Livius Percy – Transumanism și Postumanism – provocări științifice și religioase

De o parte, oferta crestina care spune: vesnicia o poti avea prin Isus Hristos si oferta stiintei moderne si a transumanismului care iti spune: poti avea nemurirea prin tehnologie.

Eclesiastul, o carte scrisa cu 3.000 de ani in urma, spune ca Dumnezeu a pus in noi gandul vesniciei. Si cautarea aceasta dupa vesnicie nu este noua. Este straveche. Doar ca ai doua oferte fundamental diferite- De o parte, oferta crestina care spune: vesnicia o poti avea prin Isus Hristos si oferta stiintei moderne si a tarnsumanismului care iti spune: poti avea nemurirea prin tehnologie. 

eu-bot-robots-foto-daily-express

FOTO Daily Mail

Livius Percy – Transumanism și Postumanism – provocări științifice și religioase

Iacob Berghianu – Sigur, e o tema dificila. E o tema asupra careia nu multi se opresc in zilele noastre. Dar din fericire, unii se opresc, au si conferinte pe aceste teme chiar si in universitati. Si unul dintre aecstia putini este invitatul, pastorul dr. Livius Percy din Charlotte, Statele Unite.

S-a saturat omul sa mai fie om?

Livius Percy: De o parte este o aspiratie veche pe care omul o are. Si ma gandeam acuma, fiind bunic mai citesc povesti la nepoti si povestile noastre vorbeau despre aspiratia asta de a intineri. Tinerete fara batranete, viata fara moarte. Este o dorinta a omului si transumanismul, postumanismul, in esenta, vin sa ofere un elixir al tineretii care sa fie tehnologic si nu un izvor undeva pe care Fat Frumos sa-l gaseasca dupa lungi cautari. Dorinta omului e aceeasi. Solutia  pe care pretinde ca o poate oferi este o solutie noua, o solutie tehnologica. Cred ca vom putea intra in detalii acestei oferte.

Iacob Bergihanu- Deci, orice om ar dori sa-si depaseasca conditia. Ca, iata, vine imbatranirea. Sunt atatea probleme. Sunt atatea limitari specifice conditiei umane. Dar in Faptele Apostolilor, ap. Pavel spune ca Dumnezeu a pus anumite limite, anumite hotare locuintei omului tocmai ca omul sa-L caute si sa-L gaseasca bajbaind, macar ca nu-i departe de fiecare dintre noi. Deci, aceste limitari ale conditiei actuale, sunt menite nu a ne pune in stare de inferioritate, ci in a ne redirectiona spre Dumnezeu, spre Isus Hristos in care gasim depasirea tuturor acestor limite  actuale.

Livius Percy: Eclesiastul, o carte scrisa cu 3.000 de ani in urma, spune ca Dumnezeu a pus in noi gandul vesniciei. Si cautarea aceasta dupa vesnicie nu este noua. Este straveche. Doar ca ai doua oferte fundamental diferite- De o parte, oferta crestina care spune: vesnicia o poti avea prin Isus Hristos si oferta stiintei moderne si a transumanismului care iti spune: poti avea nemurirea prin tehnologie.

Vezi si –

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: