Armaghedon, Israel si infiintarea istorica a armatei Europei – cu Florin Antonie [Londra] si Marius Lupau [Paris]

13 Noiembrie 2017 – 25 de state membre ale Uniunii Europene semneaza pactul istoric de aparare spre infiintarea unei armate europene. Tarile care NU PARTICIPA sunt doar MALTA si DANEMARCA, si Marea Britanie care urmeaza sa se retraga din blocul comunitar in Martie 2019. In 7 Decembrie, Portugalia si Irlanda si-au anuntat decizia de a se alatura acestei initiative, crescand astfel la 25 de tari din Uniunea Europeana 

Citeste –

  1. Adevărul – Analiză. Vladimir Putin, noul maestru în Orientul Mijlociu
  2. Ambasadorul Statelor Unite la ONU, Nikki Haley: ”ONU a fost unul dintre cele mai mare centre de ostilitate din lume faţă de Israel”
  3. Video ANUNT OFICIAL! Presedintele Trump: Ierusalimul e capitala Israelului !!! SUA va muta ambasada Americana ..

IOAN CIOBOTA: 25 de state membre ale Uniunii Europene semneaza pactul de aparare numit PESCO. De fapt, Consiliul Europei a adoptat decizia de institutire a unui pact de aparare a Uniunei Europene , de fapt, o armata a Uniunii Europene. Printre cele 25 de state se numara si Romania. Infiintarea acestei structuri, a acestei armate a Uniunii Europene a fost mult timp blocata de Marea Britanie. Dupa intentia Marii Britanie de a iesi din UR, germanii au reluat, au pus din nou pe tapeta acest subiect, sa constituie o armata europeana, lucru care s-a intamplat deja, scrie Deutsche Welles. Ministrii apararii din aceste state au semnat initial o comunicare comuna cu privire la PESCO pe data de 13 noiembrie, pe care au inmanat-o spre examinare inaltului reprezentant al Uniunii, deci, un fel de ministru al Afacerilor Externe, Federica Mogherini si Consiliul European.

Ce inseamna in primul rand acest lucru pentru NATO, pentru ca majoritatea tarilor din Uniunea Europeana sunt si membre NATO. Ce inseamna pentru NATO ca se face o alta armata sub NATO? Tarile care NU PARTICIPA sunt doar MALTA si DANEMARCA si Marea Britanie care urmeaza sa se retraga din blocul comunitar in Martie 2019. Ministra de Externe Federica Mogherini a descris aceasta miscare drept „istorica”. In timp ce presedintele comisiei europene, Jean Claude Juncker, asalutat miscarea spunand ca este de fapt trezirea frumoasei adormite a tratatului de la Lisabona.

PASTOR FLORIN ANTONIE [Londra] – Este intr-adevar o decizie istorica, dar e o decizie ciudata. Pentru ca Anticristul vine pe pamant, avem nevoie de imperiul roman reconstruit. Si lucrul acesta se intampla sub ochii nostri. Biblia explica ca Anticrist va veni initial ca un salvator, un om politic de mare succes, ca un guru economic, ca un extraordinar de bun vorbitor, chiar si prieten al Israelului. Trebuie sa avem o criza majora. Cand Ioan vorbeste despre venirea Anticristului, el foloseste un termen pe care multi il scapam dein vedere. si anume, foloseste termenul alos, alos in limba greaca veche insemna unul ca noi. Unul de al nostru. Acum, mergand inapoi in Isaia, de la 14-15, noi stim ca va avea nationalitate ciudata, nu doar israeliana, dar va fi si asirian. Pentru ca m-ati intrebat de felul in care privim noi evreii Biblia si conceptele, daca imi permiteti, o mica comparatie. Ganditi-va ca, Biblia, atunci initial cand a fost scrisa, a fost destinata poporului evreu si ulterior adoptata, preluata si devenita carte pentru crestini.Biblia este cartea de capatai a crestinismului. Si pentru ca este cartea de capatai a crestinismului post-modern de astazi, noi uitam ca ea fiind initial adresata evreilor. Asta inseamna ca s-a folosit in scrierea ei, atat exemple din cultura evreiasca, cat si exemple specifice evreilor care nu pot fii adoptate asa usor in limba romana, in limba engleza, in limba germana samd. Si de aici apar multe confuzii. Iata, Domnul Isus Hristos foloseste in comparatie de multe ori nunta mielului. Biblia de multe ori vorbeste despre biserica ca fiind mireasa. Lucrurile astea, pentru noi romanii, nu fac mare sens. Dar, pentru evreii din vechime facea un mare sens.

Acuma, aducand discutia in felul acesta, privind ceea cese intampla in lume, Marea Britanie iesind din Uniunea Europeana, incercand sa iese, de fapt, din Uniunea Europeana, popoarele lumii care se strang si coalizeaza si mai ales DECIZIA ENORMA CARE A FOST DATA DE CATRE PRESEDINTELE DONALD TRUMP SAPTAMANA TRECUTA CU PRIVIRE LA RECUNOASTEREA IERUSALIMULUI CA SI CAPITALA , DREPT CA SI CAPITALA ISTORICA  A ISRAELULUI, ASTA NE ARATA CA DUMNEZEU ISI PUNE PLANUL IN APLICARE. Este o decizie care priveste si vizeaza sfarsitul lumii. Un hint care as putea sa va dau din punct de vedere rabinic este ca noi avem in cercurile rabinice restranse, am urmarit cu jind implinirea Psalmului 102:16-20

16 Da, Domnul va zidi iarăşi Sionul şi Se va arăta în* slava Sa.
17 El ia aminte la* rugăciunea nevoiaşului şi nu-i nesocoteşte rugăciunea.
18 Să se scrie* lucrul acesta pentru neamul de oameni care va veni, şi poporul** care se va naşte să laude pe Domnul!
19 Căci El priveşte* din înălţimea sfinţeniei Lui; Domnul priveşte din ceruri pe pământ,
20 ca* să audă gemetele prinşilor de război şi să izbăvească pe cei ce sunt pe moarte;
21 pentru ca ei să vestească* în Sion Numele Domnului şi laudele lui în Ierusalim,
22 când se vor strânge toate popoarele şi toate împărăţiile ca să slujească Domnului.

Ni se spune faptul ca la un moment dat, Dumnezeu Domnul Adonai se va ridica sa zideasca din nou Sionul. Asta este denumirea veche pe care noi o folosim pentru Ierusalim, Ierusalimul de astazi, pentru ca el a fost infaptuit pe muntele Sionului. Si acolo ni se spune, in vers. 18  –Să se scrie* lucrul acesta pentru neamul de oameni care va veni, In limba ebraica scrie, pentru generatia acaron. Acaron inseamna in ebraica veche „generatia finala” sau „ultima generatie”. Citind asa, evreieste, acest Psalm, spune ca atunci cand Domnul se va ridica sa zideasca din nou Sionul sau Ierusalimul, atunci va fi ultima generatie pe pamant. Acuma stim ca in 1948 prin gura rabinului Ben Gurion, cand a fost dat decretul de reinfiintare a statului evreu, ne-a uimit pe multi. Apoi, 19 ani mai tarziu, in 1967, cand Ierusalimul a fost reanexat la Israel, ne-a uimit si pe mai multi pentru ca am stiut ca in momentul respectiv s eimplineste Biblia sub ochii nostri. Dar am avut mereu rezerva faptului ca Ierusalimul nu a fost in totalitate recunoscut  international ca si capitala, ca si inima a Israelului.

E o decizie care va schimba lumea din temelie. Titlul care l-am dat unui articol pe Facebook si mi-am atras „simpatia” a tuturor miscarilor musulmane din Londra. Oamenii sunt tare nemultumiti pentru ca Ierusalimul e reanexat si recunoscut oficial de cea mai mare putere a lumii de astazi. Acuma, nu trebuie sa uitati faptul ca Dumnezeu a harazit planul acesta ca Ierusalimul sa fie anexat. Noi stim din Cuvantul lui Dumnezeu ca Anticrist, acela care va fi pe deoparte prieten bun al Israelului, dar pe de alta parte, inamicul nr. 1, el va trebui sa vina. Si in Matei 24 este ferm si larg descris faptul ca el va trebui sa intre in Sfanta Sfintelor. Sfanta Sfintelor este o parte din Templu. Acolo unde ste moscheea si Domul Stancii, cu acoperis auriu, este templul musulman si nu poate fi templul evreiesc zidit. Dar prin decizia care s-a dat saptamana trecuta, recunoscanduse dreptul ca Israel sa aiba capitala la Ierusalim, ei pot acuma, luand alianta Statelor Unite ale Americii sa-si revendice locul unde e templul si sa-si poata construi templul.

Mi-as dori sa incercati sa priviti evenimentele care se desfasoara acum prin ochii unui evreu. Este dezbaterea asta a bataliei de la Armaghedon. [Ezechiel 38]. Priviti, va rog, ce se intampla in istorie pentru ca sunt multi teologi moderni, dar care refuza sa priveasca prin lentila evreiasca ceea ce se desfasoara sub ochii nostri. Ei spun ca liucrurile acelea nu au cum sa se intample, ca unele s-au intamplat deja. Unii zic ca este doar o alegorie si o comparatie.

Priviti, va rog, insa ce se intampla si cum este descris cu lux de amanunte faptul ca va trebui sa vina din Magog. Magog este regiunea din Nordul Europei care ocupa toata Rusia de astazi pana la China. De acolo va veni Gog.Gog este prezentat ca fiind o capetenie a lacustelor, un demon. El va veni prin filiera Tubal-Mesac. Daca cititi cu atentie acolo si se va cobori practic din Tubal si prin Mesac si va inconjura Ierusalimul. Tubacul si Mesacul din vechime sunt Turcia de astazi. (Ioan Ciobota: Foarte interesant ca ieri s-au intalnit presedintele Turciei, Erdogan, i-a convocat la Istanbul pe 57 de sefi de state si de guverne din lumea musulmana impreuna cu Vladimir Putin presedintele Rusiei, cu care s-a mai inatlnit acum doua saptamani. Deci, ce aveau de vorbit, ca puteau sa vorbeasca atunci. Dar l-a chemat la Istanbul.

Ezechiel 38 – 3 Şi spune: ,Aşa vorbeşte Domnul Dumnezeu: ,Iată, am necaz pe tine, Gog, domnul Roşului, Meşecului şi Tubalului! 4 Te voi tîrî, şi-ţi voi pune un cîrlig în fălci; te voi scoate, pe tine şi toată oastea ta, cai şi călăreţi, toţi îmbrăcaţi în chip strălucit, ceată mare de popor, care poartă scut şi pavăză, şi cari toţi mînuiesc sabia; 5 împreună cu ei voi scoate pe cei din Persia, Etiopia şi Put, toţi cu scut şi coif: 6 Gomerul cu toate oştile lui, ţara Togarmei, din fundul miază-noaptei, cu toate oştile sale, popoare multe împreună cu tine! 7 Pregăteşte-te dar, fii gata, tu, şi toată mulţimea adunată în jurul tău! Fii căpetenia lor!

(notite din prima jumatate a interviului)

Un comentariu (+add yours?)

  1. octavpelin
    dec. 13, 2017 @ 03:03:26

    A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: