Premierul Poloniei Mateusz Morawiecki -,,Visul meu este de a face Europa din nou creștină”

Premierul Poloniei Mateusz Morawiecki cu Presedintele Donald Trump – Foto Radio Maryja

,,Visul meu este de a face Europa din nou creștină „, a proclamat liderul nou-numit, care este membru al partidului naționalist de guvernământ, potrivit Haaretz.

Un creștin cu rădăcini evreiești, a cărui mătușă a fost salvată de Holocaust de polonezi, va deveni noul prim-ministru al Poloniei în această săptămână.

Mateusz Morawiecki, fostul director executiv bancar, de 49 de ani, este în prezent ministrul de finanțe. Joia trecută, în cadrul unei remanieri a cabinetului, partidul de guvernământ al legii și justiției la ales pe acesta să îl înlocuiască pe premierul Beata Szydlo, care a fost în funcție din 2015.

În primul său interviu de la numirea sa, Morawiecki a declarat, vineri, pentru mass-media catolică, „Vrem să schimbăm Europa. Visul meu este de a face Europa ,,Din nou, creștină, întrucât, din nefericire, în multe locuri, oamenii nu mai cântă colinde de Crăciun, bisericile sunt goale și se transformă în muzee, iar acest lucru este foarte trist”.

Morawiecki și-a dezvăluit rădăcinile evreiești la începutul acestui an la ceremonia de a onora polonezii care au salvat evrei în timpul Holocaustului. „Mătușa mea Irena era evreică, a supraviețuit războiul la vârsta de 10 ani. Până la vârsta de 16 ani, ea a rămas cu o familie poloneză care a salvat-o”, ajutată fiind de câțiva zeci de polonezi ne-evrei care și-au riscat viața. O altă mătușă, Roma, a supraviețuit Holocaustul fugind de Polonia și trăiește acum în Israel, a spus el.
Partidul Legii și Justiției, în numele căruia va servi Morawiecki, a adoptat politici conservatoare și naționaliste în multe privințe. De asemenea, a prezentat o legislație care a fost aprobată de parlamentul polonez în urmă cu câteva zile, pentru a permite guvernului – partidului de lege și justiție – să controleze numirile judiciare, inclusiv la Curtea Supremă din Polonia. Guvernul susține că proiectul de lege este necesar pentru a accelera procedurile judiciare și pentru a sparge ceea ce înseamnă „deținerea unei caste privilegiate”, compusă din avocați și judecători. (Trad. Agnus Dei)

Citește –

 1. Noul premier al Poloniei, Mateusz Morawiecki – Cel mai important lucru este acela că Dumnezeu mi-a dat puterea de a sluji Polonia
 2. ÎNTOARCEREA LA BIBLIE – POLONIA REINSTAUREAZĂ DUMINICA CA O ZI DE ODIHNĂ
 3.  Ungaria și Polonia au apărat poziția statului român în ceea ce privește nerecunoașterea căsătoriei gay la Curtea Europeană de Justiție.
 4. Biserica catolică poloneză le cere credincioșilor să nu sărbătorească Halloween, considerat ‘un rit păgân’ și care presupune ‘o negare’ a valorilor creștine fundamentale
 5. Președintele Poloniei: Căsătoria gay nu va fi niciodată legalizată in Polonia
 6. ISUS HRISTOS a fost DECLARAT oficial REGELE Poloniei

 

 

 

2 comentarii (+add yours?)

 1. octavpelin
  dec. 13, 2017 @ 03:04:46

  A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

 2. eliodora
  dec. 13, 2017 @ 06:00:12

  Doamne iti multumim; minunat om; ne mai da o speranta;
  ridica si in Romania asta devastata de pacat oameni
  drepti; care sa lupte pentru principiile crestine .
  Ajuta ne sa vedem mai departe decat „o stire sau alta”
  sa vedem ca viitorul copiilor si nepotilor nostri va fi sumbru;
  daca se voteaza chiar si”numai parteneriatul ” intre pidosnici.
  Toata lucratura diavoleasca si / a unit legiunile ca sa ne inghita;
  da ne putere si dorinta sa luptam.
  „Tacand faceti voi dreptate?” spun psalmul…50 parca.
  Daca pt Ruth si copilasi nu am tacut; acum de ce tacem?
  Oamenii cred ca au numai trup;
  „dar oare suflet nu aveti?”

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: