Cornel Avram – Cum să deosebim binele de rău

1 Tesaloniceni 5:22 Feriţi-vă de orice se pare rău.

Coloseni 3:17 Şi oricefaceţi, cu cuvântul sau cu faptasă faceţi totul în Numele Domnului Isus şi mulţumiţi**, prin El, lui Dumnezeu Tatăl. 

Cornel Avram – Cum să deosebim binele de rău 9- 24- 2017

Cineva va spune: E o problema in domeniul asta, noi nu mai stim sa deosebim binele de rau? Cred ca niciodata de cand e biserica Domnului Hristos pe pamant, nu e o confuzie mai mare ca si acum. Daca diavolul a reusit sa faca ceva in ultimii 40 de ani, a eliminat linia de demarcatie  intre alb si negru, intre bine si rau. A eliminat linia aceea si a facut o zona gri care e foarte convenienta. Azi e foarte greu sa vorbesti in alb si negru, in bine si rau. Daca vorbesti impotriva la ceva, imediat vor fi persoane care contra ataca si o sa spuna: Stai. Stai asa un pic. E rau pentru tine lucrul asta. Dar tu ofensezi o multime de oameni care nu cred ca e rau. Cum adica, ce, tu esti Dumnezeu? Tu ai sablonul? Tu esti cel care definesti binele si raul? De ce, oare, lumea a ajuns in asa confuzie morala si lucrurile care pentru mii de ani au fost stabilite clar ca-s bune sau rele, acum nu se mai stie. Acum, lume zice: Acum nici eu nu mai sunt sigur. Pana si oamenii cu verticalitate, in constiinta lor isi mai pun intrebari si zic: Mai, dar daca sunt gresit eu? Dar daca nu inteleg bine lucrurile?

Nu trebuie sa insist aici, dar probabil cea mai simpla, cea mai pe fata ilustratie poate sa fie decaderea morala in America  si acceptarea faptului ca e normal casatoria intre un barbat si un barbat, si intre o femeie si o femeie….Niciodata n-a fost normal, de cand e lumea asta. Chestiile astea s-au desfasurat in mod izolat. Poate a fost o cetate pe ici, pe colo. Au fost cativa oameni intr-o parte si in alta. Pacatul acesta a existat de la inceput si Dumnezeu a trebuit sa nimiceasca doua cetati din cauza acestui pacat. Dar au fost chestii izolate.   Societatea in sine, populatia, poporul, niciodata in istorie nu a acceptat in masa ceva ce nu-i normal, ca normal, ca fiind normal. Si iata ca noi traim aceste zile, incat tara dupa tara spune normal la anormal. De ce? Pentru ca aici tinde sa duca diavolul lumea- LA CONFUZIE TOTALA. Nu mai stim ce e bine si ce e rau. Nimeni nu stie, nimeni nu are sablonul. Nu mai exista adevaruri absolute. Cine suntem noi ca sa credem ca noi avem sau detinem adevarul – se ridica lumea si ne condamna. Intr-o astfel de societate in care e  confuzie totala, cum sa pastram echilibrul in biserica? Ce le mai spui copiilor cand vin de la scoala si iti pun intrebari? Bietii parinti dau din umeri  si nici nu mai stiu ce sa spuna: „Copile, se pare ca lumea voastra e total diferita de lumea noastra. Lumea noastra a fost mai simpla. Trebuie sa recunosc.” Imi aduc aminte de cand eram copil. Alb era alb si negru era negru. Toata lumea stia la fel- asta e voie, asta nu e voie. [..] Cele mai multe erau – NU. Si a fost bine asa. Apoi erau si DA-uri- Ai voie sa faci bine. Ai voie sa te rogi. Ai voie sa ajuti. Ai voie sa canti. Ai voie sa citesti in Biblie. Ai voie sa fii bun, sa slujesti. Ai multe Da-uri, dar cele mai multe tendinte ale firii erau NU, NU, NU. Diferente clare, alb si negru.

Acuma se discuta subiecte intre tineri si intre credinciosi care candva erau banale, nici nu se punae problema. Si atunci, macinat de gandurile acestea, de problemele acestea, am stat inaintea Domnului si am zis: „Doamne, cum sa putem deosebi noi mai bine, mai clar, cum sa putem defini mai bine ce este bine si ce este rau? Cum sa ne ajutam pe noi in convingerile noastre  si cum sa-i ajutam pe copii si pe tineri sa inteleaga? Si bineinteles ca incepem cu standardul moral care-i stabilit aici [in Biblie]. Cu asta incepem. Standardul moral este definit aici. Nu fratele Cornel, nu fratele Vasile, nu fratele Leonard, nu fratele x sau y are dreptate. CUVANTUL ARE DREPTATE. Incepem de aici si va rog sa notati in mintea dvs., pe hartiile dvs. si tineri si cei mai in varsta. Primul principiu care ne ajuta sa deosebim binele de rau este:

Daca scrie clar in Biblie ca e bine sau rau, Biblia are dreptate. Incepem cu asta, cu cel mai simplu. Daca scrie clar in Biblie, de ce mai pui intrebari? De ce mai cauti alte solutii? De ce mai cauti alte interpretari? Nu e intentia mea si nu e timpul necesar sa ne ocupam de fiecare subiect. Dar, lansez ideile pe care dvs. le cunoasteti si puteti sa le mai studiati. (notite din primele 13 minute, mai sunt aprox 50 de minute din mesaj)

 

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: