Mihail Neamtu – Decizie ISTORICĂ: Ceea ce inseamna astazi statul Israel si posibila lectie pe care romanii pot sa o invete de la evrei

Mihail Neamtu – Decizie ISTORICĂ: Donald Trump recunoaște Ierusalimul drept capitală a statului Israel

[..] ne vom intoarce la surse, la izvoare, suntem in istoria veche a Israelului, 2 Samuel capitolul 5, cand David, la 30 de ani, ne spune Scriptura, a devenit imparat, ne spune Scriptura si a domnit 40 de ani. Dacid, acel care a pus mana pe cetatuia Sionului, adica, asta este un fel de deal, daca va imaginati, cum este si in Bucuresti acest deal, dealul unde exista acum pacrul Carol, exista in Ierusalim un deal, un munte, Sionul, unde David a vazut ca exista o populatie straina de Dumnezeu. Si David s-a luptat cu iebuitii, asa se numeau ei dupa ce a frant pe filisteni. Va amintiti despre lupta intre David si Goliat. [..] Asta este David, figura absolut esentiala pentru istoria civilizatiilei noastre. Si bineinteles, asa cum scrie aici in Scriptura, David s-a asezat in cetatuie. A numit-o cetatea lui David si acum avem aceasta simbolistica, steaua lui David va spune foarte multe si de asemenea, spune Scriptura ca el a facut ntarituri de jur imprejur afara si inauntru. Deci, de la inceput ,David, care a unificat cele 12 triburi. A avut o viziune teologica, politica. A inteles ca acest popor, chemat de Dumnezeu la o lucrare speciala, in primul rand la iesirea din pamantul acesta al sclaviei egiptene si chemarea aceasta la prosperitate si la libertate. David a inteles ca are o chemare speciala si a strans toate triburile si a fondat statul Israel.

Mihail Neamtu foto youtube Edictum Dei video

Mihail Neamtu

Astazi, Donald Trump a anuntat ca pentru America, capitala este cetatea eterna a Ierusalimului. Capitala in Ierusalim va fi marcata de o prezenta a ambasadei Statelor Unite si deja s-au repezit comentatorii, toti nestiutorii, sa spuna: „Vezi Doamne, cat de periculos este ceea ce face Donald Trump.” Sigur ca istoria este foarte veche. Istoria este foarte lunga, dar de altfel, in o a doua carte, Cartea Regilor, veti gasi daca suntei curiosi povestea mult mai trista a daramarii Ierusalimului  de catre Nebucadnetar. Nebucadnetar s-a dus in Ierusalim, a ars Casa Domnului, casa imparatului, deci casa lui David si toate casele Ierusalimului. Deci, acest lider, imparat al Babilonului, intra in Ierusalim impreuna cu capetenia strajerilor si ia in robie acest popor care si-a dorit libertatea. Doamnelor si domnilor, nu exista tema mai frumoasa in toata Biblia decat aceasta tema a libertatii. Si Moise a luptat impotriva sclaviei si David a luptat impotriva sclaviei. Si Pavel a luptat impotriva sclaviei. Isus a vorbit despre libertatea spirituala care e dobandita atunci cand traiesti in duh si in adevar cu Dumnezeu in fiecare clipa. Si cu toate acestea, noi n-am invatat aceasta lectie veche. Si iata-ne, ca suntem intr-un Orient Mijlociu in care statul Israel este inconjurat de inamici care vor sa zugrume pana la urma si aspiratia catre libertate si catre properitate a evreilor.

Prin aceasta vreau sa va spun ca sunt un partizan neconditionat a statului Israel. Cred sincer ca dincolo de aceasta istorie sacra, o istorie care trebuie citita ca o istorie a ideii de libertate pe care poporul evreu o cauta si iarasi o cauta. Dincolo de aceasta dimensiune spirituala, teologica si istorica, vreau sa vorbim despre ceea ce inseamna astazi statul Israel si posibila lectie pe care romanii pot sa o invete de la evrei.

Aceasta tara care a fost construita de la zero, sigur cu ajutorul Americii, , sigur cu ajutorul multor oameni destepti care au plecat, inclusiv din Romania si care au ales ca tara lor sa fie reconstruita de la zero. Astazi, statul Israel este un stat prosper. Este un stat care, mai ales inovatia si creativitatea se afla la loc de cinste. Exista o carte care am citit-o prin grija unui prieten, la care vreau sa-i multumesc, o carte care se numeste The Startup Nation. …. (notite din primele 7 minute, mai sunt aprox. 15 minute din video)

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: