Primarul din RIO DE JANEIRO, un creștin penticostal, a tăiat fondurile pentru carnaval, parada mândriei și o procesiune care onorează o zeiță

Dumnezeu mai presus de toate „, a declarat Jair Bolsonaro, politician apropiat comunității evanghelice, la un miting politic în acest an. „Nu există un asa numit stat secular. Statul este creștin și orice minoritate care se opune acestui lucru trebuie să se schimbe „.

Politicieni evanghelici, cum ar fi Crivella, găsesc un succes enorm în Brazilia. Creșterea lor vine ca o conservare a credinței protestante, care face forțe masive în această țară predominant catolică, iar scandalurile de corupție pun în pericol partidele politice tradiționale, determinând tot mai mulți brazilieni să voteze în afara traditiei.

RIO DE JANEIRO – Primarul acestei metropole senzuale a tăiat fondurile pentru carnaval, parada mândriei homosexuale a orașului și o procesiune care onorează o zeiță afro-braziliană. Primarul , un creștin penticostal, numește această actiune o prudența fiscală. Dar liberalii de la Rio văd o cruciadă învelită subțire de a impune legea lui Dumnezeu din primărie, potrivit Wasington Post.

Pe măsură ce polarizarea politică se intensifică în Statele Unite, cea mai mare națiune din America Latină este blocată în propriile războaie culturale escaladate, odată cu creșterea din ce în ce mai puternică a religiei de dreapta.

Politicieni evanghelici, cum ar fi Crivella – un episcop de 60 de ani și fost cântăreț de muzică gospel, care odinioară a susținut că homosexualitatea ar putea rezulta din avorturi nedorite – găsesc un succes enorm în Brazilia. Creșterea lor vine ca o conservare a credinței protestante, care face forțe masive în această țară predominant catolică, iar scandalurile de corupție pun în pericol partidele politice tradiționale, determinând tot mai mulți brazilieni să voteze în afara traditiei.
Sub foștii președinți Luiz Inácio Lula da Silva și Dilma Rousseff, Brazilia a fost un simbol al stângii globale. Dar conservatorii religioși au întors aceasta, formând coaliții pragmatice. Ei s-au aliat cu interesele agribusiness și lobby-urile de arme, formând un bloc „BBB” de gloanțe, tauri și Biblii.

Dumnezeu mai presus de toate „, a declarat Jair Bolsonaro, politician apropiat comunității evanghelice, la un miting politic în acest an. „Nu există un asa numit stat secular. Statul este creștin și orice minoritate care se opune acestui lucru trebuie să se schimbe „.

El se află pe locul al doilea în sondajele naționale care urmăresc candidații potențiali pentru alegerile prezidențiale de anul viitor. În noiembrie, politicienii brazilieni evanghelici și-au încordat muschii care sunt mereu în creștere, adăugând la un proiect de lege privind concediul de maternitate o măsură care să interzică avortul. Cu sprijinul lor, proiectul de lege a fost adoptat într-o comisie specială, deși are nevoie de aprobarea ambelor Camere ale Congresului Național pentru ca să devină lege. La începutul acestui an, politicienii evanghelici au convins pe președintele Michel Temer, care are nevoie de sprijinul lor pentru a supraviețui în funcție, să elimine pasaje progresive despre identitatea de gen și orientarea sexuală din manualele care urmau să fie distribuite în școlile braziliene în acest an.
Cu Crivella la putere de aproape un an în Rio, acest oraș s-a trezit transformat într-un experiment național care era puțin probabil.

„Acesta este Rio!”, A declarat Marcelo Misailidis, director artistic pentru Beija Flor, una dintre școlile samba sau grupuri comunitare care se ocupă de sărbătorirea anuală a Carnavalului de la Rio. „Dar acest primar, acești oameni – ar pune haine pe o vacă dacă ar putea.”

 

 

Reclame

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: