COMUNICAT – Stimati si pretiosi frati preoti si pastori

Stimati si pretiosi frati preoti si pastori,

Echipa noastra de administratori, moderatori si voluntari principali ai grupului Pro Reintregirea Familiei in numar de peste 12.000 de membri, este de aproximativ 50, si inca inainte de a cere ceva oricarui pastor, ne-am organizat zile de post negru si rugaciune pentru toti pastorii si preotii tarii noastre. Credem ca efortul nostru sincer nu a fost in zadar. Stim ca fiecare aveti deja o lupta grea de dus in slujba de preot sau pastor, aceasta nefiind o slujba usoara mai ales atunci cand esti dedicat, si de aceea inainte de a va mai solicita si noi la o noua lupta, mai intai ne-am luat zile de post si rugaciune pentru dvs.

Apoi fratele Viorel Iuga, presedintele Aliantei Evanghelice din Romania, cu care ne-am sfatuit mereu si am colaborat de la inceput, a fost de acord sa tinem un post de 40 de zile grupate dupa literele alfabetului. In acest sens am creat si o video-prezentare a cazurilor afectate de falsa protectie a copilului, prin care sa raspandim chemarea la post a cat mai multor biserici evanghelice si ortodoxe, fiindca postul, am decis tot impreuna cu fratele Iuga sa inceapa pe 27 februarie a. c. cand incepea si postul mare la fratii ortodocsi, astfel sa poata participa cu rugaciuni si dansii in aceeasi perioada. Fratele Viorel Iuga ne-a ajutat sa raspandim pe cat posibil cat mai mult chemarea la post si rugaciune pentru aceste 22 de victime, dar inca nu se stie destul despre situatia critica in care se afla societatea noastra.

Aveti aici linkul cu aceasta video-prezentare facuta de noi:

Noi am mai tinut legatura adesea si cu fratele Jan-Aage Torp, presedintele Misiunii Apostolice peste Europa si cu avocatul Marius Reikeras. Ambii au solicitat si o versiune in limba engleza a acestei video-prezentari iar fratele Torp a transmis aceasta chemare la post si la cel mai mare ziar crestin din Norvegia cu care el pastreaza legatura. In Romania a fost transmisa si la Credo TV.

Aveti aici si versiunea in limba engleza in caz ca vreti sa trimiteti si la pastori straini:
https://www.youtube.com/watch?v=HtKIHp2aGJ0

Neavand destui voluntari in tara pentru a organiza proteste mai multe in tara, am considerat ca oamenii inca nu sunt instiintati destul, si vestirea postului inca nu a ajuns prea departe si inca nu este arat destul terenul cu post si rugaciune, asadar am reconstruit aceasta video-prezentare dar fara o data anume de data aceasta, redenumind-o „Mijlocirea Continua“:

Am facut totusi cateva proteste frumoase, la Deva, Cluj, cu ajutorul voluntarilor si organizatorilor nostri Melinda Keseru, Laura si Ken Oakes Tucker, in colaborare cu scriitorul George Alexander. Protestele au inclus si rugaciune in genunchi chiar in strada cu sincera dorinta de smerire inaintea Domnului invingand orice jena fata de public, fiindca atat de mult ne-am dorit ca Domnul sa ne asculte. S-au mai organizat proteste si prin Spania de catre organizatorul si voluntarul nostru Claudiu-Traian Covaciu, si in Austria am trimis cazurile acestea la alte proteste ce includeau si alte teme. Dar suntem inca foarte putini, si fiindca oamenii bisericilor n-au prea raspuns la indemnul nostru, fr. Iuga ne-a sfatuit sa mai amanam putin protestele pana se mai limpezesc apele conflictelor pornite de la constitutia tarii, motiv pentru care nici dansul nu s-a putut implica in organizarea nici unui protest. Cum deseamenea nici fratele pastor Nelu Filip sau fratele pastor Sami Tutac n-au putut, dar ne-au asigurat de sprijinul lor daca organizam noi protestele, dansii nefiind disponibili pentru organizare ci deci doar pentru sustinere.

In tot acest timp, mana aceasta de voluntari, am luptat in continuare si de multe ori chiar pana la epuizare ca sa consolam victimele prin diferite modalitati: sprijin moral, material, munca in spatiul virtual, traduceri,  scrisori catre mai diverse autoritati, avocati, ambasade, etc. S-au cheltuit si sume importante de bani pentru, psihologi, avocati adesea. De aceea, uneori nici voluntarii nu mai au rabdare fiindca ei stau in contact direct cu victimele la i-am desemnat pe fiecare si asculta in fiecare zi evolutia durerii acestor parinti distrusi de tragedia creata de acest monstru pe nedrept numit protector. Nu mai pomenim cat de insuportabila devine rabdarea parintilor si copiilor pentru care fiecare secunda in plus conteaza sapandu-le santuri adanci de durere in inimile lor. E si foarte greu de descris durerea lor.

Pe langa presedintele Aliantei Evangelice, Viorel Iuga, un bun sfetnic ne-a mai fost si I.P.S Serafim, mitropolitul peste Europa Centrala si de Nord. Ambii au fost de acord ca in strada e bine sa iesim pentru toate victimele, astfel sa nu lasam impresia publicului ca acest gen de (ne)cazuri sunt doar pe ici colo izolate, si nici nu putem garanta doar pentru unele victime ca fiind mai demne de atentia noastra decat altele. De fapt este si imposibil sa alegi, mai ales din postura noastra in care noi suntem o echipa care are desemnati voluntari pentru fiecare victima de romani dar si straini despre care am luat cunostinta si am fost solicitati sa-i ajutam cel putin cu rugaciune si post. Pe care sa-i respingi si pe care sa-i alegi? Care parinti sunt mai merituosi ca sa le dam prioritate de atentie si care copii am putea spune noi ca merita sa mai astepte pana se elibereaza altii? Nu suntem noi nici avocati, nici judecatori, nici politisti, noi vrem sa fim Samariteni, asa ca Domnul si Mantuitorul nostru, sa ne asemanam cat mai mult chipului Sau.

Ascultati cu atentie linkurile cu fiecare caz, nu e un material lung fiindca ne-am straduit sa sintetizam povestea fiecarei victime si am redus-o la doar maxim 40 de secunde fiecare. Dar daca vreti si aveti timp sa urmariti anumite cazuri mai in de-aproape, va stam cu mare drag la dispozitie. Va rugam mult sa urmariti cata nedreptate indura TOTI acesti oameni, ca sa ne intelegeti de ce nu putem fi partinitori. Recunoastem ca nicicare dintre victime nu transmite cea mai buna marturie crestina, nu sunt exemple impecabile precum Marius si Ruth, dar tocmai de aceea, acum e randul nostru ca biserica sa aducem noi acea marturie vie crestina pentru ei aratand ca nu „trecem pe alaturi“ pe langa cel cazut intre talhari. Suntem chemati sa fim samariteni ca Domnul nostru milostiv si nepartinitori. Daca noi crestinii nu le cunoastem disperarea si tragedia acestor oameni, atunci cine? Cine ii va auzi si pe ei sarmanii?

Marius si Ruth prin suferinta lor au adus atata lumina in privinta a ceea ce se numeste azi „protectie“ a copilului. Dar ei prin marturia vietii lor de crestini s-au salvat. Faptele lor au mers inaintea lor, astfel incat si oamenii au vazut viata lor exemplara dar si Domnul a vazut mila lor fata de orfani si spiritul lor de sacrificiu. Acum e randul nostru sa luam exemplu de la ei, noi ca biserica, nu cel cazut intre talhari, fiindca pilda nu ne spune ca Samariteanul l-ar fi intrebat in prealabil ce note are la purtare cel cazut, ce religie, sau statut social, s.a.m.d., nu i-a cerut nici macar buletinul inainte sa se ofere sa-l ajute.

Deci noi prin Marius si Ruth am aflat despre cruda realitate si lumea in care traim, prin chinul lor de nedescris am ajuns noi sa ne deschidem ochii si acum stim ca la fel trebuie sa-i ajutam si pe altii sa isi deschida ochii, fiindca acest sistem ne inghite societatea si copiilor nostri le lasam mostenire o generatie atee, mizera moral si  mai jegoasa decat Sodoma si Gomora daca nu ne luptam luptele noastre acum si credem ca ne permitem sa le lasam lor aceste lupte sa le lupte ei. Fiindca asemenea cifre colosale, alarmante de rapiri in masa, ne arata, ca acesti dictatori nu vor altceva decat sa creasca o noua generatie in spiritul ateu si / sau LGBT. Asta caută autoritățile, pentru că vor să creeze Omul Nou in Noua lor Ordine Mondială cu noua educație a Reformei Sexuale care sa mențină sub control înmulțirea populației prin devierea sexuala de la normal. Daca va uitati in agenda lor, planul pentru omul nou din New Age e pus de mult in aplicare, doar ca noi nu am stiut iar inconstienta si ignoranta noastra a ajutat la dezvoltarea acestui imens monstru care uraste familia dar mai cu seama copiii, fapturile cele mai curate si mai iubite de Domnul. De aceea trezirea e urgenta!
Ne permite sa ramanem surzi la strigatele acestor copii rapiti? Si pentru cat timp? Avem si cazul surdomutilor din Norvegia. O nedreptate crasa despre care cine sa strige daca victimele nu au voce? Cine va fi vocea lor? Ei de exemplu de ce nu au prioritate cand au fost si inchisi pentru indrazneala de a-si face public necazul.  Deschide-ti gura pentru cel mut, pentru pricina tuturor celor parasiti!” ne spune Biblia la Prov.31:8. Deci sfanta Scriptura ne preseaza pe noi sa fim vocea lor, sa nu mai asteptam dupa altii, si asta facem dar fiind putini, nu avem efect, de aceea apelam si la dvs. Haideti va rugam, sa-i ajutam, sau macar ati putea sa ne ajutati sa-i ajutam?
Noi nu am vrea sa lasam sacrificiul familiei Bodnariu sa se reduca doar la cat s-a facut pana acum.

Priviti, va rugam, aici statisticile oficiale, si ganditi-va cata catrana de jale in plus mai e pe langa ce e oficial si inca se mai poate ascunde. Acesti parinti sunt catraniti de jale si nu sunt putini ci alarmant de multi. Explozia adoptiilor ia mereu tot mai mare amploare. Un exemplu elocvent îl găsiți în limba engleza despre Barnevernet în Norvegia, cu care ne-am familiarizat de când cu cazul familiei Bodnariu, pe pagina https://www.ssb.no/en/barneverng/ , de unde citez: copii „ajutați”: în 2013 – 53150, în 2014 – 53088, în 2015 – 53439.

Cifre similare găsim si in UK pe paginile guvernamentale:

https://www.gov.uk/government/collections/statistics-children-in-need

https://www.nspcc.org.uk/preventing-abuse/child-protection-system/england/statistics/

Pentru anul 2016, citez: din 11 milioane de minori în UK, peste 390000 au primit ajutor de la serviciile sociale, peste 50000 sunt considerați victime ale unor abuzuri și peste 70000 sunt în „grija” serviciilor sociale.

Ca și cuvânt de încheiere ne gândim la trei versete:

 • Iacov 1.27: „Religia curată și neîntinată, înaintea lui Dumnezeu, Tatăl nostru, este să cercetăm pe orfani și pe văduve in necazurile lor și să ne păzim neîntinați de lume.”
 • Proverbe 31:8-9 „Deschide-ți gura pentru cel mut, pentru pricina tuturor celor părăsiți! Deschide-ți gura, judecă cu dreptate și apară pe cel nenorocit și pe cel lipsit.”

Vă mulțumim și vă salutăm cu dragoste întru Hristos Domnul,

Echipa Pro Reîntregirea Familiei

Contacte:

pro.reintregire@gmail.com
procopiu.dacian@gmail.com

pro.bodnariu@gmail.com

5 comentarii (+add yours?)

 1. dininimapentrutine
  dec. 03, 2017 @ 00:22:11

  Dumnezeu sa binecuvanteze aceasta initiativa!

 2. Aurica Palasanu
  dec. 03, 2017 @ 05:15:13

  Domnul si Dumnezeul nostru sa ne ajute sa fim uniți în cuget și simțiri în numele Lui ,
  numai așa putem Birui✋

 3. Trackback: COMUNICAT – Stimati si pretiosi frati preoti si pastori – CrestinTotal.ro
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: