Care e semnificația spirituală a mutării ambasadei SUA la Ierusalim

Muntele Templului 18 noiembrie 2014

Dr. Corné Bekker: Psalmul 132 vorbește despre Sion ca locul unde Dumnezeu a spus: „Acesta este locul Meu de odihnă pe vecie; voi locui în el, căci l-am dorit…”. E un eveniment este foarte important pentru creștini. Cred că cea mai importantă întrebare se referă la loialitatea lui Dumnezeu. A rămas Dumnezeu credincios promisiunii pe care a făcut-o poporului Său și apoi, Israelului? Dacă acele promisiuni nu se vor împlini, dacă Dumnezeu nu este credincios, nu ne mai rămâne nimic în ce să credem.

„Țările lumii îl vor urma pe președintele Trump. Îi veți vedea venind la Ierusalim. Ierusalimul nu este doar capitala Israelului ci conform Bibliei, în cele din urmă va fi capitala lumii.” 

Care e semnificația spirituală a mutării ambasadei SUA la Ierusalim

Recunoașterea Ierusalimului va determina și alte națiuni să procedeze la fel. America conduce lumea. Chiar acum, ambasadorii lumii se află aici. Țările lumii îl vor urma pe președintele Trump. Îi veți vedea venind la Ierusalim. Ierusalimul nu este doar capitala Israelului ci conform Bibliei, în cele din urmă va fi capitala lumii.
Ierusalimul nu este doar de o importanță crucială pentru credința evreiască și creștină. Mulți cred că Ierusalimul va juca un rol important în cronologia lui Dumnezeu în ce privește sfârșitul. Mai devreme, producătorul CBN, Emily Jones a vorbit cu

E un eveniment extraordinar. Chiar la începutul Noului Testament este evident că Ierusalimul va juca un rol important în istoria Israelului și prin extensie, în istoria creștinismului. Adesea, oamenii se întorc la David. Biblia spune de la început că Ierusalimul va fi locul unde va înălța puterea lui David, guvernul Israelului. Narațiunea începe de fapt, cu Avraam care s-a închinat împreună cu preoții din Salem. Mulți savanți sunt de părere că este vorba de Ierusalim.
Evenimentele se leagă de Avraam și de patriarhi. Însuși Domnul Isus Hristos a spus că Ierusalimul este cetatea Marelui Împărat. Evenimentul e semnificativ pentru trupul lui Hristos. Chiar și din punct de vedere escatologic, am văzut înființarea națiunii, anul viitor țara va avea 70 de ani, și în acest an Ierusalimul se află de 50 de ani sub jurisdicție israeliană. Avem multe motive de bucurie și multe motive pentru a-i mulțumi președintelui Trump pentru curajul pe care l-a avut când a luat această decizie.

Emily Jones: Este această decizie un răspuns la rugăciunea americanilor, dar și a creștinilor din întreaga lume?
Jay Comiskey: Da. Îndemn telespectatorii să citească Isaia 62. Isaia 62 este chemarea pe care am primit-o mulți și au primit-o mulți de pe întreg globul. Isaia 62 spune: „Pe zidurile tale, Ierusalime, am pus niște străjeri, care nu vor tăcea niciodată, nici zi, nici noapte! Voi, care aduceți aminte Domnului de el, nu vă odihniți deloc! Și nu-I dați răgaz, până nu va așeza din nou Ierusalimul și-l va face o laudă pe pământ.” Cred că aceasta este o parte mică a chemării. Noi creștinii, am simțit cu toții chemarea, să ne rugăm pentru evrei, pentru Israel, pentru Ierusalim.

Dr. Corné Bekker: Psalmul 132 vorbește despre Sion ca locul unde Dumnezeu a spus: „Acesta este locul Meu de odihnă pe vecie; voi locui în el, căci l-am dorit…”. E un eveniment este foarte important pentru creștini. Cred că cea mai importantă întrebare se referă la loialitatea lui Dumnezeu. A rămas Dumnezeu credincios promisiunii pe care a făcut-o poporului Său și apoi, Israelului? Dacă acele promisiuni nu se vor împlini, dacă Dumnezeu nu este credincios, nu ne mai rămâne nimic în ce să credem.

Jay Comiskey: Așa e. Îmi place versetul citat de Dr. Bekker, Psalmul 132 unde Domnul spune: „Acesta este locul Meu de odihnă pe vecie…” Dumnezeu iubește acel oraș unde Domnul și Mântuitorul nostru a fost răstignit și a înviat. Trebuie să ne bucurăm împreună cu poporul evreu și să ne rugăm pentru toate popoarele din zonă. E un pas bun pe care l-a făcut președintele nostru și o binecuvântare pentru poporul evreu.
– Palestinienii au promis trei zile de răzbunare împotriva acestei decizii. Lumea arabă este împotriva acestei decizii. De unde vine respingerea?
– Această respingere are două motivații. În primul rând există o revendicare religioasă. Această revendicare, această tradiție nu apare în Coran, conform căreia Mahomed ar fi mers în Israel să se roage în moschee care s-ar putea să se fi construit imediat după moartea sa sau după acea perioadă. De asemenea, Statul Palestinian sau Teritoriile Palestiniene revendică Ierusalimul drept capitala lor. Din punct de vedere istoric, această teorie nu are niciun temei, nu poate fi apărată. Psalmul 123 vorbește despre Ierusalim și spune: „Acolo voi înălța puterea lui David…” Conform Scripturii, acesta e locul de unde va fi guvernat Israelul.
Cu privire la respingerea care vine din partea Organizației pentru Eliberarea Palestinei, trebuie să ne gândim la Psalmul 122. Ne putem ruga pentru palestinieni, pentru evrei, pentru toți cei care respectă Ierusalimul. Aș dori să citesc din Psalmul 122: „Rugați-vă pentru pacea Ierusalimului! Cei ce te iubesc să se bucure de odihnă. Pacea să fie între zidurile tale și liniștea, în casele tale domnești! Din pricina fraților și a prietenilor mei, doresc pacea în sânul tău. Din pricina Casei Domnului, Dumnezeului nostru, fac urări pentru fericirea ta.” Indiferent ce se va întâmpla, noi ne putem ruga pentru pace între palestinieni și evrei. Să Îi cerem Domnului să potolească cu ploaie din ceruri orice foc aprins de om.
Stiri crestine – Mapamond crestin 700 – 17 decembrie 2017. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Un comentariu (+add yours?)

  1. octavpelin
    dec. 16, 2017 @ 02:34:45

    A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: