Chișinău – Prima graduare în cadrul Academiei pentru Integritate în Conducere (VIDEO) Ben Oni Ardelean, Valeriu Ghilețchi, Doru Cîrdei

Foto Ben Oni Ardelean

În data de 25 noiembrie, la Chișinău, a avut loc prima graduare a tinerilor creștini în cadrul Academiei pentru Integritate în Conducere. Evenimentul a adunat zeci de persoane din diverse domeni, care se implică în viața publică din Republica Moldova.

Fondatorul Academiei pentru Integritate în Conducere Valeriu Ghilețchi:

Academia pentru Integritate in Conducere a fost lansata cu scopul de a pregati tinerii, in special tinerii din comunitatea evanghelica  a se implica in viata publica. Consider ca implicatia noastra in viata societatii  este foarte necesara si importanta. Nu putem sa ne limitam doar la activitate in cadrul peretilor bisericii. Vrem sa oferim viziune, dar vrem in acelasi timp sa oferim si o instruire, cum am putea sa ne implicam.

Frgamente din discursul lui Ben Oni Ardelean, Vice-presedintele Camerei Deputaților din Romania –

Fiecare dintre noi suntem chemati mai intai la mantuire si apoi la slujire. Si slujirea aceasta imbraca doua aspecte: cea eclesiala din biserica si cea extra-eclesiala. Si bineinteles ca este nevoie de o slujire in societate prin promovarea, in primul rand, a valorilor si a principiilor in care noi credem.

Dragii mei, deseori biserica asta face, ne inchidem in programe, incercam sa nu vedem ce se intampla in zona asta a secularismului agresiv, fundamentalist, sa ignoram miscarile care azi sunt in Europa, sa nu ne dam seama ca toate aceste lucruri, intr-un fel sau altul vor afecta si tarile noastre…Si deseori am ajuns in faza in care sa nu ne dam seama ca apararea de valori este de fapt apararea a demnitatii, a adevarului. [..] Biblia ne spune sa fim sare si lumina.

Pastor Doru Cirdei:

Sunt placut impresionat sa vad ca tinerii cauta ce trebuie. Si intr-o societate in care se pare ca cultiva coruptia, avem nevoie de oameni care calatoresc contra curentului si au curajul sa practice integritatea, sa discute despre ea, sa o cultive si sa influenteze lumea.

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: