George Alexander – VEŞTI DESPRE ORFANII DIN MILCOIU, VÂLCEA

Nota ed. Agnus Dei: Dragi frati si surori si prieteni, sa ne rugam pentru persoana din Norvegia care a ajutat aceasta familie si care este acum bolnav in stare grava. Dumnezeu sa il atinga cu vindecare!

GEORGE ALEXANDER:

… A trecut ceva timp de când Mihaela şi cei doi frați ai săi, rămaşi pe drumuri, fără mamă şi fără tată, fără măcar un loc al lor, pe care să-l numească propria lor casă, au încercat numai să supraviețuiască…
Nu le-a fost uşor.

Nu este uşor să treci prin nişte momente cumplite.

Au fost mulți cei care le-au sărit în ajutor. Cu bani, alimente şi haine. I-am ajutat şi noi cum am putut.
Prin intermediul asociației noastre, un donator român, din Norvegia, i-a ajutat financiar, dorind însă să rămână anonim. A discutat însă cu aceşti copii loviți de soartă, iar aceştia i-au mulțumit ei înşişi pentru gestul său nobil.
(Îi urăm acestui Om multă sănătate întrucât, în aceste momente, este bolnav, într-o situație gravă!… Fiți sigur că sufletele acestea de copii nu vă vor uita niciodată!).

… Mulțumită Primăriei Milcoiu, care a donat 15 000 de roni, aceşti copii au reuşit până la urmă să-şi cumpere propria casă! Este un mare pas înainte!
Casa a costat însă 30 000 de roni şi ei au rămas cu o datorie de 15 000 de roni pe care trebuie să o plătească în rate. Mihaela, sora cea mare, a făcut apel la asociația noastră şi la toți oamenii de bine, cerând ajutor. În afară de cei doi frați pe care îi creşte, împreună cu soțul său, mai are doi copii mici. Veniturile lor nu sunt extraordinare şi încă au nevoie de ajutor.
Îi rugăm pe toți oamenii de suflet să se implice. Fiecare leu contează pentru aceşti copii.
(Vă rugăm să ne lăsați şi numerele de telefon. Mihaela şi frații ei vă vor mulțumi personal.).

Iată povestea lor (pentru cei care nu o ştiu)!

Sora eroină din Milcoiu îşi creşte singură cei doi fraţi orfani. Le-au murit ambii părinţi anul trecut! ediție tiparită
17 Ian 2017 Ana Maria Gheorghe Social Vocea Valcii
Sora eroină din Milcoiu îşi creşte singură cei doi fraţi orfani. Le-au murit ambii părinţi anul trecut!
Doi copii din localitatea Milcoiu, judeţul Vâlcea, sunt orfani de părinţi, dar crescuţi cu multă dragoste de către sora mai mare, Mihaela Dicu. Anul trecut, în data de 18 iunie, în urma unui cumplit accident rutier produs pe raza localităţii Milcoiu, atât mama lor de 44 de ani cât şi un motociclist de 22 de ani, au murit. La doar 3 luni distanţă, sorta avea să îi lovească şi mai dur! Tatăl le-a murit, răpus de cancer. Aceasta este povestea tristă a celor doi frăţiori, de-o şchioapă, pentru care soarta a fost mult prea nemiloasă. Salvarea lor a venit de la Mihaela, sora mai mare, care nu i-a lăsat pradă frigului şi i-a luat să locuiască la ea. Tinerei de 20 de ani nu îi este uşor să îi crească, mai ales că este mămică şi trebuie să-şi îngrijească propriul copil.
Îşi strigă jalea în mijlocul zăpezii, lângă crucea mamei. Nici ea nu ştie ce o doare mai tare: moartea fulgerătoare a ambilor părinți, în același an sau faptul că la 20 de ani, e mamă pentru trei copii: cei doi frăţiori de care acum e responsabilă, dar și Lucas, bebeluşul ei.
Se luptă să obţină tutela fraţilor
Locuieşte împreună cu soţul şi cu cele trei suflete într-o singură cameră de la socrii, însă tinerii și-ar dori să aibă măcar o cămăruță a lor! Casa părintească a celor trei frați este dărăpănată. O renovare sau construirea unei camere, pe lângă confortul fizic oferit, ar ajuta-o pe Mihalea să obţină tutela fraților și să primească banii pentru îngrijire acestora. După decesul ambilor părinți, micuții nu au mai primit nici măcar alocația. Iniţial, după decesul mamei, alocaţia era primită de către tatăl acestora, însă după decesul lui, banii au rămas blocaţi.
Așadar, Mihaela este mai mult decât o „soră Eroină”! Viaţa a încercat-o mai aprig decât criviţul pe care-l simte, mai biciuitor, decât oricând, lângă mormântului mamei. Aici, Mihaela şopteşte o Rugăciune, aprinde o lumânare şi le cere părinţilor, care au plecat prea departe, să îi dea putere să reziste. Să îşi salveze frăţiorii!
Tânăra nu înţelege de ce universul s-a răzbunat parcă pe ea, atunci când, în vară, lumea s-a prăbușit pentru ea, odată cu moartea mamei. Nici bine nu şi-a revenit din şoc, și în toamna aceluiași an, un alt coşmar a lovit-o: moartea tătălui. Iar acum simte cea mai rece IARNĂ!
Lucrează împreună cu soțul pentru a crește cele trei suflete
Să nu credeți că cei doi tineri aşteaptă să le pice totul din cer! În prezent, Mihaela recondiţionează încălţăminte, cumpărată la vrac, care mai apoi, este vândută de soţul acesteia în târgurile vâlcene. De asemenea, acesta mai vine fructe, legume sau sâmburi de nucă, sparţi de Mihaela. Tânăra a încercat prin acest fel să lucreze de acasă. Nu poate să îşi lase bebeluşul singur şi nici pe cei doi frăţiori.

Un comentariu (+add yours?)

  1. octavpelin
    nov. 22, 2017 @ 02:03:58

    A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: