Ne-am confruntat cu ameninţări cu moartea” – Cofetarul american dat în judecată pentru că a refuzat să facă tortul pentru „căsătoria” unui cuplu de homosexuali

Cofetarul american dat în judecată pentru că a refuzat să facă tortul pentru „căsătoria” unui cuplu de homosexuali: „Pentru această decizie, luată sub imperativul unei credinţe religioase bine întemeiate, am îndurat cinci ani de procese. Ne-am confruntat cu ameninţări cu moartea”

Într-o declaraţie publicată de The Federalist, Jack Phillips a explicat în mod excepțional de clar de ce este perfect legal și, mai ales, în ce chip el nu i-a nedreptățit pe cei doi homosexuali, dar aceștia au declanșat de cinci ani de zile o hărțuire teribilă:

Bună dimineaţa! Mă numesc Jack Phillips şi sunt proprietarul companiei Masterpiece Cakeshop din Lakewood, statul Colorado. Eu îi servesc pe toţi cei care îmi trec pragul, sunt persoane din toate categoriile sociale. Mi-am şlefuit timp de mulţi ani arta de a crea torturi, îmbinând meseria de cofetar cu  pasiunea pentru sculptură, pictură şi desen. Îmi place meşteşugul meu, deoarece tortul este ca o pânză prin care îmi expun idei, sărbătoresc evenimente şi aduc bucurie în viaţa oamenilor.

Una din părţile preferate ale slujbei mele este să concep şi să creez torturi de nuntă. Acestea îmi permit să-mi folosesc viziunea artistică pentru a crea obiecte artistice frumoase şi originale care marchează începutul a ceva sfânt.

Deşi îi servesc pe toţi care îmi trec pragul, ca mulţi alţi profesionişti din breslele creative, nu concep lucrări pe comandă destinate unor evenimente sau purtând mesaje care intră în conflict cu propria mea conştiinţă. Nu creez torturi de Halloween şi nici prăjituri care promovează teme sexuale sau anti-americane, nici care batjocoresc persoanele care se identifică de altă orientare sexuală. În ceea ce mă priveşte, nu are nicio legătură cu persoana care vrea să facă o comandă, ci cu mesajul pe care aceasta vrea să-l promoveze prin intermediul tortului.

Am ajuns azi la Curtea Supremă deoarece am refuzat în mod respectuos să primesc comanda pentru a crea un tort care ar fi celebrat un punct de vedere cu privire la căsătorie care este în conflict direct cu învăţătura fundamentală a religiei mele despre căsătorie. Celor doi domni care m-au chemat în judecată le-am propus să cumpere orice altceva gata făcut din magazin sau să le livrez o comandă cu orice altă ocazie.

Pentru această decizie, pe care am luat-o sub imperativul unui set de credinţe religioase bine întemeiate, am îndurat cinci ani de procese. Ne-am confruntat cu ameninţări cu moartea. Am fost nevoit să nu mai iau comenzi pentru torturi de nuntă, pe care de altfel îmi place foarte mult să le fac şi care în acelaşi timp reprezintă o mare parte din veniturile afacerii mele. Aceasta ne-a adus în stadiul în care ne chinuim să ne plătim facturile şi să rămânem pe profit.

E greu de crezut că guvernul mă obligă să aleg între nevoia de a asigura existenţa familiei mele şi slujbele angajaţilor mei şi, respectiv, relaţia mea cu Dumnezeu. Aceasta nu este libertate. Aceasta nu este toleranţă.

Sunt profund recunoscător Curţii Supreme a SUA pentru că a acceptat să rejudece cazul meu. Sper şi mă rog că va reafirma libertatea artiştilor de a se exprima în mod paşnic în moduri care corespund cu identitatea lor profundă.

SURSA – STIRI PENTRU VIATA

3 comentarii (+add yours?)

 1. dininimapentrutine
  dec. 10, 2017 @ 23:16:35

  Decizia de a rămâne vertical și de a apăra valorile biblice atrage batjocura

  • rodi
   dec. 10, 2017 @ 23:44:16

   e foarte adevarat. Dar e si impresionant ca Dumnezeu ridica diferiti barbati si diferite femei care stau neclintiti in credinta si credinciosie fata de El si actiunile lor sunt ca predici vii a Evangheliei. Multumim Domnului pentru astfel de oameni curajosi!

 2. octavpelin
  dec. 11, 2017 @ 03:40:17

  A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: