Uganda, o destinație de misiune

Organizația creștină „Tineri pentru Misiune” Mediaș a trimis o echipă care s-a implicat în diferite lucrări sociale și de evanghelizare.

Uganda, o destinație de misiune – reportaj Alfa Omega TV

Uganda este o țară situată în inima continentului african, deviza statului fiind: „Pentru Dumnezeu și țara mea”. 80% din populația acestei țări este creștină, începând chiar cu președintele.
Uganda este o țară foarte frumoasă, cunoscută ca și „perla Africii”, dar și o destinație pentru misionarii din întreaga lume.
Organizația creștină „Tineri pentru Misiune” Mediaș a trimis o echipă care s-a implicat în diferite lucrări sociale și de evanghelizare.

Împreună cu patru fete am slujit acolo, alături de alți misionari localnici, dar și misionari din alte țări, precum Argentina și Germania. Am fost toți împreună ca o familie și am slujit în diferite lucrări. De exemplu, la școli de copii. În fiecare dimineață mergeam înainte de orele de școală și predam lecții biblice, jocuri și cântecele. O altă lucrare a fost că mergeam în vizită la pușcării, atât le femei, cât și la bărbați. Acolo țineam ca o slujbă: aveam închinare și le predicam Evanghelia. Mi-a plăcut foarte mult acolo. A fost o experiență foarte impresionantă pentru mine. A mărturisit Ștefan Miron, misionar Uganda.

Tinerii misionari au mai slujit la o casă de copii și în triburile Karamoja. Ei au fost impresionați de simplitatea localnicilor și de modul în care au fost folosiți de Dumnezeu.

Era orfelinat și casă de copii. Acolo se aflau copii foarte mici, de la 2-3 zile, până la trei-patru ani. Noi trebuia să îi hrănim, să le schimbăm scutecele și să ne jucăm cu ei. Pentru mine a fost acolo ceva nou. O altă experiență a fost aceea că am fost plecați patru zile într-un trib, pe lângă localitatea Moroto a Ugandei. De fapt, acolo sunt mai multe triburi. Am rămas impresionat de oameni și de modul lor simplu în care locuiau: în căsuțe de lut foarte mici, cu acoperișuri de paie, în vestimentația lor tradițională. Am făcut fotografii împreună cu ei. În primul rând i-am văzut foarte deschiși pentru Evanghelie și acest lucru mi-a plăcut și vreau să Îi aduc slavă lui Dumnezeu pentru asta. A mărturisit Ștefan Miron, misionar Uganda.

În această misiune pe termen scurt în Uganda, tinerii au trăit o experiență care i-a maturizat spiritual.
Noi fiind din locuri și din biserici diferite, am văzut cum Dumnezeu ne-a adus împreună și ne-a unit. A fost armonie în echipă. Am avut împreună cu noi o fată din Kenya, care locuiește în România, învățând limba română. Acesta a fost ca un schimb de experiențe culturale și Dumnezeu ne-a unit. Acest lucru a fost minunea cea mai mare, cum El ne-a unit. Domnul ne vorbea zilnic despre ce să facem, cum să vorbim cu oamenii și cum să-i încurajăm. A mărturisit Ștefan Miron, misionar Uganda.
Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 696 – 19 noiembrie 2017. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: