Cercetătorii cred că au descoperit Steaua din Betleem

…merită remarcat faptul că gruparea de stele din care face parte X-1 Cygnus este numită Triunghiul de Vară, care este alcătuit din trei stele strălucitoare; și anume, Deneb (vine Domnul), Altair și Vega (el va fi înălțat). Aceste stele și numele lor indică evenimentele majore din narațiunea biblică a lui Hristos.

Steaua din Betleem a intrigat oameni de știință și teologi de secole. Acum, cercetătorii cred că au identificat ce a fost steaua și unde în cer se poate vedea astăzi.

Potrivit unui articol al lui Ron Allen, fondatorul Societății Biblice Star Internaționale și publicat de CharismaNews.com, astronomii chinezi au observat pentru prima dată o nova în 5 B.C. de-a lungul meridianului starului Altair (Altair înseamnă rănirea). Alți astronomi (magii biblici) au văzut steaua din Est și au urmat-o la Betleem pentru a vedea pe Copilul Cristos.

Allen scrie că, dacă un astronom urmează longitudinea chineză spre nord până la meridianul starului Altair la aproximativ 25 de grade, va ajunge la latitudinea pe care înțelepții (magii) ar fi văzut-o direct peste Betleem.

Astăzi, în acest loc în cerul de noapte este o gaură neagră cunoscută sub numele de X-1 Cygnus, situată în constelația Cygnus (lebăda, cunoscută și sub numele de Crucea de Nord). Allen continuă să explice că, din moment ce o gaură neagră este rămășița unei nova mari, X-1 Cygnus poate fi identificat ca Steaua din Betleem.

De asemenea, merită remarcat faptul că gruparea de stele din care face parte X-1 Cygnus este numită Triunghiul de Vară, care este alcătuit din trei stele strălucitoare; și anume, Deneb (vine Domnul), Altair și Vega (el va fi înălțat). Aceste stele și numele lor indică evenimentele majore din narațiunea biblică a lui Hristos.

Allen scrie că puteți afla mai multe despre Steaua din Betleem în cartea „Stelele venirii Lui” și, cu această cunoaștere, în acest an, după ce ați citit povestea de Crăciun, puteți ieși afară pentru a vedea cerul de noapte și locul în care Steaua din Betleem a strălucit atât de puternic acum 2 000 de ani.

SURSA – Christian Headlines

Un comentariu (+add yours?)

  1. octavpelin
    dec. 10, 2017 @ 01:50:11

    A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: