Iosif Anca – Adunarea In Asteptarea Mirelui Ceresc

Adunarea In Asteptarea Mirelui Ceresc – Iosif Anca

Laudat si binecuvantat sa fie Domnul! Si pentru toata viata si vesnicia de acum inainte. Aceasta inseamna ca noi Il vom lauda. Scriptura spune: Nu mortii Te lauda. Ci noi Il vom lauda pe Domnul de acum si pana in veac. El, de partea Lui, este credincios si in fiecare zi ne are in vedere. Numai noi sa nu cadem in ispita de a uita de Dumnezeu. Scriptura spune in Romani capitolul 1 ca oamenii asa au ajuns rau, nu L-au proslavit [pe Dumnezeu], uitand ca in cer intr-una se striga ‘Sfant, Sfant, Sfant este Domnul’. Nu i-au multumit si inima lor fara pricepere  s-a intunecat. Domnul sa ne dea lumina in toate privintele.

Matei 25:1-

1 Atunci, Împărăţia cerurilor se va asemăna cu zece fecioare care şi-au luat candelele şi au ieşit în întâmpinarea mirelui*.
2 Cinci* din ele erau nechibzuite, şi cinci, înţelepte.
3 Cele nechibzuite, când şi-au luat candelele, n-au luat cu ele untdelemn,
4 dar cele înţelepte, împreună cu candelele, au luat cu ele şi untdelemn în vase.
5 Fiindcă mirele zăbovea, au* aţipit toate şi au adormit.
6 La miezul nopţii, s-a* auzit o strigare: ‘Iată mirele, ieşiţi-i în întâmpinare!’
7 Atunci, toate fecioarele acelea s-au sculat şi şi-au* pregătit candelele.
8 Cele nechibzuite au zis celor înţelepte: ‘Daţi-ne din untdelemnul vostru, căci ni se sting candelele.’
9 Cele înţelepte le-au răspuns: ‘Nu, ca nu cumva să nu ne ajungă nici nouă, nici vouă, ci mai bine duceţi-vă la cei ce vând untdelemn şi cumpăraţi-vă’.
10 Pe când se duceau ele să cumpere untdelemn, a venit mirele: cele ce erau gata au intrat cu el în odaia de nuntă şi s-a* încuiat uşa.
11 Mai pe urmă, au venit şi celelalte fecioare şi au zis: ‘Doamne*, Doamne, deschide-ne!’
12 Dar el, drept răspuns, le-a zis: ‘Adevărat vă spun că nu* vă cunosc!’
13 Vegheaţi dar*, căci nu ştiţi ziua, nici ceasul în care va veni Fiul omului.

cele ce erau gata au intrat cu el în odaia de nuntă şi s-a* încuiat uşa. Asta ca sa ne fie clar in timp ce discutam tema anuntata. Ca de venirea Domnului, de vesnicie, vor avea parte numai cei ce sunt gata si imediat dupa aceea se inchide usa. In vremea noastra sunt si alte teorii escatologice care au in vedere si posibilitatea unei mantuiri ulterioare dupa acest moment. Domnul spunea in Luca 13:25 Odată* ce Stăpânul casei Se va scula şi va** încuia uşa, şi voi veţi fi afară şi veţi începe să bateţi la uşă şi să ziceţi: ‘Doamne, Doamne, deschide-ne!’ drept răspuns, El vă va zice: ‘Nu†† ştiu de unde sunteţi.’ Veti vedea din Evanghelii, in mod deosebit, caci cand ne gandim la asteptarea Mirelui, in  egala masura apare si o asteptare a Stapanului, exact cum scrie in Psalmul 45, unde Domnul apare in postura de Mire, dar in acelasi timp in cea de Domn, pentru ca Domn si Stapan este echivalent. Psalmul 45:11 – Şi fiindcă este Domnul* tău, adu-i închinăciunile tale. Deci, dragii mei, haideti sa nu le despartim pentru ca n-am intelege lucrarea intreaga. Noi asteptam pe Mirele nostru, dar asteptam si pe Stapanul nostru. In asa fel sa ne comportam ca sa avem parte de aceasta dubla fericire.

CELE CE ERAU GATA – Va citesc capitolul 24:42 Vegheaţi dar*, pentru că nu ştiţi în ce zi va veni Domnul vostru. Si versetul 44 De aceea*, şi voi fiţi gata; căci Fiul omului va veni în ceasul în care nu vă gândiţi. Noi asteptam o nunta binecuvantata, intoarcerea Fiului lui Dumnezeu. De altfel, imagina nuntii sa nu inteleaga cineva in sens uman. Este ceva pe intelesul nostru doar, intr-o comparatie in a pricepe ca vine o vreme de fericire maxima, de implinire. Asa cum va citesc din Apocalipsa din capitolul 19:7 Să ne bucurăm, să ne veselim şi să-I dăm slavă! Căci a* venit nunta Mielului; soţia Lui s-a pregătit….

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: