Breaking News: Intenţia preşedintelui Trump de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului. Ministrul de externe al Autorităţii Palestiniene a convocat Liga Arabă la o reuniune de urgenţă

Oficialii americani au anunţat că este probabil ca preşedintele Trump să anunţe, în zilele următoare, că Statele Unite recunosc Ierusalimul drept capitală a Israelului, într-o acţiune care, consideră criticii, va inflama suplimentar situaţia din regiune. 

Israelul consideră Ierusalimul drept capitala sa „eternă şi reunificată”.Comunitatea internaţională nu a recunoscut niciodată Ierusalimul drept capitală a Israelului şi nici anexarea părţii sale estice de către Israel în 1967. 

În cursul unui forum organizat la Washington, Jared Kushner, ginerele şi totodată consilierul apropiat al preşedintelui american, a anunţat — duminică — că Donald Trump nu a luat încă o decizie asupra unei eventuale mutări a ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim şi continuă să analizeze opţiunile. Totuşi,  ministrul de externe al Autorităţii Palestiniene a convocat Liga Arabă la o reuniune de urgenţă.

Statutul oraşului este foarte controversat, având în vedere că atât israelienii, cât şi palestinienii pretind că Israelul este capitala lor. Trump a făcut o promisiune electorală de a muta ambasada americană de la Tel Aviv la Ierusalim.

Teoretic, potrivit Departamentului de Stat al SUA, preşedintele urmează să decidă până luni dacă reînnoieşte — aşa cum au făcut, la fiecare şase luni, toţi predecesorii săi şi chiar el însuşi o primă oară în luna iunie — o clauză derogatorie legii care impune, din 1995, instalarea ambasadei SUA la Ierusalim. Or dacă îşi dă aprobarea pentru acest transfer, aşa cum a promis în timpul campaniei sale electorale.

Citeste mai mult: adev.ro/p0fef5

Will Trump recognize Jerusalem as Israeli capital?

8 comentarii (+add yours?)

 1. nanaarpy78
  dec. 04, 2017 @ 10:30:40

  Ceva concret din SUA? Stirile de la noi sunt zvonuri de cele mai multe ori.

  • rodi
   dec. 04, 2017 @ 10:54:18

   Presa din SUA a raportat ca ambasada nu se va muta inca, dar ca presedintele Trump va anunta ca recunoaste Ierusalimul drept capitala Israelului. Ne pregateam sa traducem noi stirea din ziarele noastre de aici, dar Adevarul deja a pblicat-o.

   • nanaarpy78
    dec. 05, 2017 @ 06:15:13

    Se pare c a amanat decizia dupa un nou articol pe realiatea.net parca

    • rodi
     dec. 05, 2017 @ 09:42:25

     din cauza amenintarilor din partea palestinienilor, s-a amanat, dar crede ca anuntul va veni intr-un timp surpriza, fara pregatire.

     • nanaarpy78
      dec. 05, 2017 @ 12:04:33

      E revoltator. Le as zice palestinienilor in fata ca nu au nici un drept asupra Ierusalimului. M a dezamagit si pozitia Frantei!

      Despre alt subiect, va scriu tot aici.
      A murit regele Romaniei. Oare faceti loc si sa scrieti un articol despre regele Romaniei? Ma intreb ca si credinciosi putem invata ceva din istoria acestui om integru incercat de viata si indepartat pe nedrept de la conducerea tarii? Un lucru e cert ca Dumnezeu conduce istoria si ca o parere personala, a avut 5 copiii, toate fete, nici un baiat succesor pt tron. Dumnezeu stia parcursul Romaniei si parca asa a trebuit sa fie. Daca m am exprimat corect. Sper ca n am scris prostii 🙂

      • rodi
       dec. 05, 2017 @ 14:42:33

       deocamdata am postat ce a scris fratele Viorel Iuga si am preluat dintr-un articol in care se deapana viata regelui, pentru cei plecati de mici din Romania, care poate nu cunosc istoria regelui. Nu stiu daca vom avea timp sa scriem mai mult caci in luna aceasta vrem sa sarbatorim nasterea Domnului Isus si sa postam articole despre Domnul Isus.

 2. Mike Olari
  dec. 04, 2017 @ 10:54:47

  A republicat asta pe DREPTATE ÎN DRAGOSTE.

 3. octavpelin
  dec. 05, 2017 @ 02:23:50

  A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: