Protestul de la Cluj-Napoca in sprijinul dr. Camelia Smicala si a tuturor familiilor rămase abuziv fără copii- PROTEST, CLUJ-NAPOCA, 21 mai 2017

Protestul de la Cluj-Napoca in sprijinul dr. Camelia Smicala si a tuturor familiilor rămase abuziv fără copii- PROTEST, CLUJ-NAPOCA, 21 mai 2017

Materiale furnizate de Ken and Laura Tucker. Organizatorii protestului – Pro Reîntregirea Familiei Group Public Group | Facebook si Asociatia Pentru Protectia Copiilor SI Familiei „George Alexander ... Organizatorii au folosit si limbajul semnelor pentru ca publicul si in special familia Cruz-Avramescu sa inteleaga discursurile. In poza in care veti vedea barbati ingenunchiati in Piata, cel sub balonul rosu este dr. David Ille, de la Clinica Pro-Vita, o voce puternica pentru miscare dreptului la viata din Romania

ENGLISH

We are especially grateful to Laura and Ken Tucker for the following material. The organizers of the May protest were the active Facebook group „Pro Reîntregirea Familiei Group Public Group | Facebook” and Asociatia Pentru Protectia Copiilor SI Familiei „George Alexander ... The organizers also used a sign language interpreter in order for hearing impaired folks, and especially for the Cruz-Avramescu family to follow the discourses at the protest. In one of the kneeling pictures of the crowd, you’ll find Dr. David Ille (His head is right below a red balloon) from Centrul Medical Clinica Pro-Vita, a wonderful, very out-spoken pro life voice for Romania. He is actually in 2 pics, he is taking off his hat.

May PRF Protest in Cluj. CredoTV recorded it and later broadcast it. I think a lot of these are screenshots from that broadcast.

ALBUM FOTO de la protest-

Posted by Agnus Dei on Monday, December 4, 2017

Ken Tucker – Discurs Protest – Solidari cu familiile rămase abuziv fără copii

Hristos a inviat! De aceea sunt eu aici astazi. De aceea suntem noi aici, datorita invierii lui Hristos avem increderea ca osteneala noastra in Domnul nu este zadarnica. Ma numesc Ken Tucker, si ca reprezentant al grupului ProReintregirea Familiei, vreau sa prezint pe scurt cine suntem si care este obiectivul nostru, ce a determinat organizarea acestui protest.

A trecut un an si jumatate de cand am aflat de povestea tragica a familiei Bodnariu, in acelasi timp, a familiei Nan. Atunci am simtit ca trebuie sa facem ceva si sa ajutam in mod activ aceste familii. Am infiintat astfel un grup pe Facebook pentru promovarea protestelor si a altor informatii specifice. Insa, dupa un timp, dintre  membrii grupului au insistat cu intrebarile: Dar cu celelalte familii cum ramane? Cand familiile Nan si Bodnariu isi vor primi copiii inapoi, ce se va intampla cu celelalte familii aflate in situatii similare? Raman abandonate in ghearele sistemului?  Am raspuns. Am promis ca nu le vom abandona, ci vom continua sa luptam pentru a-i sprijini in recuperarea copiilor. Si astfel, iata-ne aici.

Grupul Pro Reîntregirea Familiei Group Public Group | Facebook are acum peste 10.500 de membri pe Facebook din care au fost selectati aprox. 50 de voluntari a caror inima bate pentru a ajuta aceste familii care trec prin tragedii si dueri greu de imaginat. Acesti voluntari lucreaza cu propriile fonduri. Nu primesc din vreo alta parte fonduri, e o initiativa a unor oameni credinciosi care simt ca trebuie sa faca ceva ca sa sprijineasca aceste familii. Ca o minune, Dumnezeu a unit prin acest grup romani din toate colturile lumii, avand ca obiective

1.) sa luptam impreuna cu aceste familii in rugaciune si prin actiuni concrete pentru recuperarea copiilor lor.

2.) sa ne rugam ca toti cei implicati in aceste situatii, atat parintii, cat copiii, cat si lucratori sociali, judecatori, politisti, sa-L cunoasca pe Mantuitorul nostru Isus Hristos.

3.) sa cerem lui Dumnezeu risipirea fortelor vrajmase familiei care s-au adunat pe alocuri in sinul sistemelor de protectie a copilului. Sa cerem schimbarea mentalitatii lor si indreptarea greselilor care au produs traume atat de grave si nejustificate.

In prezent sunt 30 de familii, atat romani cat si straini, care au apelat la ajutorul nostru. 

Ne incredem in Dumnezeu, credem ca El asculta rugaciunile noastre si dorim sa vedem lacrimi de bucurie pe fetele celor care lupta pentru reintregirea familiilor. In zilele acestea, am ramas cu o imagine, a persistat in mintea mea imaginea poporului lui Dumnezeu care avea porunca din partea lui Dumnezeu sa inconjoare zidurile Ierihonului in tacere, odata pe zi, timp de 7 zile. Cand vrei sa cuceresti o cetate, nu o faci prin a inconjura in ocolul cetatii. Acestea sunt moduri pe care numai Dumnezeu le porunceste, cand are El de gand sa intervina in moduri miraculoase. Ceea ce facem noi astazi poate este un lucru de dispretuit in mintea unora. In schimb, nadejdea noastra este in cel care a facut zidurile acelei cetati sa se prabuseasca.

Ken Tucker

Mihaela Nan – Discurs Protest – Solidari cu familiile rămase abuziv fără copii (ENGLISH captions)

Imi este destul de greu sa va spun prin ce am trecut, pentru ca imi aduc aminte tot timpul, inclusiv copiii, atunci cand se rugau de noi, ca parinti, sa-i luam inapoi acasa si n-aveam nici o sansa. Era pur si simplu un gunoi in fata politiei, a protectiei copilului, a procurorilor, la toti. DATORITA BUNULUI DUMNEZEU SI A VOASTRA, pentru ca am stiut ca luptam si luptam singuri, DAR VOI ATI FOST LANGA NOI; NE-ATI SPRIJINIT SI NE-ATI DAT PUTERE SA MERGEM IN CONTINUARE SI SA LUPTAM PENTRU COPII, SA NU RENUNTAM LA LUPTA. FAPTUL CA ASTAZI SUNTETI AICI, LANGA CEILALTI PARINTI, E UN LUCRU EXTRAORDINAR. Poate ca statul roman nu ne ajuta cu absolut nimic. Eu, din punctul meu de vedere, nu am fost ajutata. Poate nici in celelalte cazuri nu sunt ajutati. Dar voi puteti sa faceti mult mai mult. Puteti sa dati sansa copiilor sa traiasca langa parinti si langa familie. PUTEM SA SPUNEM CU VOCE TARE CA COPIII APARTIN PARINTILOR, NU A STATULUI, NU A PROTECTIEI COPILULUI SAU IN ORICE ALTA PARTE. EU VA MULTUMESC MULT DE TOT CA SUNTETI AICI SI MA BUCUR ENORM DE MULT CA IMI AM COPIII SI SPER CA SI CAMELIA SAU CEILALTI COPII S-AU INTORS DIN NOU ACASA si CA SUNT IMPREUNA CU PARINTII. ESTE CEA MAI MARE BUCURIE care putem sa o oferim in momentul asta, este zambetul copilului sau bucuria interioara a copilului, ca este din nou impreuna langa mama- il strangi in brate si este acolo unde ar trebui sa fie. Eu va multumesc mult de tot pentru ca sunteti aici si va rog din tot sufletul, sa facem in asa fel incat sa continuam aceste proteste, SA FIM VAZUTI si AUZITI in asa fel incat sa ne putem RECUPERA COPIII si sa fie din nou bine. Va multumesc mult de tot. Mihaela Nan.

George Alexander – Discurs Protest – Solidari cu familiile rămase abuziv fără copii

Ken Tucker, introducere pentru George Alexander:  In vremurile in care cazurile Bodnariu si Nan erau in toi, Dumnezeu s-a folosit de un om, un roman, plecat de multi ani in Norvegia, care a invatat asa de nine norvegiana incat a ajuns sa conduca unitati scolare. Si din pricina serviciului sau a avut contact  apropiat cu Barnevernetul. Dinsul si cadrele pe care le conducea au avut deseori training-uri  conduse de Barnevernet. In felul acesta a ajuns sa cunoasca sistemul mai pe dinauntru, mai indeaproape. In cazurile acestea, Dumnezeu l-a folosit ca sa demaste abuzurile. A trebuit sa renunte la slujbele de acolo, din pricina presiunilor si sa se intoarca si sa locuiasca din nou in Romania. Multumesc lui Dumnezeu ca astazi il pot numi prietenul meu. Vi-l prezint: George Alexander, scriitor si om de suflet pentru aceasta lupta.

George Alexander: Va multumesc in numele atator parinti suferinzi. Vreau sa va aduc cele mai calduroase salutari si sa va multumesc. Va multumesc pentru ca ati iesit aici sa protestam. Am venit aici sa aratam lumii intregi ca ne pasa si suferim pentru copiii nostri luati in captivitate. Nu suntem un popor de dezradacinati.  care a renuntat sa-si mai apere proprii copii. Nu suntem un popor care nu mai are nici o demnitate. Daca am fost abandonati, noi nu ne abandonam unii pe altii niciodata. Nu renuntam la copiii nostri, la cei din sangele nostru. Uitati-va ce se intampla prin Europa. Romanii sunt calcati peste tot in picioare, sesizand indiferenta, indolenta, neputinta conducatorilor romani. Romanii au ajuns sa fie calcati in picioare peste tot. Au ajuns sa fie tratati precum cetateni de rangul al doilea prin Europa. Suntem discriminati. Ni se iau copiii. Suntem amenintati chiar cu legea tacerii. Iar ai nostri nu spun nimic. Merg in varful picioarelor. Servilismul si lasitatea, caracteristice care se ascund in spatele prerogatismelor. Va mai aduceti aminte de presedintele Cehiei? Care s-a ridicat si a spus lucrurilor pe nume? O tara mica, dar care a castigat respectul intregii lumi. Va mai aduceti aminte si de alti presedinti si prim-ministrii care au luat atitudine si si-au aparat proprii cetateni?

Cazul Camelia Smicala este grotesc. Ganditi-va ca institutiile de forta ale Finlandei au napustit in casa unei mame singura, au pus-o la pamant in fata copiilor ei. I-au rupt coastele. I-au luat copiii. I-au aruncat princ ase de copii. I-au despartit. Bineinteles, acesti copii nu au nici un drept, desi exista atatea legi internationale care i-ar proteja. Nimeni insa nu a ridicat un deget pentru ei. La noi, conducatorii nostri au tacut. Nu am vazut decat capete plecate in fata strainilor. Ma intreb si acum, cu ce a gresit Camelia Smicala? Ce a facut de au tratat-o mai rau decat pe un criminal? Pana la urma au trebuit sa-i fabrice un dosar. I-au dat si sase luni de inchisoare. De ce? Pentru ca si-a iubit si isi iubeste copiii? Pentru ca nu poate sa traiasca fara ei? Ganditi-va la Mihai si la Maria. Ce vina au acesti copii? Nu au bineinteles nici un drept. Iar ai nostri tac. Ridica din umeri a neputinta. Ce este dramatic este ca suferintele romanilor sunt mult mai adanci . Sunt oameni care si in strainatatesi acasa sunt vanati de catre autoritati.

Poate ati auzit de Dina Rodica Stelica pe care protectia copilului l-a distrus. I-a luat un baietel, inevntandu-se niste motive de vinovatie. Deci s-a ajuns la niste speculatii filosofice. De fapt, in loc sa ajute acest tata, l-au distrus psihic.

Despre sotii Avramescu-Cruz toata lumea a aflat ca au ajuns si in inchisoare. Andi Davidescu la fel si-a pierdut copilul. De asemenea, Elena Cocsa (?) si-a pierdut fetita si a fost tratata in modul cel mai inuman. In Danemarca, in loc sa fie ajutata, Hermina Gheorghe a fost distrusa psihic. Nu exista absolut nici un semn de omenie  din partea protectiei copilului, din partea autoritatilor romane. S-au obtinut numai promisiuni.

Cand vine vorba de Anglia, Claudia Racolta si Florin Barbu, de mult isi asteapta acasa copiii care au fost dati in adoptie fortata unui cuplu de homosexuali. Alta drama care s-a petrecut acolo este cea a Andreei Sutton Bradeanu, mama care a fost pedepsita, luandui-se cei trei copii. Autoritatile britanice aveau datoria, obligatia conform  chiar legilor britanice sa ii acorde primul ajutor acestei mame. A fost insa mai usor sa-i confiste copiii, sa calce pe ea, oare pentru ca este romanca?

Drame se intampla peste tot si in Europa si in America. Iar oamenii nu primesc ajutor. Ceea ce este mai tragic este ca au aparut in ultimul timp asa zisele rapiri internationale de copii unde mame din Romania care s-au refugiat in propria tara din cauza violentei domestice a abuzurilor, din cauza faptului ca a trebuit sa-si protejeze copii din cauza homosexualilor si pedofililor, aceste mame  sunt executate silite, iar autoritatile romane sunt printre cele mai zeloase- executa fara pic de constiinta, numai ordinele strainilor. Aceste mame sunt hartuite prin tara intreaga. Li se iau copiii, copii care vorbesc numai limba romana, care s-au integrat aici in societatea noastra. Iar conducatorii nostri tac. Le este teama sa nu raneasca poate autoritatile straine. Le este teama sa se incline in fata lor. Atata lasitate eu n-am vazut.

Cei cativa parlamentari care au incercat  sa apere acesti cetateni romani au fost pusi imediat la zid. Pana si strainii acestia, ambasadorii acestia, trecand peste toate uzuantele diplomatice, s-au dedat la lucruri inadmisibile. Au inceput sa dea telefoane in stanga si in dreapta. Au inceput sa vina cu amenintari si intimidari. Cand ma refer la conducatorii nostri, ma refer in primul rand la domnul Iohannis. Ma refer la primul ministru Grindeanu care trebuie sa-si asume amandoi personal raspunderea- nu poti sa trimiti in strainatate functionari de rangul al saptelea care sa astepte la usile strainilor sa fie si ei bagati in seama. Daca este presedinte, trebuie sa iasa in fata si sa-si asume propria raspundere, sa lupte pentru ai sai. Nu am vazut pana acuma nici un ambasador care a incalcat toate uzuantele diplomatice, trimis acasa in tara lui. Nu am vazut pana acuma nici o relatie diplomatica rupta cu vreo tara care ne umileste, ne ignora. Eu cred ca oamenii acestia pe care i-am ales ar trebui sa protejeze in primul rand  cetatenii romani, oriunde s-ar afla ei in strainatate sau aici in Romania. Ma bucur ca exista o trezire in  poporul roman. Nu putem sa inghitim la nesfarsit umilintele. Pana la urma, vom iesi tot mai multi in strada, sa ne aparam proprii copii, daca ei nu fac nimic si ne-au abandonat. Poporul va lua puterea in mana. Poporul va face dreptate.

Astazi am continuat cu manifestatiile de protest in Romania. Maine, in afara de manifestatii, unde vor fi tot mai multi oameni, vom organiza si greva foamei. De asemenea, astazi se va trimite o cerere catre Ministerul Afacerilor Externe al Romaniei prin care vom solicita trei lucruri.

  1. Inapoierea imediata si fara nici o conditionare a copiilor  Smicala si repatrierea lor, actiunea ferma a statului roman.
  2. Ajutor ferm al statului roman in toate cazurile unde s-au luat, s-au confiscat copii romani. Si v-am explicat: Hermina Gheorghe, Dina Rodica Stelica, Claudia Racolta si Florin Barbu, Andreea Bradeanu samd.
  3. Oprirea executarilor silite  prin care li se iau mamelor copiii din Romania. Statul roman trebuie sa-si asume raspunderea, sa opreasca vanzarea de suflete romanesti. Sa treaca la apararea drepturilor propriilor cetateni romani.

Va rog sa fiti in continuare solidari cu noi si sa iesiti in strada. Astazi este randul lor. Maine, poate noi vom fi in aceeasi situatie. Trebuie sa existe unitate si solidaritate intre noi. Numai noi avem puterea sa-i scoatem din inchisori. Numai noi avem puterea sa ne aparam atunci cand ceilalti inchid ochii si nu le pasa de ceea ce se intampla cu noi. Va rog sa iesiti in strada si sa va implicati. Asa sa ne ajute Dumnezeu.

Vasile Tămaș – Discurs Protest – Solidari cu familiile rămase abuziv fără copii

Vasile Tămaș Pastor la Biserica Baptista ‘Betania’ din Marasti si este Presedintele Comunitatii Bisericilor Baptiste din zona Cluj.

Dragi familii, dragi mame, dragi tati si copii, suntem in aceasta zi frumoasa, ziua Domnului, adunati in numele Domnului Isus Hristos aici in fata Catedralei, uniti de cel putin trei idealuri marete care le avem in inimile noastre. In primul rand, cred ca toti care suntem aici, credem in Dumnezeu Tatal, Dumnezeu Fiul si Dumnezeu Duhul Sfant. Toti acei ce ajung sa creada in Dumnezeu Tatal, Fiul si Duhul Sfant devin copii ai lui Dumnezeu prin credinta. In al doilea rand, suntem aici  si cred ca ne-a unit aceasta carte minunata, Sfanta Scriptura- Cuvantul lui Dumnezeu prin care Dumnezeu ni se descopera, prin care Dumnezeu ne vorbeste, prin care Dumnezeu ne spune cine este El, cine suntem noi si de ce avem nevoie disperata fiecare dintre noi de Dumnezeu si de o relatie personala cu El prin Domnul Isus Hristos.

Aceasta carte minunata, Sfanta Scriptura, ne vorbeste ca familia este creatia lui Dumnezeu. Dumnezeu a creat prima familie. Si prima binecuvantare care a dat-o Dumnezeu familiei, care e formata din dragostea curata si sincera dintre un barbat si o femeie, a fost „cresteti, inmultiti-va si umpleti pamantul. Suntem aici pentru ca e atacata familia in aceste vremuri, de diferite filosofii, de diferiti oameni fara Dumnezeu, de diferite interese pe care cel rau le punr in mintea si inima oamenilor. Suntem aici sa fim de partea fratilor nostri de orice confesiune care trec prin incercari. Suntem aici sa ne rugam lui Dumnezeu sa-i ajute in incercare. Dar suntem aici, sa vorbim prin prezenta noastra, autoritatilor noastre cetrale din Bucuresti si autoritatilor din tarile unde sunt separati copiii de parinti, pe diferite interese. In spatele acestor interese e diavolul care-L uraste pe Dumnezeu, uraste lucrarea lui Dumnezeu- familia. Il uraste pe om. Suntem aici, dragilor, pentru ca inca mai avem constiinta si inca, credinta in noi este vie si reala. Atata vreme cat noi, crestinii din Romania vom dormi si pacatul ne va amorti, isi va face loc in vietile noastre  si in familiile noastre. De aceea, ma rog ca Dumnezeu sa trezeasca Romania crestina. Sa o apropie de Dumnezeu. Sa ne apropiem de Cuvantul lui Dumnezeu si sa credem si sa-l traim in viata de familie.

Cerem ca Dumnezeu sa intervina in eliberarea acestor copii si aducerea lor in sinul familiei. Dorim ca Dumnezeu sa binecuvanteze toate familiile din Romania. Dragilor, copiii sunt si trebuie sa apartina familiei. Iar familia este datoare si responsabila inaintea lui Dumnezeu sa duca copiii la Dumnezeu. Vreau sa citesc din Sfanta Evanghelie dupa Marcu de la capitolul 10, versetul 13- 16 – un eveniment important din viata unor familii , care au inteles responsabilitatea care o au fata de copii si faptul ca au nevoie de ajutor si au venit la Domnul Isus Hristos:

  • 13 I-au* adus nişte copilaşi ca să Se atingă de ei. Dar ucenicii au certat pe cei ce îi aduceau. 14 Când a văzut Isus acest lucru, S-a mâniat şi le-a zis: „Lăsaţi copilaşii să vină la Mine şi nu-i opriţi, căci Împărăţia lui Dumnezeu este a celor* ca ei. 15 Adevărat vă spun că oricine* nu va primi Împărăţia lui Dumnezeu ca un copilaş cu niciun chip nu va intra în ea!” 16 Apoi i-a luat în braţe şi i-a binecuvântat, punându-Şi mâinile peste ei.

Dragi parinti, Dumnezeu ne-a binecuvantat cu copii, pe cei mai varstnici, cu nepoti. Dincolo de nevoile biologice si dincolo de nevoile materiale pe care trebuie sa le asiguram copiilor nostri, sunt nevoile spirituale. Trebuie sa-i conducem pe copiii nostri la Isus Hristos. Trebuie sa-i invatam despre Dumnezeu. Si trebuie eu si dvs., in calitate de tata sau de mama, sa le aratam pe Dumnezeu in vietile noastre. Trebuie sa se vada in viata familiei crestine  ca acolo stapaneste Dumnezeu Hristos. Trebuie sa cerem ajutor de la Dumnezeu, sa ne crestem copiii in ascultare de Dumnezeu si in cunoasterea lui Dumnezeu. Ma rog ca Dumnezeu sa ne ajute in aceste vremuri, sa nu dormim  dpdv spiritual.  ca cel rau sa-si faca lucrarea in vietile noastre, in familiile noastre, in bisericile noastre si in tara noastra. Dati-mi voie sa spun ceva care poate nu o sa placa multora. In momentul in care dorim sa alegem sa parasim tara pentru o paine mai buna, sa ne gandim bine. Parintii nostri si parintii nostri au crescut in familii mari cu multe greutati. Dar L-au iubit pe Dumnezeu, au iubit munca, au iubit tara, au iubit familia si Dumnezeu a facut ca poporul acesta sa creasca in mod minunat. Familii tinere care doriti sa alegeti strainatatea, ganditi-va bine. Ganditi-va la motivatia pe care o aveti. Si daca nu aveti o chemare speciala de la Dumnezeu, ramaneti in tara voastra. Ramaneti langa Dumnezeu, aici, in aceasta tara care are nevoie de voi si de noi. Pentru toate acestea, fie slavit numele Tatalui, al Fiului si al Sfantului Duh. Dumnezeu sa va binecuvanteze si sa va rasplateasca pe toti care ati venit aici. Si fie ca mesajul nostru sa fie ascultat de Dumnezeu in primul rand  si de autoritatile care sunt puse sa faca dreptate. Amin

More protest statements at the following links-

2017 mai Link – Discursuri individuale protest

Ken Tucker – Discurs Protest – Solidari cu familiile rămase abuziv fără copii

vezi video mai sus

https://www.youtube.com/watch?v=CKqXslYndy0

Melinda Keseru – Discurs Protest – Solidari cu familiile rămase abuziv fără copii

https://www.youtube.com/watch?v=39CdmeNG2C4

Mihaela Nan – Discurs Protest – Solidari cu familiile rămase abuziv fără copii

vezi video mai sus

https://www.youtube.com/watch?v=HmsKuWubCrk

George Alexander – Discurs Protest – Solidari cu familiile rămase abuziv fără copii

vezi video mai sus

https://www.youtube.com/watch?v=LkTVNiTBv7o

Călin Popovici – Discurs Protest – Solidari cu familiile rămase abuziv fără copii

https://www.youtube.com/watch?v=Pug2g7smFvw

Vasile Tămaș – Discurs Protest – Solidari cu familiile rămase abuziv fără copii

https://www.youtube.com/watch?v=AaTkI8IvRw0

REPORTAJ – Protest – Solidari cu parintii care si-au pierdut abuziv copiii

https://www.youtube.com/watch?v=W7SKj53FDLA

PROTEST video INTEGRAL:

Solidari cu familiile rămase abuziv fără copii

Un comentariu (+add yours?)

  1. octavpelin
    dec. 05, 2017 @ 02:25:20

    A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: