Gabi Zagrean – Mesaj din Capernaum

Gabi Zagrean – Mesaj din Capernaum

Suntem in Capernaum si invatam o lectie, inainte de ‘Vai de tine, Capernaume…’, intotdeauna este dragostea lui Dumnezeu. Sunt minunile lui Dumnezeu, sunt interventiile masive si nu pot sa spun pe cata durata de timp Dumnezeu le face. Faptul ca s-au inatmplat cele mai mari minuni in Capernaum  a fost un har, a fost o favoare extraordinara. Azi am auzit o explicatie extraordinara geografica  de ce Isus s-a asezat in zona aceasta foarte frumoasa, de care nu mi-am dat seama pana acuma. Mi s-a clarificat acuma si mi-am dat seama ca si noi, ucenicii Domnului, trebuie sa cautam zonele in care putem sa fim foarte influenti si foarte prezenti.

Eu de multi ani predic si spun ca niciodata nu am fost adeptul izolarii. Si tot timpul am spus ca pocaitii niciodata nu trebuie sa se izoleze. Dar au fost ani in care s-a purtat treaba asta (‘eu vreau sa fiu pocait; eu vreau sa fiu in barca mea..’) ci intotdeauna ei trebuie sa fie prezenti. Ei sunt lumina lumii, o cetate asezata pe un munte inalt [care] nu se poate, nu trebuie sa ramana ascunsa. Suntem sarea pamantului. Cred ca trebuie sa fim prezenti pretutindeni- in orase, in piete, in locurile aglomerate, peste tot. Copiii lui Dumnezeu trebuie sa fie acolo pentru ca ei tot timpul trebuie sa fie in actiune.

Am fost [recent] la o conferinta si un american a predicat si a spus ca a avut un coleg care a studiat foarte mult cuvantul ‘mergeti’ in toate variantele si in toate traducerile Bibliei pentru ca a vrut sa stie exact ce inseamna cuvantul care le-a spus Isus: ‘mergeti’. A fost foarte simpatic, dupa cum sunt americanii si dupa ce a ascultat la toate variantele, a ajuns la concluzia ca ‘mergeti’ inseamna ‘mergeti’. Adica, actiune.

Capernaum nu a priceput asta si tot timpul, sincer, cand ma gandesc la comparatia pe care a facut-o Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, fata de Capernaum, ca daca s-ar fi facut ce s-a facut in Capernaum, toate minunile astea, in Sodoma, Sodoma ramanea in picioare. Adica, s-ar fi schimbat. Si atunci ma intreb: Daca pentru Capernaum a fost greu, pentru noi care avem toata revelatia si avem harul lui Dumnezeu in toate formele sale complecte, cum va fi cand vom sta nepasatori, cum spune Biblia, fata de o mantuire asa de mare?

Stiti ca intotdeauna, faptul ca Dumnezeu investeste in viata noastra si in casele noastre si in mintile noastre si in inimile noastre, sa stiti ca daca nu luam in seama treaba asta, va fi in final un ‘vai’. Dragostea lui Dumnezeu nepriceputa si nepracticata si neexperimentata nu anuleaza niciodata justitia lui Dumnezeu. Faptul ca Dumnezeu imi arata intr-un fel sau altul drumul spre El si-mi descopera si-mi reveleaza adevarul, sa stiti ca este o responsabilitate enorma pentru fiecare dintre noi. De aceea invatam aici la Capernaum

ascultati mesajul integral in acest video cu durata de 7 minute.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: