ÎNTOARCEREA LA BIBLIE – POLONIA REINSTAUREAZĂ DUMINICA CA O ZI DE ODIHNĂ

Parlamentarii polonezi au votat săptămâna trecută să reinstaureze duminica ca o zi de odihnă prin eliminarea treptată a cumpărăturilor de duminică până în 2020.

Proiectul de lege, care a fost susținut de sindicate, a trecut cu votul de la 254 la 156.

Proiectul de lege este de așteptat să treacă Senatul polonez și va fi semnat în lege de către președintele țării.
Polonia se numără printre ultimele țări europene care își păstrează moștenirea creștină. Avortul și căsătoria homosexuală sunt încă interzise în țara de 38 de milioane, care este predominant catolică.

În Vechiul Testament, Biblia ne învață că duminica este o zi de odihnă când Dumnezeu s-a odihnit în a șaptea zi după ce a creat lumea. Duminica, prima zi a săptămânii, a devenit „ziua a șaptea” a catolicilor și o zi de odihnă după învierea lui Isus Hristos din morți, duminică.

Conform noii legi, de la 1 martie la 31 decembrie 2018, magazinele vor fi deschise în prima și ultima duminică a lunii. În 2019, magazinele vor fi deschise numai în ultima duminică a lunii. Apoi, în 2020, cele mai multe unități de comerț vor fi închise în țară duminica, cu excepția a 8 duminici.

Întreprinderile mici, operate de proprietarii lor, nu vor fi forțate să se închidă. Benzinăriile și căile ferate vor rămâne deschise duminica.

Părintele Paweł Rytel-Andrianik, purtătorul de cuvânt al Conferinței Episcopilor din Polonia, a declarat că, în timp ce legea este un „pas spre redresarea duminicii fără muncă”, proiectul de lege rămâne „nesatisfăcător”.

„Episcopii subliniază nevoia de a restabili societății duminica ca  zi de odihnă și de timp de construire a legăturilor de familie, precum și de întărire a relațiilor sociale”, a declarat el pentru LifeSiteNews.com. „Aceștia subliniază, de asemenea, că odihna de duminică nu poate fi un lux pentru un anumit număr de alegători, ci este o parte integrantă a tratamentului egal pentru toți angajații. Prin urmare, este nevoie urgentă de a face ca toate duminicile să fie libere de muncă, așa cum se întâmplă deja multe țări din Uniunea Europeană „.

Economiștii sunt împotriva proiectului de lege, spunând că este o rușine. Ei susțin că unii oameni și-ar putea pierde slujba cu închiderea duminicii.

În 2012, Papa Benedict a spus că, prin apărarea duminicii ca zi de odihnă, se „apără libertatea umană”.
El a menționat că timpul pentru familie este „amenințat de un fel de” dictatură „a angajamentelor de lucru.”
„Duminica este ziua Domnului și a bărbaților și a femeilor, o zi în care toată lumea trebuie să poată fi liberă, liberă pentru familie și liberă pentru Dumnezeu. În apărarea duminicii apărăm libertatea umană!” a spus el.

http://www1.cbn.com/cbnnews/2017/november/poland-reclaims-day-of-rest-by-slowly-phasing-out-sunday-shopping

Vezi si –

13 comentarii (+add yours?)

 1. Marius Ardel
  dec. 04, 2017 @ 03:04:30

  –––––––––cautati va rog frumos pe youtube asa:”Prorocie sora Dana de la Cluj Vremea harului pe sfarsite” ––––––––––->citez de la minutul 2:32: „de-o buna bucata de vreme…in dosul usilor inchise…cei ce pretind ca tin in mainile lor soarta omenirii…au pregatit un cod de legi…legi omenesti intelegeti-Ma…puse la cale de MINTI DIABOLICE….le-au pregatit si de multa vreme au luptat sa le croiasca cale pentru a le pune in aplicare…DAR DREAPTA MEA LE-A STAT IMPOTRIVA-zice Domnul……………..”

 2. nanaarpy78
  dec. 04, 2017 @ 05:03:49

  Bun. Aceasta lege le va da apa la moara adventistilor 😑 cum ca profetul lir mincinos E White a profetit asta! Parca vad!

  • rodi
   dec. 04, 2017 @ 10:34:36

   De notat este ca o tara catolica ca si Polonia se intoarce la Biblie, mai intai proclamandu-l pe Domnul Isus ca Rege al Poloniei, luptand sa interzica avortul total, si acum, intorcandu-se la modul in care toate tarile se raportau la ziua de Duminica, cu magaizne inchise si familiile petrecand timp la biserica si in familie. Ca tara, ei merg intr-o directie buna si ne rugam ca Dumnezeu sa le deschida ochii ca toti sa cunoasca adevaratul Rege si sa implineascas Cuvantul Sau.

 3. Mike Olari
  dec. 04, 2017 @ 07:30:33

  A republicat asta pe DREPTATE ÎN DRAGOSTE.

 4. Trackback: ÎNTOARCEREA LA BIBLIE – POLONIA REINSTAUREAZĂ DUMINICA CA O ZI DE ODIHNĂ – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
 5. ACATINCAI RADU MIHAI.
  dec. 04, 2017 @ 11:42:29

  Asa e normal 6 zile sa lucram si a saptea sa serbam.

  • rodi
   dec. 04, 2017 @ 11:45:48

   in SUA asa era, nu numai intre credinciosi, ci si in comert. Sunt inca orase/saturi (putine) unde magazinele in majoritate sunt inchise Duminica.

  • Alex
   dec. 05, 2017 @ 09:28:00

   Da,dar asta înseamnă sa lucrezi și Simbata ori Duminica (după caz) ….. nu ca democrați de Luni PINA Vineri …..

 6. octavpelin
  dec. 05, 2017 @ 02:08:00

  A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

 7. Tical Cristian Viorel
  dec. 09, 2017 @ 00:25:34

  In tot Vechiul Testament Dumnezeu a binecuvantat sambata pe care o serbeaza si azi evreii si unii crestini ca zi de odihna, in nici un caz duminica, care este o zi binecuvantata de oameni. Aceasta lege este o alunecare grava de la Legea si voia lui Dumnezeu catre voia omului.

  • Avram
   dec. 09, 2017 @ 00:57:07

   Tica
   Crestinismul nu sta numai in Sambata. De ce insisti asa de mult pe Sambata dar nu dai nici o importanta jertfei Domnului Isus.Legea nu mantuieste, ba mai degraba condamna, si nu este nici un om care a putut sa o pazeasca vreodata.

 8. Trackback: Premierul Poloniei Mateusz Morawiecki -,,Visul meu este de a face Europa din nou creștină” | agnus dei - english + romanian blog
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: