. Dar, oamenii acestia au inviat in acelasi trup pe care l-au avut inainte. Un trup care a fost supus mortii si in cele din urma si fiica lui Iair si fiul vaduvei din Nain si Lazar au murit din nou. Dar, Domnul Isus a inviat altfel. De aceea El este parga, cel dintai inviat dintre cei morti pentru ca El a inviat intr-un trup care este nou. Un trup diferit calitativ de trupul anterior.

Iacob Berghianu:  Apostolul Pavel spune: Sunt strans din doua parti.As dori mai degraba sa ma mut acasa la Domnul. Nu zice ca intr-o stare de dezmembrare, intr-o stare de inconstienta. Deci, sa intelegem ca deja la moartea credinciosului  partea aceea imateriala, sufletul cu duhul e primit deja de Domnul Isus? Urmand ca la invierea ulterioara si trupul  sau parte din trup, din elementele trupului sa primeasca o noua structura, o noua formare intr-o noua existenta?

Livius Percy: Starea intermediara, starea intre moartea fizica si inviere, cand are loc reunirea cu un trup nou, este o stare constienta. Este o stare, intr-un fel, incompleta, pentru ca asteapta reunirea cu un trup nou Asteapta intrarea pe deplin in noua creatie a lui Dumnezeu. Este o stare constienta. Nu cred in somnul sufletului, adica ca sufletul ar fi intr-o stare inconstienta intre moarte si inviere. Chiar ceea ce mentionati din cuvintele lui Pavel care spune „as dori sa ma mut, e mai bine sa fiu cu Domnul decat sa fiu in trup. Dar pentru voi, trebuie sa mai raman. Aveti nevoie de mine.” Sau avem textul din Apocalipsa despre sufletele care erau sub altar si ziceau: „Pana cand, Doamne, mai zabovesti ca sa razbuni sangele martirilor care a fost varsat?” Deci, starea este constienta si este o stare de asteptare, anticipare a reunirii cu un trup care este un trup nou.

Iacob Berghianu: Deci, intr-un anumit fel, la moartea fizica individuala, se face o oarecare separare intre cei credinciosi, cei care au trait in Hristos. Nu degeaba se scrie in Apocalipsa „Scrie: ‘Ferice* de acum încolo de morţii care** mor în Domnul!’ – Da, zice Duhul, ei se vor odihni de ostenelile lor, căci faptele lor îi urmează!”.Apocalipsa 14:13 Dar, efectiv, infatisarea lor inaintea lumii, chiar si al creatiei care doreste aratarea slavei fiilor lui Dumnezeu, se va face pe un plan general  intr-un anumit moment al istoriei viitoare.

Acesta a fost doar un fragment din aceasta conversatie. Vizionati emisiunea integrala la acest video:

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: