Ediție aniversară – 700 emisiuni Mapamond Creștin [Alfa Omega TV]

Ediție aniversară – 700 emisiuni Mapamond Creștin

„Mapamond creștin” reprezintă o serie de știri pe care, de cele mai multe ori televiziunile seculare nu le difuzează. Eu editez aceste știri cam din anul 2013. Ele acoperă o gamă foarte largă de informație: de la creștini care sunt dispuși să ajute refugiații (cum a fost problema refugiaților), conflicte din Orientul Mijlociu, mărturii de oameni schimbați și organizații care se implică în viața oamenilor. Aceste știri sunt foarte importante, deoarece creștinii pot avea o perspectivă mult mai largă a tot ce se întâmplă în lume. A mărturisit Daniel Cornean, producător audio-video. După 40 de ani de comunism, românii au intrat în contact cu informații creștine din toată lumea și astfel și-au lărgit orizontul.

Emisiunea informativă Mapamond Creștin, produsă și difuzată pe canalul Alfa Omega TV, a ajuns la ediția cu numărul 700. Prin intermediul acestui program de știri ne dorim să aducem în atenția telespectatorilor noștri informații din toată lumea, care să ofere o înțelegere mai bună a vremurilor în care trăim.
Fiecare emisiune Mapamond Creștin este produsă în limba română și prezintă evenimente de pe glob alături de informații din România sau Republica Moldova, pe diverse teme de interes.
De-a lungul timpului, la „Alfa Omega” ne-am dorit să promovăm și să oferim un conținut credibil. De asemenea, cred că am reușit să fim o sursă de informație nu doar prin faptul că am prezentat această informație, ci am reușit să îi „întărim” pe telespectatorii noștri, arătând modul miraculos în care Dumnezeu a lucrat atât în România, cât și în diverse zone ale lumii.
Știrile conțin informații atât de la evenimente religioase, cât și de la evenimente politice. De asemenea, încercăm să îi punem la curent pe telespectatorii noștri cu modul în care Dumnezeu susține misionarii din diverse zone periculoase ale lumii. Mai oferim informații despre Biserica persecutată. Arătăm modul în care telespectatorii pot să sprijinească organizațiile social-umanitare.
Emisiunea conține atât știri în limba engleză, pe care le primim de la colaboratorii noștri (de la „CBN”) și pe care mai apoi le dublăm în limba română. La finalul emisiunii, integrăm o știre din România. Atunci când realizăm știrea din România, încercăm să punem un accent diferit.
Noi încercăm la „Alfa Omega” și prin această emisiune să punem accent pe lucrurile pozitive. Adică, să arătăm modul în care creștinii se pot implica într-o anumită situație dificilă, nu doar să prezentăm informația pur și simplu, pentru a tulbura oamenii cu lucrurile dezastruoase care se întâmplă. În schimb, vrem să implicăm și să mobilizăm creștinii la rugăciune, bineînțeles, ei să se implice așa cum pot în societate. A mărturisit Roxana Giulușan, redactor-șef.
„Mapamond creștin” reprezintă o serie de știri pe care, de cele mai multe ori televiziunile seculare nu le difuzează. Eu editez aceste știri cam din anul 2013. Ele acoperă o gamă foarte largă de informație: de la creștini care sunt dispuși să ajute refugiații (cum a fost problema refugiaților), conflicte din Orientul Mijlociu, mărturii de oameni schimbați și organizații care se implică în viața oamenilor. Aceste știri sunt foarte importante, deoarece creștinii pot avea o perspectivă mult mai largă a tot ce se întâmplă în lume. A mărturisit Daniel Cornean, producător audio-video.
După 40 de ani de comunism, românii au intrat în contact cu informații creștine din toată lumea și astfel și-au lărgit orizontul.
De exemplu, „Mapamond creștin”: știri creștine fără de care nu am nicio sursă de a le învăța și a le cunoaște, de a vedea ce se întâmplă în lumea creștină. A mărturisit Firuca Dumbravă, Cluj-Napoca.
Personal, mă ține la curent și știu cam ce se întâmplă peste tot. Aflăm lucruri pentru care să mijlocim în rugăciune. Pentru frați care sunt în suferință, sunt închiși sau care au fost arși datorită slujirii lor, împreună cu bisericile de unde sunt ei. De asemenea, pentru diferite mărturii. A spus Iulian Pelin, Iași.
În ultima vreme am simțit în inimă îndemnul de a pune la dispoziția celor din biserica în care slujesc, recepționarea, sau cel puțin emisiunea aceasta „Mapamond creștin”, din mai multe motive. În primul rând cu scopul de a informa, deoarece nu toți membri bisericii pot recepționa canalul „Alfa Omega”, nu toți au aparate de recepționare. Atunci, m-am gândit că ar fi bine ca cei din biserică să cunoască situația Bisericii lui Isus Hristos, răspândită în toată lumea. A mărturisit Liviu Avasiloaie, pastor biserica penticostală „Betania”, Județul Botoșani.
Invitat într-o emisiune „Alfa Omega în obiectiv”, directorul departamentului de știri al organizației CBN, Rob Allman, a vorbit despre importanța de a oferi informații credibile în aceste vremuri.
„CBN”-ul și partenerii noștri, cum ar fi „Alfa Omega TV”, credem că este datoria noastră să transmitem știrile dintr-o perspectivă creștină, ca să putem fi relevanți, dar să fim totdată și sare, așa cum ne-a chemat Dumnezeu. Există mai multe subiecte, mai ales cu privire la problemele sociale, fie că e vorba de dreptul la viață, fie că e vorba de căsătorie, pe care noi trebuie să ne asigurăm că le transmitem și că prezentăm clar perspectiva biblică cu privire la ele. Adeclarat Rob Allman, director departament știri, „CBN”.
Unele știri pe care le integrăm în emisiunea Mapamond Creștin le primim de la Biroul CBN din Ierusalim.
Știre difuzată
Stiri crestine – Mapamond crestin 700 – 17 decembrie 2017. Ultimele stiri crestine:http://alfaomega.tv/stiri

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: