În Israel, o ceremonie specială la parlamentul israelian, Knesset, a onorat mii de voluntari creștini care au venit să susțină Israelul

Liderii creștini văd lucrarea lor ca parte din împlinirea profeției. „Vedem cu ochii noștri cum se împlinește Ieremia 31:5: „Vei sădi iarăși vii pe înălțimile Samariei.” Vedem aici chiar viile pe care Isaia le vedea în 61:5 „Străinii vor sta și vă vor paște turmele și fiii străinului vor fi plugarii și vierii voștri.”

Când ministrul educației, Naftali Bennett, ne-a vizitat la studioul CBN din Washington D.C., el ne-a spus ce înseamnă pentru un israelian să aibă susținerea poporului american.
„Ca israelian care locuiește și are familia în Israel, când aflu că sunt zeci de milioane de americani cărora le pasă de noi, care luptă împreună cu noi și ne susțin, aceasta înseamnă totul pentru noi. Doresc cu această ocazie să le mulțumesc tuturor oamenilor buni din SUA care susțin Israelul.”

În Israel, o ceremonie specială la parlamentul israelian, Knesset, a onorat mii de voluntari creștini care au venit să susțină Israelul. Evenimentul a avut loc, potrivit calendarului evreiesc, în ziua în care se aniversau 100 de ani de la Declarația Balfour a Guvernului Britanic ce susținea înființarea unei patrii pentru poporul evreu.
„Sharren Haskel, membru al Knessetului, a fost organizatoarea evenimentului și a dezvăluit pentru CBN motivul pentru care ea apreciază voluntarii creștini.

„E un sentiment minunat fiindcă, de-a lungul istoriei, Israelul, sau evreii, n-au avut mulți susținători. Acum, să văd o sală plină de oameni, președinți de organizații care susțin Israelul, care ne iubesc și se roagă pentru noi e ceva copleșitor!”

 

„Suntem aici pentru a ne exprima recunoștința pentru prietenii poporului israelian din întreaga lume, ne-evrei care au oferit efortul și timpul lor pentru a fi voluntari și pentru a onora Israelul, pe israelieni și pe Dumnezeu.”
Purtătorul de cuvânt al Knessetului, Yuli Edelstein, spune că, în cazul acestor voluntari, Biblia e cea care face diferența. „Sunt foarte mișcat de acest lucru. Încerc să mă pun în situația voastră când veniți aici pentru prima dată și începeți voluntariatul. Le vorbesc unor oameni care cunosc Biblia, care o citesc și o iubesc.”

El a mai adăugat că a fi voluntar în Israel te pune pe paginile Bibliei: „E ca în acele desene animate, practic, intri în Biblie. Ești chiar acolo, pe ecran. Prin viile din Samaria, pe străzile din Ierusalim, cu tineri și bătrâni, dintr odată, nu te uiți la film, ci devii parte a filmului. Faci lucrări și ești în interiorul Cărții.”

Deen Bye conduce lucrarea Return Ministries, organizație care se ocupă cu aducerea înapoi a evreilor în Țara Promisă.
„Iată-ne aici, la Knesset, pe scaunele guvernanților, în locul unde israelienii ne adresau mulțumiri și ne citau versete din Scripturi, iar noi le răspundeam tot cu versete, și realizăm că Dumnezeu face un miracol la care și israelienii și cei din națiuni iau parte împreună.”

Knessetul a evidențiat lucrarea Hayovel, care se ocupă cu recolta de struguri din ținutul biblic. Au venit aici în urmă cu 13 ani și și-au dat seama că lucrarea lor apărea în Biblie.
„Când ne-am îmbarcat în avion spre casă, citeam din Amos și am dat peste locul unde scria: „… vor sădi vii
și le vor bea vinul, vor face grădini și le vor mânca roadele”, și am spus: „Tommy, putem să facem noi asta.”
De atunci, Hayovel a adus sute de voluntari în Israel și Waller speră că vor veni și mai mulți.
„Ca lideri creștini, aducem aici voluntari și încă mai e nevoie. Profetul Isaia spunea: „Ce frumoase sunt pe munți picioarele celui ce aduce vești bune… celui ce zice Sionului: Dumnezeul tău împărățește!”
Liderii creștini văd lucrarea lor ca parte din împlinirea profeției. „Vedem cu ochii noștri cum se împlinește Ieremia 31:5: „Vei sădi iarăși vii pe înălțimile Samariei.” Vedem aici chiar viile pe care Isaia le vedea în 61:5 „Străinii vor sta și vă vor paște turmele și fiii străinului vor fi plugarii și vierii voștri.”

Noi vrem să fim acei străini, oameni dintre neamuri, care vin aici și ajută Israelul în agricultură.”
„Suntem aici să arătăm împlinirea Cuvântului rostit de Dumnezeu prin Zaharia, când spunea că îi va aduna pe evrei din toate țările unde i-a împrăștiat și îi va aduce înapoi în acest moment crucial. Acum „a venit vremea hotărâtă pentru el”.
Evenimentul s-a încheiat cu intonarea imnului național al Israelului, „Hatikvah”, care înseamnă „speranță”.
Știre difuzată în emisiunea Jerusalem Dateline 205 – 18 noiembrie 2017, la Alfa Omega TV.
Ultimele stiri creștine: http://alfaomega.tv/stiri

Un comentariu (+add yours?)

  1. octavpelin
    nov. 18, 2017 @ 03:01:43

    A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: