DUMNEZEU ARE CALENDARUL LUI – Ierusalimul capitala Israelului si profetia Bibliei – cu EUGEN MITREA (Ierusalim) si CRISTIAN IONESCU (SUA)

DUMNEZEU ARE CALENDARUL LUI

PASTOR EUGEN MITREA [Ierusalim] Este ceva, zic eu, ceva extraordinar, mai ales ca se potriveste- este anul de veselie, JUBILEUL anul acesta, tine pana la mijlocul lui Martie si deja din 1967  cand a fost descoperita cetatea lui David, de catre arheologul Charles Warren, s-a intamplat ceva dramatic, incepand de atunci, la fiecare 50 de ani. 1967, 1917 – eliberarea Ierusalimului. 1967 reunificarea Ierusalimului sub suveranitatea Israelului si acuma, uitati-va, 2017 – din nou alti 50 de ani, ceva dramatic din nou se intampla. Deci, Dumnezeu are calendarul Lui. 

PASTOR CRISTIAN IONESCU [SUA] – Datorita faptului ca aceasta mutare a ambasadei americane  la Ierusalim si recunoasterea Ierusalimului  ca o capitala a statului Israel, este un act de ordine profetic in primul rand, istoric- in al doilea rand si in al treilea rand- pragmatic …..

CITESTE si un articol de Daniel Branzai- Care este următorul pas pentru Ierusalim?  Începutul sfârșitului sau sfârșitul începutului ?

LA ORDINEA ZILEI – Ierusalimul capitala Israelului si profetia Bibliei – cu EUGEN MITREA (Ierusalim) si CRISTIAN IONESCU (SUA)

EUGEN MITREA (Ierusalim) – Este entuziasm aici in Israel si in Ierusalim. Anuntul a fost primit cu mare bucurie De fapt, se astepta acest lucru de cateva zile si sigur, reactiile sunt diferite in functie de pozitia fiecaruia. Evreii sunt bucurosi. Arabii, in cea mai mare parte, sunt foarte suparati, mai ales cei care spera ca sa aiba in viitor Ierusalimul de Est ca si capitala , vorbesc de conducerea palestiniana. Ca in totdeauna, in situatii din acestea sunt amenintari. Amenintari din partea lor, amenintari din partea Hamasului si Gaza. Si este ciudat ca n-au amenintat si n-au spus nimic in toti anii acestia, in timpul razboiului care inca se desfasoara in Siria, 500.000 de morti, musulmani de-ai lor. Dar acuma este mare aproblema pentru ca Ierusalimul este in mod oficial recunoscut de America fiind capitala Israelului. Amenintari din partea Turciei. Turcii au spus ca este linia rosie. Acuma, ma intreb, ce are Turcia cu Ierusalimul? Absolut nimic. In 1917 au plecat, au fost scosi afara. S-a terminat.

[Recunoasterea Ierusalimului ca drept capitala a Israelului] – nu este nimic rau din punctul nostru de vedere, al credinciosilor, al poporului Israel pentru ca oricum, Ierusalimul este declarat capitala Israelului din 23 Ianuarie 1950. Orice tara este suverana si are dreptul asupra teritoriului ei. Si Israelul, ca tara suverana, a avut dreptul sa-si declare capitala unde ei au vrut. Si au facut lucrul acesta. Acuma, ca nu au recunoscut celelalte tari, este alta problema. Problema este in felul urmator. Ierusalimul trebuie sa ajunga la pozitia profetica spirituala a lui, asa cum scrie in Biblie, la destinul spiritual. Si eu cred ca Domnul Isus nu va veni intr-un oras care este inca disputat, ci la oras ca si capitala- Centrul spiritual a fost dintotdeauna. Orasul este de 3.000 de ani, oras al evreilor. Si are o semnificatie profund, profund spirituala. De aceea fortele intunericului se lupta impotriva Israelului si nu numai impotriva Israelului, ci impotriva centrului vietii spirituale a poporului Israel. A fost, este si va ramane. Deci, trebuie vazut dincolo de ceea ce vedem cu ochii fizici, razboiul spiritual si impotrivirea celui rau prin tarile care intr-un fel il slujesc.

Sigur, Consiliul de Securitate ONU se va reuni maine sa discute problema aceasta. Ce sa discute, practic? Nu apartine Europei sau Consiliului de Securitate Ierusalimul, apartine Israelului. Este clar. In Zaharia cap. 12 asta spune, ca va face din Ierusalim o piatra grea pentru toate popoarele care se vor ridica impotriva Ierusalimului, pentru ca sunt nemultumiti si vor ca Ierusalimul sa fie ceea ce ei vor sa fie- un oras international sau in cel mai bun (rau) caz, un oras sa apartina palestinienilor. Dar palestinienii nu au nimic cu Ierusalimul. Nu este mentionat niciodata in Koran. Ierusalim  sau Sion este mentionat de aproape 100 de ori in Vechiul Testament.Deci, in Koran, Ierusalimul nu apare cum spun ei ca „al treilea oras sfant” al musulmanilor. Si e interesant ca in ultimul timp se ridica chiar musulmani, invatatori cunoscuti, care adopta punctul de vedere al Israelului si sunt pentru ca Ierusalimul sa apartina fara nici o problema Israelului in totalitate.

[Atmosfera intre oamenii obisnuiti] – Nu se vede deocamdata pentru ca anuntul a fost doar aseara facut. Ceea ce se vede la stiri, la interviuri, evreii sunt foarte multumiti, mai ales ca dupa aceasta declaratie urmeaza demersurile pentru gasirea locului a viitoarei ambasade si sa inceapa deja cu logistica pentru mutarea ambasadei la Ierusalim, cum a spus presedintele Trump aseara. Este ceva, zic eu, ceva extraordinar, mai ales ca se potriveste- este anul de veselie, JUBILEUL anul acesta, tine pana la mijlocul lui Martie si deja din 1867  cand a fost descoperita cetatea lui David, de catre arheologul Charles Warren, s-a intamplat ceva dramatic, incepand de atunci, la fiecare 50 de ani. 1967, 1917 – eliberarea Ierusalimului. 1967 reunificarea Ierusalimului sub suveranitatea Israelului si acuma, uitati-va, 2017 – din nou alti 50 de ani, ceva dramatic din nou se intampla. Deci, Dumnezeu are calendarul Lui. (Notite de la inceput pana la minutul 9:25- mai sunt 3 minute din convorbire)

PASTOR CRISTIAN IONESCU –

Cum se vad lucrurile din America? Depinde de spectrul socio-politic. Parerea mea este ca, din punctul de vedere al stangii liberale, este o lovitura din plin. Eu cred ca oamenii de buna credinta si oamenii care vad lucrurile echilibrat au ce sa celebreze in aceste zile. In primul rand, in sfarsit exista un presedinte care face ceea ce a promis in timpul campaniei electorale. In al doilea rand, pentru cei care au urmarit prezentarea presedintelui Trump, a fost magistral justificata. In al treilea rand, datorita faptului ca aceasta mutare a ambasadei americane  la Ierusalim si recunoasterea Ierusalimului  ca o capitala a statului Israel, este un act de ordine profetic in primul rand, istoric- in al doilea rand si in al treilea rand- pragmatic pentru ca, de fapt, in Ierusalim sunt cele mai importante institutii ale statului Israelian. (notite din 3 minute, mai sunt 12 minute din convorbire)

LA ORDINEA ZILEI – Ierusalimul capitala Israelului si profetia Bibliei – cu EUGEN MITREA (Ierusalim) si CRISTIAN IONESCU (SUA)

 1. CITESTE aici -Video ANUNT OFICIAL! Presedintele Trump: Ierusalimul e capitala Israelului !!! SUA va muta ambasada Americana . Trump – „Israel e tara suverana cu drept de a-si determina propria capitala.”- Video ANUNT OFICIAL! Presedintele Trump: Ierusalimul e capitala Israelului !!! SUA va muta ambasada Americana ..
 2. La 20 ianuarie 1950, capitala Statului Israel a fost transferată de la Tel Aviv la Ierusalim, iar în 1980 Parlamentul israelian a adoptat o lege prin care Ierusalimul reunit a fost proclamat „capitala unită și veșnică” a țării. Instituțiile centrale și ale administrației de stat se află în Ierusalimul de Vest. România, asemenea altor state, nu recunoaște transferarea capitalei la Ierusalim, menținându-și misiunea diplomatică la Tel Aviv.
  CITESTE aici – ISTORIE 6 decembrie 2017 Ierusalimul RECUNOSCUT drept CAPITALĂ a Israelului de SUA, dar nu și de ROMÂNIA – VIDEO
 3. CITESTE si – „Cel mai frumos cadou” Preşedintele Israelului, Reuven Rivin, reacționează la anunțul lui Donald Trump că SUA recunosc Ierusalimul drept capitală
 4. CITESTE si – Adevărul – Forţele israeliene, pregătite de confruntări cu palestinienii după anunţul preşedintelui american, Donald Trump, privind recunoaşterea Ierusalimului drept capitală a Israelului.
 5. CITESTE si – VIDEO – In 1995, Congresul din SUA a adoptat „Jerusalem Embassy Act”, care ordona mutarea ambasadei SUA de la Tel-Aviv, la Ierusalim. Pana la Donald Trump, fiecare presedinte a evitat mutarea
 6. CITESTE si – Calatorie in ISRAEL – Mike Pence va sarbatori aniversarea de 70 de ani de la infiintarea statului Israel si va vorbi in fata Knessetului
 7. CITESTE si – VIDEO Netanyahu salută o ”zi istorică” după anunţul lui Trump cu privire la Ierusalim
 8. CITESTE si – Tillerson: SUA încep imediat pregătirile pentru a muta ambasada la Ierusalim
 9. CITESTE si – Hamas: Statutul Ierusalimului NU SE SCHIMBĂ după anunțul lui Trump! OEP: Procesul de pace e distrus. Se deschid porțile INFERNULUI!
 10. CITESTE si – Consiliul de Securitate al ONU se va reuni de urgență vineri în chestiunea Ierusalimului
 11. CITESTE si – Daniel Branzai – Care este următorul pas pentru Ierusalim? – Începutul sfârșitului sau sfârșitul începutului ?
 12. CITESTE si – DUMNEZEU ARE CALENDARUL LUI – Ierusalimul capitala Israelului si profetia Bibliei – cu EUGEN MITREA (Ierusalim) si CRISTIAN IONESCU (SUA)
 13. CITESTE si – Pastor Florin Antonie – Decizia care va schimba lumea din temelii

 

 

9 comentarii (+add yours?)

 1. Trackback: Ierusalimul capitala Israelului și profeția Bibliei – cu EUGEN MITREA (Ierusalim) și CRISTIAN IONESCU (SUA) – ARMONIA MAGAZINE – USA
 2. Dorian C
  dec. 07, 2017 @ 12:20:11

  A republicat asta pe Trezire si Restaurare.

 3. nanaarpy78
  dec. 07, 2017 @ 12:22:13

  Cred ca Donald Trump se va razgandi cu privire la Ierusalim!

  • rodi
   dec. 08, 2017 @ 01:28:41

   el nu e omul care da inapoi, mai ales cand e vorba de lucruri atat de serioase.

   • nanaarpy78
    dec. 08, 2017 @ 04:44:46

    Trebuie rugaciune pt protectia lui. Unii vor dori sa l elimine. Multi il urasc acum si in SUA multi ciudati si excentrici sau fanatici impusca oamenii pe strada. Dumnezeu sa l protejeze!

    • rodi
     dec. 08, 2017 @ 13:48:56

     sunt o gramada de poze cu palestinieni care ard poza presedintelui Trump, nu am vrut sa postez asa ceva dar m-au socat unele din poze. Dumnezeu sa-l protejeze ca a facut un lucru foarte curajos, asa cum a spus si doamna ambasador a Israelului din Romania.

 4. Trackback: Consiliul de Securitate al ONU se va reuni de urgență vineri în chestiunea Ierusalimului | agnus dei - english + romanian blog
 5. Trackback: Pastor Florin Antonie – Decizia care va schimba lumea din temelii | agnus dei - english + romanian blog
 6. octavpelin
  dec. 08, 2017 @ 03:33:52

  A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: