Adevărul – Analiză. Vladimir Putin, noul maestru în Orientul Mijlociu

FOTO Televisa News

Chiar dacă administraţia Obama a fost înlocută cu cea a lui Donald Trump, strategia Washingtonului în Orientului Mijlociu rămâne neclară, cu excepţia sprijinului necondiţionat pentru Israel. Acest lucru face ca multe state din regiune să se uite la Rusia ca la o alternativă la SUA. După anunţarea recunoaşterii Ierusalimului ca capitală a Israelului, Moscova pozează în „prieten adevărat al arabilor” .

Pas cu pas, Rusia împinge Statele Unite din Orientul Mijlociu, atrăgând tot mai multe state din regiune de partea sa. Încurajat de succesul militar din Siria, Vladimir Putin se pregăteşte să deschidă noi fronturi. Consolidarea relaţiilor cu Egiptul, dar şi cu Turcia îi fac pe analişti să spună că Moscova se pregăteşte pentru un alt război,  de data aceasta în Libia, notează DW.

De altfel, şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavorv, a avut o întâlnire, astăzi, la Moscova, cu ministrul de externe din guvernul libian de uniune naţională, Mohamed Taha Siala, cu care a discutat perspectivele rezolvării crizei libiene.

La rândul său, agenţia de presă China Nouă comentează că în ultimii ani, Putin a încercat să strângă relaţiile cu Egiptul, cu Turcia membră NATO şi cu alte state din regiune. „Din cauză că strategia Statelor Unite nu ia în considerare sensibilităţile aliaţilor, se formează alte alianţe pragmatice în zonă cu Rusia” şi una dintre ele este Moscova – Ankara, arată China Nouă.

Rusia poate folosi bazele aeriene din Egipt….

Citeste mai mult: adev.ro/p0uky3

 

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: