Oamenii își riscă viața pentru a duce Cuvântul lui Dumnezeu în Coreea de Nord

Oamenii își riscă viața pentru a duce Cuvântul lui Dumnezeu în Coreea de Nord

Coreea de Nord este cunoscută ca fiind cea mai periculoasă țară pentru creștini. Credincioșii își pot practica credința în secret, nu se pot întruni și nu a voie să rostească numele lui Isus Hristos. 

După o pauză de două luni, Coreea de Nord a efectuat un nou test balistic. Acest eveniment a avut loc recent. Racheta balistică intercontinentală a zburat aproximativ 1 000 de kilometri spre est și a aterizat în Marea Japoniei. Aceasta e cea mai sofisticată rachetă testată vreodată de regimul comunist și are capacitatea de a ajunge până în SUA.
James Mattis: „Se depun eforturi mari pentru construirea unei rachete balistice intercontinentale, rachetă care pune în pericol pacea în lume, în regiune, dar și în Statele Unite.”
Donald Trump: „Ne vom ocupa de această problemă. Vom face față situației.”
Conform unei evaluări recente efectuată de Defence Intelligence Agency, anul viitor, Coreea de Nord va putea produce o ICBM. Ambasadorul ONU, Nikki Haley a spus Consiliului de Securitate că dacă Coreea de Nord va împinge în continuare lumea spre război, va fi distrusă complet.

Coreea de Nord este cunoscută ca fiind cea mai periculoasă țară pentru creștini. Credincioșii își pot practica credința în secret, nu se pot întruni și nu a voie să rostească numele lui Isus Hristos. Erik Rosales ne aduce informații despre persecuție. Vom afla și de la cei care au reușit să evadeze și să povestească lumii despre persecuție.
Coreea de Nord e cea mai periculoasă țară pentru creștini. Creștinii sunt arestați și torturați dacă vorbesc despre Isus.
În Coreea de Nord însă, dacă cineva deține o Biblie, poate fi condamnat la 15 ani de muncă silită într-un lagăr.
Dacă cineva e prins cu o Biblie, e ca și condamnat la moarte. Totuși, ei sunt dispuși să își riște zilnic viața pentru a duce Biblia creștinilor din Coreea de Nord, care nici măcar nu au ținut o Biblie în mână, darămite să fi avut una. Biblia este atât de prețioasă pentru ei. Este vestea cea bună.

Vernon Brewer conduce organizația religioasă World Help care încearcă să ajute creștinii din Coreea de Nord. Conform lui Brewer acolo trăiesc 300.000 de creștini. În jur de 70.000 se sting în lagărele violente pentru că au fost prinși în timp ce își practicau credința.

Vernon Brewer: „În spatele meu, la aproximativ un km depărare se află Coreea de Nord. Acestea sunt ruinele unei biserici evanghelice construită în 1936. În timpul Războiului din Coreea, coreenii de nord au ucis mulți creștini.”
Brewer și echipa sa tocmai s-au întors din zona demilitarizată unde au împărtășit Cuvântul lui Dumnezeu introducând pe furiș Biblii în Coreea de Nord.

Vernon Brewer: „Împărtășim Evanghelia, însă nu vă putem da detalii. Vă pot spune că distribuim Biblii pentru că aceasta e cea mai mare nevoie. Organizația noastră și-a propus să distribuie 100.000 de Biblii cât mai repede posibil.”
Ei mai duc pe ascuns calculatoare care conțin cursuri pentru a instrui pastori și persoane care să înființeze biserici. Efortul lor a schimbat vieți, după cum spune acest dezertor în vârstă de 26 de ani.
„Paul”: „Am fost în armata Coreei de nord în Phenian și am lucrat la stația de radio pentru monitorizarea comunicației. La radio am auzit pentru prima dată de Dumnezeu.”

Am ascuns identitatea sa pentru a nu pune în pericol rudele sale rămase în Coreea de Nord. El a spus că a aflat că există un Dumnezeu care are un Fiu, pe nume Isus, care a murit pentru păcatele noastre. În mod ironic, în același timp, familia sa a venit la el și i-a spus că vor să părăsească Coreea de Nord. El a plecat cu tatăl său, fratele său, mama sa și sora sa. Ei au ajuns în munții Chinei, înfrigurați, disperați și înfometați. În cele din urmă, alți dezertori i-au dus la o biserică clandestină. Timp de trei luni ei au aflat mai multe despre Isus.

„Paul”: „Pentru că am fost soldat, știam că dacă mă prind voi fi ucis. Poliția ne-a prins în Laos când încercam să ajungem în Thailanda și apoi în Coreea de Sud. Am fost trimiși la închisoare dar, prin harul lui Dumnezeu, am fost trimiși cu toții în Coreea de Sud.

Alții nu au fost așa de norocoși. Acest om a știut că trebuie să părăsească țara după ce a dezvăluit, din greșeală, unui prieten că Isus este Mântuitorul său. El a încercat și a eșuat de multe ori.”
„James”: „M-au bătut atât de tare încât era să mor. Au vărsat pe mine apă înghețată. Mâinile și picioarele mele au fost prinse cu lacăte pentru că eram cunoscut drept omul care a încercat să fugă.”
Dezertorii spun că au loc schimbări pentru că oamenii sunt înfometați și se tem că nu vor supraviețui. Unii chiar pun la îndoială acțiunile liderului Kim Jong-un, însă o fac în secret.

„James”: „Oamenii sunt nemulțumiți de Kim Jong-un. Nu au nimic. Mă rog pentru oamenii din Coreea de Nord. ”
Echipa CBN a obținut acest material de la organizația World help of Christians din Coreea de Sud care se roagă pentru Coreea de Nord. Mulți dintre ei au rude dincolo de graniță care suferă din cauza dinastiei Kim.
Stiri crestine – Mapamond crestin 699 – 10 decembrie 2017. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: