Adevărul – Forţele israeliene, pregătite de confruntări cu palestinienii după anunţul preşedintelui american, Donald Trump, privind recunoaşterea Ierusalimului drept capitală a Israelului.

Israeli security forces patrol a street in the East Jerusalem refugee camp of Shoafat, where a home was demolished earlier the same day, December 5, 2017. AHMAD GHARABLI/AFP
read more: https://www.haaretz.com/israel-news/.premium-1.827070

Update de la Active News:

Mișcarea islamistă palestiniană Hamas a insistat miercuri că recunoașterea de către SUA a Ierusalimului drept capitală a Israelului „nu schimbă statutul religios, juridic și administrativ” al orașului, în timp ce secretarul general al Organizației pentru Eliberarea Palestinei (OEP), Saeb Erakat, a declarat că președintele american Donald Trump „a distrus” soluția celor două state, informează EFE, dpa și AFP.

 
Mișcarea Hamas, cu sediul în Fâșia Gaza, a calificat totodată decizia lui Trump drept „o agresiune flagrantă împotriva poporului palestinian” și le-a cerut arabilor și musulmanilor „să submineze interesele SUA în regiune” și „să evite Israelul”.

Forţele israeliene, pregătite de confruntări cu palestinienii după anunţul preşedintelui american, Donald Trump, privind recunoaşterea Ierusalimului drept capitală a Israelului.

Video – President Trump Gives a Statement on Jerusalem

Adevărul:

Forţele israeliene, pregătite de confruntări cu palestinienii   Forţele de securitate israeliene se pregătesc de „confruntări“ cu palestinienii în Ierusalimul de Est şi Cisiordania după anunţul preşedintelui american, Donald Trump, privind recunoaşterea Ierusalimului drept capitală a Israelului.   În cursul nopţii de marţi spre miercuri, în oraşul Betleem au fost arse postere cu Trump în timpul unui miting care a început după ce un înalt oficial al Casei Albe a confirmat că preşedintele american va recunoaşte miercuri Ierusalimul drept capitala Israelului.

La Istanbul au început sute de oameni protestează în faţa reprezentanţei americane.

Şeful diplomaţiei germane a emis un avertisment de călătorie în Israel şi teritoriile palestiniene, semnalând că „începând din 6 decembrie 2017, ar putea exista demonstraţii la Ierusalim, în Cisiordania şi în Fâşia Gaza. Ciocniri violente nu sunt excluse“. Diplomaţia de la Berlin le recomandă cetăţenilor germani care se deplasează la Ierusalim să monitorizeze cu atenţie situaţia şi să evite zonele riscante. Potrivit ministrului de externe german Sigmar Gabriel, „o soluţie la problema Ierusalimului poate fi găsită doar prin negocieri directe între cele două părţi“.

Şi Ministerul de Externe francez a avertizat pe site-ul său că sunt aşteptate demonstraţii şi a cerut cetăţenilor francezi să evite zonele aglomerate din Ierusalimul de Est, Cisiordania şi Gaza.

Citeste mai mult: adev.ro/p0jwdt

La 20 ianuarie 1950, capitala Statului Israel a fost transferată de la Tel Aviv la Ierusalim, iar în 1980 Parlamentul israelian a adoptat o lege prin care Ierusalimul reunit a fost proclamat „capitala unită și veșnică” a țării. Instituțiile centrale și ale administrației de stat se află în Ierusalimul de Vest. România, asemenea altor state, nu recunoaște transferarea capitalei la Ierusalim, menținându-și misiunea diplomatică la Tel Aviv.
CITESTE aici – ISTORIE 6 decembrie 2017 Ierusalimul RECUNOSCUT drept CAPITALĂ a Israelului de SUA, dar nu și de ROMÂNIA – VIDEO

CITESTE si – „Cel mai frumos cadou” Preşedintele Israelului, Reuven Rivin, reacționează la anunțul lui Donald Trump că SUA recunosc Ierusalimul drept capitală

CITESTE aici – Adevărul – Forţele israeliene, pregătite de confruntări cu palestinienii după anunţul preşedintelui american, Donald Trump, privind recunoaşterea Ierusalimului drept capitală a Israelului.

VIDEO – La Istanbul au început sute de oameni protestează în faţa reprezentanţei americane

Vicepremierul turc Bekir Bozdag a declarat miercuri că decizia SUA de a recunoaşte Ierusalimul ca fiind capitala Israelului va avea drept consecinţă implicarea zonei, dar şi a lumii întregi, “într-un conflict de lungă durată”

3 comentarii (+add yours?)

  1. dininimapentrutine
    dec. 06, 2017 @ 15:12:19

    Sa ne rugam pentru pacea Ierusalimului

  2. octavpelin
    dec. 07, 2017 @ 03:59:03

    A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: