Ajutor spiritual la un colț de stradă din partea unui pastor

Un pastor din New York a decis să-și cunoască aproapele și să dea o mână de ajutor. A fost inspirat de benzile desenate „Peanuts”.
Acum, din taraba sa atinge sute de vieți la intersecția străzii 88 cu Lexington. Caitlin Burke vine cu detalii.
În fiecare marți, pe o stradă din New York, se ridică o baracă în care stă pastorul Gregory Fryer. Iar mulțimea trece pe lângă el.
Gregory Fryer: „Sunt pastorul acestei biserici de 25 de ani și am învățat că este mai ușor să întâlnești oameni la un colț de stradă.”
Baraca sa galbenă aduce omagiu unei benzi desenate.
Gregory Fryer: „M-a încântat Lucy și baraca ei în care făcea consiliere. „Ajutor psihiatric pentru cinci cenți. Medicul e aici.” M-am gândit că aș putea să fac și eu ceva asemănător în calitate de pastor.”
Unii înțeleg această referință, alții nu prea. Însă pastorul Fryer își vede de treabă.
Gregory Fryer: „Vin tot felul de oameni și vin cu bună credință. Câteodată oamenii încep să plângă. Cu toții avem câte o poveste de viață. Cu toții avem vise, speranțe, dureri și dăm de obstacole. Eu sunt pastor. Datoria mea e să îi ascult cu atenție și să îi încurajez vorbindu-le de Isus.”
Pentru că stă des la colțul străzii, oamenii încep să îl recunoască pe pastor. Acesta a fost scopul său inițial: ca oamenii să știe că pot conta pe el.
Gregory Fryer: „Biserica e frumoasă, o iubesc din toată inima. Însă poate intimida oamenii din exterior. Astfel, pur și simplu stau aici, în această baracă umilă și sunt disponibil.”
Abordarea pastorului Fryer ajută oamenii să scape de teama de a fi respinși.
Gregory Fryer: „Teoretic, s-ar putea ca nimeni să nu se oprească la baraca mea. Nu ar fi o mare problemă pentru că eu îi privesc. E vorba de aproapele meu, de aproapele bisericii. Încerc să privesc acești oameni iar când ei trec prin zonă îi recunosc iar ei mă recunosc pe mine.”
După ce s-a arătat disponibil timp de un an, unii cu care s-a rugat, acum merg la biserică.
Gregory Fryer: „Dacă salvăm un suflet, deja a meritat efortul. Recent am botezat un tânăr pe care l-am cunoscut la baracă.”
Biserica îi sponsorizează inițiativa. Totuși, mulți lasă aici câțiva dolari pentru a ajuta cauza.
Gregory Fryer: „Eu cred că le place ideea. Le place ca un pastor să fie disponibil chiar dacă ei nu simt că ar avea nevoie de un pastor.”
Stiri crestine – Mapamond crestin 699 – 10 decembrie 2017. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: