Astăzi ne RUGAM pentru PACEA Ierusalimului! Consiliul de Securitate al ONU se reuneşte, astăzi, de urgenţă

 

Psalmi 122:6 Rugaţi* pentru pacea Ierusalimului!

DUPĂ CE TRUMP A RECUNOSCUT IERUSALIM DREPT CAPITALĂ A ISRAEL Consiliul de Securitate al ONU se reuneşte, astăzi, de urgenţă.

Tabla de şah este răsturnată şi se vor reseta şi alianţe, şi alinieri şi aşezări ale diferiţilor actori din regiune.

Iulian Chifu: „Legea a fost prorogată spre aplicare de preşedinţi succesivi ai Statelor Unite, pentru a rămâne într-o ambiguitate constructivă, a o folosi ca instrument, dar a nu trece la aplicarea ei.
Modificarea substanţială este faptul că s-a semnat şi că intră în vigoare. Inclusiv ordinul de mutare a Ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim. Această mişcare fusese anunţată şi în campania electorală de către Donald Trump. 

Simplul fapt că, astăzi (n.r. ieri), Israel a introdus o majorare a capabilităţilor militare în Cisiordania arată că ştie că vine un cutremur, o revoltă palestiniană, că poate avea şi fenomen de natură teroristă. 

Ambasada Israelului la Bucureşti: Îi mulţumim Preşedintelui Donald Trump pentru decizia curajoasă şi corectă de a recunoaşte capitala Statului Israel la Ierusalim.

Ierusalimul este de 3000 de ani capitala poporului evreu, iar la momentul înfiinţării Statului Israel, în urmă cu 70 de ani, guvernul l-a ales drept capitală.  De fapt, de la exilarea evreilor de pe pământul strămoşesc în urmă cu 2000 de ani, Ierusalimul nu a mai fost capitala niciunui alt popor. Această declaraţie are o importanţă istorică deosebită deoarece recunoaşte faptul că Ierusalimul este inima tradiţiei, istoriei şi religiei iudaice. Este un pas esenţial pe drumul spre pace deoarece nu poate exista pace care să nu implice Ierusalimul drept capitală a Israelului. Israelul cheamă toate ţările care doresc pacea să se alăture Statelor Unite în a recunoaşte capitala la Ierusalim şi a muta ambasada acolo. În ceea ce priveşte status quo-ul locurilor sfinte, Israelul rămâne angajat să garanteze libertatea de cult pentru evrei, creştini şi musulmani deopotrivă, în speranţa că vecinii noştri din lumea arabă vor vedea Ierusalimul ca pe un simbol al păcii”.

Consiliul de Securitate al ONU se va reuni de urgenţă, astăzi, ca să discute despre recunoaşterea unilaterală de către preşedintele american Donald Trump a Ierusalimului drept capitală a Israelului, a precizat pentru AFP preşedinţia japoneză a Consiliului, potrivit Agerpres. Reuniunea a fost cerută de opt din cele 15 ţări care fac parte din Consiliul de Securitate. Este vorba de patru ţări europene (Suedia, Franţa, Italia şi Marea Britanie), două sud-americane (Bolivia şi Uruguay) şi două africane (Egipt şi Senegal).

Aceste state au cerut ca reuniunea să fie deschisă cu un discurs al secretarului general al ONU, Antonio Guterres, care, miercuri, şi-a reiterat opoziţia pe care a exprimat-o de la preluarea funcţiei în ianuarie faţă de „orice măsură unilaterală”. Statutul Ierusalimului nu poate fi rezolvat decât printr-o „negociere directă” între israelieni şi palestinieni, a mai spus şeful ONU, precizând: „Nu există alternativă la soluţia cu două state în care Ierusalimul este capitală a Israelului şi a Palestinei.

Ambasadorul Boliviei la ONU, Sacha Soliz, a spus că decizia SUA contravine dreptului internaţional şi rezoluţiilor Consiliului de Securitate. În Rezoluţia 2334, adoptată la 23 decembrie 2016, Consiliul de Securitate „subliniază că nu va recunoaşte nicio modificare a frontierelor de la 4 iunie 1967, inclusiv în ceea ce priveşte Ierusalimul, cu excepţia celor convenite de părţi pe calea negocierilor”. Statele Unite, conduse atunci de preşedintele democrat Barack Obama, s-au abţinut, permiţând adoptarea acestei rezoluţii.

Afla mai mult – BURSA.RO

15 comentarii (+add yours?)

 1. Mike Olari
  dec. 07, 2017 @ 22:19:23

  A republicat asta pe DREPTATE ÎN DRAGOSTE.

 2. Trackback: Astăzi ne RUGAM pentru PACEA Ierusalimului! DUPĂ CE TRUMP A RECUNOSCUT IERUSALIM DREPT CAPITALĂ A ISRAEL Consiliul de Securitate al ONU se reuneşte, astăzi, de urgenţă – CrestinTotal.ro
 3. octavpelin
  dec. 08, 2017 @ 03:39:13

  A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

 4. Calator printre "Astrii virtuali"
  dec. 08, 2017 @ 04:02:33

 5. Editor
  dec. 08, 2017 @ 07:48:45

  A republicat asta pe ARMONIA MAGAZINE – USA.

 6. dininimapentrutine
  dec. 08, 2017 @ 08:38:59

  A republicat asta pe Ciprian Barsan.

 7. Dorian C
  dec. 08, 2017 @ 14:11:16

  A republicat asta pe Christ4roMedia.

 8. shoeb
  dec. 08, 2017 @ 14:26:16

  Donald Trump Christma t-shirt 2017

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: