Marius Livanu – Vindecarea comunitara

Efeseni 4:7-16

Dar fiecăruia dintre noi ne-a fost dat harul după măsura darului lui Cristos. De aceea Scriptura spune:

„Când S-a suit în înălţime,
    a luat în sclavie captivitatea
        şi a dat daruri oamenilor.“[a]

Când se spune „S-a suit“, înseamnă că, înainte, El coborâse în părţile mai de jos ale pământului. 10 El, Cel Care a coborât, este Acelaşi cu Cel Care S-a suit mai sus de ceruri, ca să umple toate lucrurile. 11 El i-a desemnat pe unii apostoli, pe alţii profeţi, pe alţii evanghelişti, pe alţii păstori şi învăţători, 12 pentru echiparea sfinţilor pentru lucrarea de slujire, pentru zidirea trupului lui Cristos, 13 până când vom ajunge toţi la unitate în credinţă şi în cunoaşterea Fiului lui Dumnezeu, la omul matur şi la măsura maturităţii[b] plinătăţii lui Cristos, 14 ca să nu mai fim copii duşi de valuri şi purtaţi de orice vânt de învăţătură dată prin viclenia oamenilor care înşală prin şiretlicurile lor, 15 ci, spunând adevărul în dragoste, să creştem în toate privinţele în El, Care este capul, Cristos. 16 Din El, tot trupul, bine închegat şi strâns legat prin toate ligamentele de susţinere, creşte şi se zideşte pe sine în dragoste, după cum fiecare parte îşi face lucrarea.

Tema acestei luni a fost vindecare si in aceasta zi vorbim despre vindecarea comunitara. Adica, noi stim ca trupul poate avea boli, are nevoie de vindecare, de interventia lui Dumnezeu. Duhul nostru are nevoie de atingerea lui Dumnezeu. Sufletul nostru are nevoie de atingerea lui Dumnezeu. Dar mai este un trup care are nevoie de atingerea lui Dumnezeu, are nevoie de sanatate. Stiti ca biserica este trupul lui Hristos si stiti ca Pavel a scris in 1 Corinteni 12 unde spune ca toti suntem madulare unii altora, madulare in trupul lui Hristos. Si spunea Pavel, daca un madular sufera, este bolnav, celelalte sufera impreuna cu acel madular. Cand vorbim de vindecare comunitara, vorbim de vindecare la nivelul bisericii, ca Dumnezeu sa vindece poporul. Pe de alta parte, este scris in Vechiul Testament: Daca poporul Meu, peste care este chemat Numele Meu, se va intoarce la Mine,- daca va cauta pe Domnul cu toata inima lui, Dumnezeu promite un lucru: Va tamadui tara. Si ne rugam ca Dumnezeu sa vindece biserica. Si ne rugam ca Dumnezeu sa vindece si comunitatea si tara in care traim.

Adica, poate la un moment dat, pacatul sa intre si sa faca parte  si oamenii sa se obisnuiasca cu pacatul. Si pacatul sa nu intre doar in inima unui om, nu doar intr-o familie. Ci el sa se extinda la nivel de invatatura in biserica. Pacatul poate fi promovat  prin legi, prin cultura. Si asta traim la ora actuala. Cea mai mare degradare morala e la nivelul tarilor. Institutiile statului deja promoveaza pacatul, legifereaza pacatul. Ceea ce alta data era considerat imoral, astazi este considerat un drept si o libertate. Ba chiar este impus ca obligatie. De aceea, noi trebuie sa ne rugam si noi trebuie, ca biserica, sa cautam intotdeauna sanatatea noastra sufleteasca, sanatatea noastra spirituala personala. Sa o cautam la nivel de familie. Sa o cautam la nivel de  biserica. Si ne rugam si la nivel de tara. Dumnezeu sa lucreze. Si in cazul nostru pentru ca traim in Italia, ne rugam ca Dumnezeu sa vindece Italia. Si pentru ca suntem romani, ne rugam ca Dumnezeu sa vindece si Romania.

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: