Lazar Gog – Deceptie si ridicare – Si, iata ca traim aceste zile glorioase si profetice. Ierusalim ramane locul pe care Dumnezeu si l-a ales, unde sa-si puna numele pe pamant

Si, iata ca traim aceste zile glorioase – eu spun ca sunt glorioase si sunt profetice. Daca va uitati bine in Cuvantul lui Dumnezeu, pretutindeni si in Vechiul Testament si in Noul Testament, Ierusalimul este orasul preferat a lui Dumnezeu. Dumnezeu vorbeste frumos de Ierusalim chiar daca spune: Il voi pedepsi. Ierusalimul ramane cetatea lui Dumnezeu. Ierusalim ramane locul pe care Dumnezeu si l-a ales, unde sa-Si puna numele pe pamant.

Ierusalim ramane locul pe care Dumnezeu si l-a ales, unde sa-Si puna numele pe pamant, acolo unde s-a facut Templul. Stim bine lucrul acesta. Si in zilele acestea, Dumnezeu a facut ca Ierusalimul sa ajunga din nou sa fie recunoscut, cel putin de Statele Unite.

Israel a fost incercat ca natiune, si  nimeni n-a mai fost incercat ca Israel. Dar in toate lucrurile acestea, in final, persecutia aceasta finala care a fost- lagarul hitlerist, holocaustul, in ce a sfarsit? In ce a sfarsit? In creearea statului evreu. Le-a promis Domnul si le-a spus: In vremurile din urma, dupa multa vreme de pribegie prin tarile prin care va voi raspandi, va voi aduce inapoi in tara pe care am fagaduit-o lui Avraam, Isac si Iacov. Si iata ca dupa 1873 de ani lucrul acesta se implineste. ISRAEL ESTE DIN NOU UN POPOR. DUMNEZEU SI-A ADUS AMINTE. A trecut mult. Da, a trecut mult. Dar un fapt este clar, in prvidenta Sa, in felul in care Dumnezeu coordoneaza toate lucrurile, EL NU UITA NICI UNA DIN FAGADUINTELE LUI. 

Si, iata ca traim aceste zile glorioase – eu spun ca sunt glorioase si sunt profetice. Daca va uitati bine in Cuvantul lui Dumnezeu, pretutindeni si in Vechiul Testament si in Noul Testament, Ierusalimul este orasul preferat a lui Dumnezeu. Dumnezeu vorbeste frumos de Ierusalim chiar daca spune: Il voi pedepsi. Ierusalimul ramane cetatea lui Dumnezeu. Ierusalim ramane locul pe care Dumnezeu si l-a ales, unde sa-Si puna numele pe pamant, acolo unde s-a facut Templul. Stim bine lucrul acesta. Si in zilele acestea, Dumnezeu a facut ca Ierusalimul sa ajunga din nou sa fie recunoscut, cel putin de Statele Unite. Dar chiar si Rusia, surprinzator, in martie a facut lucrul acesta, inaintea Statelor Unite. Insa Rusia a facut lucrul acesta numai partial. 

Va arat harta aceasta pe care am desenat-o cu mana. Observati, desenul acesta nu este un desen. Desenul acesta este litera sin in alfabaetul ebraic. Daca are punct aici, nu se numeste sin, deeci cu s romanesc, ci se numeste șin. De ce va arat aceasta? Pentru ca traim aceste vremuri profetice, acuma cand presedintele Trump a recunoscut Ierusalimul ca si capitala. Cand David a construit Ierusalimul si Solomon l-a dezvoltat, fara sa stie lucrul acesta, David a construit Ierusalimul, uitati, in aceasta forma. (Vezi desenul din poza de mai sus)> Aceasta este imaginea aeriana a Vechiului Ierusalim. Deci, daca va uitati la poze cu orasul Ierusalim, veti vedea: Acestea sunt zidurile Ierusalimului care inconjoara orasul. Ce inseamna punctul ala? Ce este? Templu. Templu din Ierusalim. Dar ce insemneaza aceasta? Aceasta insemneaza urmatorul lucru. Domnul a spus: Acolo, cand vei intra in tara sfanta, voi alege un loc unde sa-Mi pun numele Meu. In cultura veche, o persoana importanta, cum era un imparat, cum era un cezar, cum era un om foarte bogat, si Biblia spune daca cititi Psalmii cu mare atentie – spune: Sunt asa de mari incat dau numele lor la tari, la munti, la riuri, la orase. Cand calatoreai in vechime, daca ajungeai intr-un oras unde era patronat de Cezar sau construit de Cezar. La intrarea in oras vedeai fie statuia lui Cezar, ca sa stii ca orasul este sub controlul lui Cezar, fie numele lui. Dar daca nu-i vedeai nici statuia, nici numele, vedeai initiala numelui Lui. Era suficient initiala numelui lui, sa stii ca orasul acesta este a lui Cezar.

Uitati-va cum arata Ierusalimul. Este initiala numelui lui Dumnezeu Șin de la Șadai. Ce insemneaza Șadai? Cel Preainalt- El Șadai – cel Preainalt. Dumnezeu si-a pus numele peste Ierusalim, peste locul acesta unde s-a construit templul si unde El si-a coborat slava. Si astazi, inca odata, orasul vechi, daca este o poza aeriana a Ierusalimului, are aceasta forma. Si vreau sa va spun ceva ce v-am spus si altadata. Oridecateori, cel rau, Lucifer, de acolo din locurile ceresti, unde isi are cuibul acuma, oridecateori se uita in joa, ce vede? Vede Numele Domnului acolo. De ce este urit poporul evreu? Pentru ca atata vreme cat exista popor evreu, cat exista Ierusalimul, locul unde Dumnezeu si-a pus numele, atata vreme cel rau nu are sansa sa devina dumnezeu si sa aiba pretentia sa i se aduca inchinare, cum nu s-a rusinat sa i-o ceara si lui Isus Hristos. De aceea va fi scandal continu aici in Orientul Mijlociu. Insa avem un Dumnezeu care controleaza toate lucrurile. Providenta divina, grija divina, ca si la Iosif, este acolo.

Lazar Gog – Deceptie si ridicare

Faptele Apostolilor 7:9 Iar* patriarhii, care pizmuiau pe Iosif, l-au vândut, ca să fie dus în Egipt. Dar** Dumnezeu a fost cu el

Versetul acesta face parte dintr-o predica narativa, deci stil povestitoare, pe care cel care va deveni primul martir crestin cunoscut, Stefan, a rostit-o in fata Sanhedrinului iudaic. Este un cuvant care prezinta istoria pe scurt a poporului evreu si in aceasta naratiune, in aceasta povestire, Stefan nu uita sa puncteze cateva lucruri spirituale de o adancime extraordinara. Versetul 9 pare ca nu spune multe lucruri, ci numai o descriere oarecare din istoria poporului evreu pentru ca Sanhedrinul sa isi dea seama. sa nu cada intr-o greseala similara. Dar daca ne uitam cu atentie, versetul acesta ne vorbeste despre adevaruri spirituale.  care trebuiesc observate in viata personala, trebuiesc observate in familiile noastre, trebuiesc observate in biserica lui Dumnezeu, adevaruri care putem sa le punem la inima, adevaruri care pot sa ne schimbe. Au putere sa ne transforme.

 1. Patriarhii si credinta lor .Doua lucruri se vad legat de patriarhi. Primul este problema lor. Patriarhii care pizmuiau pe Iosif. Este problema lor si problema lor  a fost invidia. Gelozia a fost si ramane o problema pentru fiecare generatie de oameni, inclusiv pentru noi. Cate lucruri nu se intampla din pricina invidiei.[….]
 2. Persecutarea lui Iosif
 3. Providenta divina
 4. Prezenta divina
 5. Din primele 5 minute din mesaj, + fragment din punctul nr. 3, mai sus, mai sunt aprox 45 de minute din video)

 

8 comentarii (+add yours?)

 1. dininimapentrutine
  dec. 10, 2017 @ 23:15:35

  Superb! Domnul sa va binecuvinteze frate pastor Gog!

 2. octavpelin
  dec. 11, 2017 @ 03:39:48

  A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

 3. Treziti-va
  dec. 11, 2017 @ 14:38:28

  Este bine sa ne informam in toate, dar mai ales in ceea ce priveste adevarul despre Dumnezeu.

  • rodi
   dec. 11, 2017 @ 15:11:23

   Ne Informam din BIBLIE
   Romani 11:11 – 31
   Înştiinţarea neamurilor
   11 Întreb dar: „S-au poticnit ei ca să cadă? Nicidecum! Ci, prin alunecarea lor, s-a făcut cu putinţă mântuirea neamurilor, ca să facă pe Israel gelos; 12 dacă, deci, alunecarea lor a fost o bogăţie pentru lume şi paguba lor a fost o bogăţie pentru neamuri, ce va fi plinătatea întoarcerii lor? 13 V-o spun vouă, neamurilor, întrucât sunt apostol al neamurilor, îmi slăvesc slujba mea, 14 şi caut, ca, dacă este cu putinţă, să stârnesc gelozia celor din neamul meu şi să mântuiesc pe unii din ei. 15 Căci, dacă lepădarea lor a adus împăcarea lumii, ce va fi primirea lor din nou, decât viaţă din morţi? 16 Iar dacă cele dintâi roade sunt sfinte, şi plămădeala este sfântă şi dacă rădăcina este sfântă, şi ramurile sunt sfinte. 17 Iar dacă unele din ramuri au fost tăiate şi dacă tu, care erai dintr-un măslin sălbatic, ai fost altoit în locul lor şi ai fost făcut părtaş rădăcinii şi grăsimii măslinului, 18 nu te făli faţă de ramuri. Dacă te făleşti, să ştii că nu tu ţii rădăcina, ci rădăcina te ţine pe tine. 19 Dar vei zice: ‘Ramurile au fost tăiate, ca să fiu altoit eu’. 20 Adevărat: au fost tăiate din pricina necredinţei lor, şi tu stai în picioare prin credinţă: Nu te îngâmfa dar, ci teme-te! 21 Căci dacă n-a cruţat Dumnezeu ramurile fireşti, nu te va cruţa nici pe tine. 22 Uită-te dar la bunătatea şi asprimea lui Dumnezeu: asprime faţă de cei ce au căzut şi bunătate faţă de tine, dacă nu încetezi să rămâi în bunătatea aceasta; altminteri, vei fi tăiat şi tu. 23 Şi chiar ei, dacă nu stăruie în necredinţă, vor fi altoiţi, căci Dumnezeu poate să-i altoiască iarăşi. 24 Fiindcă, dacă tu, care ai fost tăiat dintr-un măslin care din fire era sălbatic, ai fost altoit, împotriva firii tale, într-un măslin bun, cu cât mai mult vor fi altoiţi ei, care sunt ramuri fireşti în măslinul lor?

   • lukasteo01
    dec. 13, 2017 @ 05:36:20

    Eu judec si nu acuz.Dumnezeu este Judecator al tuturor.Dar nu vreau ca invataturile lumii si nu Cuvantul Lui Dumnezeu sa fie cel care indreapta oamenii spre salvare sau judecata.Dumnezeu ne invata sa ne asemanam cu El prin fapte, si nu prin vorbe.Matei 28:18-20, Matei 24:14.
    Asa stand lucrurile sa implinim evangheliile prin fapte nu prin vorbe, caci Dumnezeu IEHOVA, va judeca prin Fiul sau iubit, Domnul nostru Isus Crisos toata carnea, la vremea stabilita de El, si stiuta doar de El.Iar El IEHOVA Dumnezeu lasa inca timpurile ca fiecare sa se intoarca de la caile lor rele ca sa fie salvati.Iar asta nu printr-o natiune, ci prin Fiul sau Isus Cristos.Profetia din Geneza spusa de insusi IEHOVA Dumnezeu, sa implinit in persoana Domnului Isus Cristos.Atunci sa il urmama pe El pe Domnul nostru, in a ne salva caci El a spus, ” Mergeti, iar eu voi fi cu voi pana la incheierea sistemului”.
    Atunci cum mai spunem ca o natiune va fi salvarea celor credinciosi ?
    Va rog analizati cu atentie cartea Biblica Ezechiel, si ve-ti intelege mai multe.
    Succes.
    O zi buna.

 4. nanaarpy78
  dec. 13, 2017 @ 16:18:22

  Nu reusesc sa gasesc o imagine sau video al cetatii vechi al Yerusalimului cu forma El (sin de la El Shaddai) despre care a spus fratele pastor Lazar Gog 😦

  • rodi
   dec. 13, 2017 @ 23:09:02

   nici eu nu am vazut, cred ca asa cevae trebuie sa existe pe internet, dar nu stim noi unde sa cautam. Dar cred ca mai repede se gaseste in carti.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: