Hotnews: Un grup de intelectuali neo-conservatori au semnat „Declaratia de la Paris”, in care pledeaza pentru radacinile crestine ale Europei..

Articol semnalat de Daniel Branzei, publicat pe Hotnews.ro-

O serie de intelectuali neo-conservatori au semnat recent „Declaratia de la Paris: o Europa in care putem sa credem”, in care pledeaza pentru recunoasterea radacinilor crestine ale Batranului Continent si critica „tirania tehnocrata”, multiculturalismul si  in general ceea ce acuza a fi „falsa Europa”, actualele elite care „se pretint a fi precursorul unei comunitati universale”.

Manifestul, semnat de intelectuali conservatori si crestini Remi Brague, Philippe Beneton, Chantal Delsol, Robert Spaemann sau Roger Scruton, afirma ca aceasta „falsa Europa se vede ca fiind apogeul civilizatiei noastre, dar in realitate se pregateste sa ne confiste patriile”.

Potrivit autorilor, aceasta falsa Europa, ai carei „purtatori de stindard sunt voluntari orfani, care vad situatia lor de apatrizi ca o fapta nobila”, „cautioneaza o lectura caricaturala a istoriei noastre”.

Ce alternative propun autorii:

  • Casatoria este fundamentul societatii civile si constituie baza armoniei dintre barbati si femei. Afirmam ca rolurile fundamentale in calitate de fiinte umane sunt cele de mama si tata. Sustinem politici sociale prudente care incurajeaza si intaresc casnicia, nasterea si educatia copiilor.

Afla mai mult – Hotnews.ro

Citeste si – Ultimul strigăt al conștiinței Europei adevărate, care se sufocă!

 

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: