Se strang natiunile impotriva Ierusalimului – Corespondenta de la ZIDUL PLANGERII cu Daniel Stanger, pastor, evreu mesianic, ghid care locuieste in cartierul evreilor la Ierusalim

Daniel Stanger, pastor, evreu mesianic, ghid care locuieste in cartierul evreilor la Ierusalim:

Biblia spune ca toate aceste lucruri se vor implini: Construirea templului, chiar si alianta, Fie ca vrem, fie ca nu vrem, popoarele se vor uni impotriva Israelului in valea Armaghedonului. Aici se va merge. Aici se va ajunge. Acesta este mersul istoric. Insa sa spunem ca acum se va intampla lucrul acesta, numai Dumnezeu stie ceasul istoriei. Dar credem ca acesta este un pas in infiintarea acestor lucruri.

Chiar acum ma uit spre muntele Maslinilor din cartier evreiesc. Sunt in fata zidului plangerii si am o vedere extraordinara asupra muntele Maslinilor, care este plin de cimitire, unde oamenii asteapta invierea. Sunt urmasii fariseilor, cei care sunt inmormantati aici si evreii de astazi care cred in inviere. Au fost inmormantati aici pe muntele Maslinilor pentru ca Mesia (nu Isus, bineinteles, pentru ei), ci Mesia sa vina pe muntele Maslinilor. Ieri am fost cu un grup pe muntele Maslinilor si am avut fiori numai cand am vorbit despre lucrul asta, ca intr-adevar, picioarele Mantuitorului vor sta pe muntele Maslinilor. Si s-ar putea ca noi, din generatia asta, sa vedem acest lucru daca toate lucrurile ne conduc spre derularea evenimentelor mentionate in Ezechiel 38, in cartea Zaharia si in alte carti profetice [ale Bibliei]. S-ar putea ca in generatia noastra sa se intample acest lucru. 

Cum se vede din Ierusalim situatia actuala?

Sunt in Ierusalim, sunt in cartier evreiesc si astazi am fost cu grupul nostru pe muntele Templului care dupa cum stim este zona considerata palestiniana, zona de conflict. Exista foarte multe pareri. Exista foarte multe zvonuri referitor la ce se va intampla si la ce s-a spus. Si intr-adevar,  acuma trebuie sa stim ca asta-i cursul istoriei si ceea ce de fapt presedintele Americii a anuntat, ce a proclamat, nu este o noutate. Ierusalimul a fost capitala, Israelul a declarat capitala cu mult timp in urma insa Natiunile Unite si alte organizatii n-au vrut sa recunoasca. Deci, ce se intampla acuma nu este nimic altceva decat recnoasterea a ceea ce Biblia spune. Ne asteptam la lucruri mai grele si mai grave aici in Ierusalim. De exemplu, vineri, au fost manifestatii foarte foarte aprinse in zona Betleemului, in zona Ierusalimului. In alte zone, Ramala, orasul vechi, Ierusalim, a fost inchis complet vineri datorita problemelor si temerii ca aceste manifestatii se vor sfarsi rau. Insa nu a fost chiar asa. Adevarul este ca a fost mai linistit decat ne asteptam. Si chiar acum, stam cu grupul nostru in Betleem noaptea. Iesim fara probleme, asa ca si pana acum. Deci, la nivel politic s-a declansat o problema  si s-ar putea sa fie ceva la nivel politicInsa lumea este calma, lumea este linistita. Si evreii chiar au sarbatorit in urma cu cateva zile cand s-a declarat acest lucru in noaptea aceea. Au fost mii de oameni la zidul plangerii, probabil ca ati vazut pe Facebook

(nota editoriala: video la care face referinta pastorul Stanger este in disputa pentru ca nu se gasesc surse care sa adevereasca ca video este filmat dupa decizia presedintelui Trump ca sa recnoasca Ierusalimul drept capitala a Israelului. Vezi aici video cu sarbatoarea Yom Kippur de la zidul plangerii in Septembrie 29, 2017. Multimea de evrei aflati la zidul plangerii de aceasta sarbatoare din Septembrie seamana bine cu multimea din videos care circula pe Facebook cu data eronata.)

Unii au sarbatorit, altii au protestatimpotriva. Cred ca asa este peste tot. Insa e destul de calm, e destul de liniste. Suntem multumiti, suntem linistiti. Nu stim ce va fi. […]

Dupa cum bine stiti, acum fara sa facem politica, [..] Natiunile Unite intotdeauna au avut ceva de spus impotriva Israelului- ca muntele Templului nu a fost a Israelului, si alte lucruri. Acuma este problema cea mai mare. Declarandu-se capitala Israeluui, deci nu mai poate fi declarata capitala organizatiei pentru eliberarea Palestinei.

Ierusalimul este un loc fierbinte de secole, este un loc disputat de religii, mai mult decat de tari. Este vorba despre autoritatea musulmana care doreste sa preia Ierusalimul. Pentru musulmani, Ierusalimul este al treilea loc sfant unde ei se inchina pe muntele Templului. Evreii de astazi considera Ierusalimul oras sfant. De ce? Pentru ca David a cuceir torasul ebusitilor rima data si a fost numit Ierusalimul. Este foarte important pentru crestini, de asemenea, Mantuitorul a fost aici. Mantuitorul a suferit, a fost rastignit. Si ai nviat in Ierusalim. Deci mai mult decat o tara sa investeasca si sa declare Ierusalimul, este vorba de un razboi spiritual. (din primele 5 minute)

La ordinea zilei Se strang natiunile impotriva Ierusalimului 11 Decembrie 2017

Daniel Stanger, ghid – filmare din Ierusalim

Arab states urged to cut ties with Washington

Palestinian President Mahmoud Abbas has condemned US President Donald Trump’s decision to recognize Jerusalem al-Quds as the capital of Israel. Abbas said Trump cannot change the history of al-Quds which he described as the eternal capital of the state of Palestine. Hamas also condemned Trump’s decision, warning that it will QUOTE open the gates of hell. The Palestinian resistance movement threatened to launch a new uprising against the Israeli regime. Meanwhile, the Palestine Liberation Organization said Trump’s move has destroyed the two-state solution and shattered all prospects of peace. The announcement triggered angry reactions in parts of the world, especially in the West Bank and the Gaza Strip.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: