Apocalipsa este foarte aproape – Constantin Joldes

Apocalipsa este foarte aproape

– 22 Noiembrie 2017

– La ordinea zilei

Pastorul Bisericii Crestine Evanghelica Harul-Zalau – Constantin Joldes

„Privind la modul in care se dasfasoara azi lucrurile, vedem avansul spre un varf al imoralitatii. Si daca e sa privim si sa apreciem ceea ce se intampla la ora actuala, nu putem sa nu ne uitam la modul in care priveste Dumnezeu istoria. Noi, ca oameni, vedem doar lucrurile din trecut, dar Domnul vede intreaga istorie si se poate pronunta asupra intregului aspect. Din trecut, uitandu-ne la ceea ce a intervenit Dumnezeu in istorie, vedem ca totdeauna cand s-a ajuns la un varf de imoralitate, El a intervenit in mod drastic. A fost un prag. Deci, nu de la orice nivel, ci de la un prag inalt, descris de pilda cu ocazia potopului, se vede o interventie a lui Dumnezeu care a exterminat tot ceea ce era imoral si care avea inclinatia sa distruga civilizatia. Pornind mai departe, observam ca acelasi lucru s-a intalnit la Sodoma si Gomora. Si iarasi, in toate triburile semitice din Canaan, care au atins un varf de imoralitate, vedem o interventie a lui Dumnezeu care a exterminat toate triburile acelea datorita pragului inalt in care e amintit ca varf faptul ca aveau o religie falsa in care isi sacrificau proprii lor copii in favoarea zeului in care credeau.

Sexualitatea reprezinta calea speciala pe care a gandit-o Dumnezeu pentru promovarea vietii. Si atunci, unul dintre cele mai directe lucruri prin care putem ataca viata, si sa o pervertim, este tocmai sexualitatea. Asa ca la ora actuala gasim un atac atat de sever impotriva tot ceea ce inseamna conceptele biblice despre sexualitate, despre familie, despre relatiile normale si asistam la un episod atat de dramatic  in care chiar notiuni- cum este ‘mama, tata si copiii, frati, surori’- sunt atacate ca notiuni, ca si concepte. In esenta, sunt distruse si valorile construite asupra vietii, de la aparitia ei si apoi in modul in care ne traim viata.

Ce vedem este ca s-a pornit sistematic la o deconstructie a tuturor notiunilor, a tuturor conceptelor si valorilor vietii si deconstructia aceasta este parca la un varf. De aceea, nu ne putem astepta decat la vremuri apocaliptice. Privind in sensul acesta, prin  deconstructiile care se fac, nu e altceva decat un nou atac la ceea ce a fost in gradina Eden: Sa nu manaci din pomul cunostintei binelui si raul. In ziua in care vei manca din el, vei muri. Adica, in ziua in care vei manca din el, vei intra in confuzie si nu vei mai putea stapani raul care va fi progresiv si va aduce moartea. Aici suntem. Prin deconstructiile care se fac la notiunile fundamentale ale vietii, se distruge temelia vietii, temelia realitatii, intelegerea realitatii. O confuzie, asa incat sa nu mai poti gandi. Dumnezeu ne-a gandit pe noi intr-o forma speciala. Ne-a dat mintea care judec alogic si constiinta care apreciaza ce este bine si ce este rau. Ele, dupa cum spune ap. Pavel in Romani 2:14 lucreaza in pereche si se verifica una pe cealalta. Ori, daca distrugi mintea, iei ratiunea bazata pe realitate, adica iei adevarul care descrie realitatea fidel, atunci este usor sa-l desechilibrezi, sa-l bagi in confuzie. Si odata cu aceasta, sa slabeasca si constiinta lui. Si din cauza aceasta, asistam astazi tocmai la o deconstructie in sinea omului, a ceea ce este omul. Se ajunge pana acolo incat la scoala se promoveaza ideea ca poti sa alegi daca esti fata sau baiat. E clar ce inseamna notiunea de baiat. La ora actuala se vrea o confuzie si si copiii nostri sunt atacati. Este exact confuzia din Eden. [..] Este un atac asupra vietii si in final asupra autorului vietii. In cele din urma se vrea detronarea lui Dumnezeu  care controleaza lumea, viata si toate structurile respective. Si ca atare, e o lupta si impotriva omului, impotriva vietii omului, dar in special este o lupta de detronare a lui Dumnezeu ca si Cel care a creat toate lucrurile, stapaneste peste toate lucrurile si Biblia ne spune ca ‘din El, si prin El, si pentru EL sunt toate lucrurile’.

O sinteza, o viziune integrala asupra realitatii, nu doar istoria trecuta, ci istoria pe care vom avea, nu o vom putea avea fara Dumnezeu, fara conceptul de Dumnezeu. De aceea, la ora actuala, tot ce se vrea este distrugerea viziunii complete, a unei conceptii de lume si viata integrale, de la cap, la coada, de la craetie pana la sfarsit si se considera ca Apocalipsa poate fi ocolita. Cine o ocoleste? Noi, deconstruind conceptele lui Dumnezeu si regulile care El ni le-a dat pentru viata noastra si construim o noua societate si ne separam de Dumnezeul care a construit aceste lucruri si care are pretentia sa fie Suveranul, care sa fie Stapanul si de care sa ascultam. (Notite din primele 8 minute, mai sunt aprox 21 minute din video)

4 comentarii (+add yours?)

 1. Trackback: În 2018 ar putea avea loc cutremure devastatoare din cauza încetinirii vitezei de rotaţie a Pământului | agnus dei - english + romanian blog
 2. Trackback: Apocalipsa este foarte aproape – Constantin Joldes – CrestinTotal.ro
 3. octavpelin
  nov. 23, 2017 @ 01:48:21

  A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

 4. eracuvantului
  nov. 25, 2017 @ 06:25:50

  Apocalipsa vine in curind pe pămînt dar copii lui Dumnezeu sunt protejati de Atotputernic Dumnezeu acum pe intreaga planeta deoarece Dumnezeu a început judecata dreapta acum pe intreaga planeta si evanghelia împărăției este aici…
  Nu orcine spune Doamne Doamne intra in împărăția cerurilor…
  Doar cei care fac voia tatălui ceresc pe pămînt…
  Predica evanghelia împărăției vesnicie care a aduso insusi Dumnezeu acum pe intreaga planeta din 1991 in china…
  Era Cuvântului a început…

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: