Este mutarea ambasadei SUA în Ierusalim un eveniment profetic?

E un eveniment istoric, controversat nu doar pentru musulmani, ci și pentru creștini.

Este mutarea ambasadei SUA în Ierusalim un eveniment profetic?

În Orașul Sfânt este liniște. Mai devreme am mers la Poarta Damascului și, știu că pare incredibil, dar presa a fost prezentă în număr mai mare decât protestatarii. Cele trei zile de răzbunare promise de palestinieni aici, în Ierusalim, nu au avut loc. Se spune că a murit un palestinian și un cetățean din Fâșia Gaza în timpul demonstrațiilor. Se țin demonstrații în Ramallah, în Betleem însă acele trei zile de răzbunare despre care au vorbit palestinieni au trecut în liniște până acum. Sperăm să nu ia naștere o a treia Intifada.

– Care e reacția israelienilor față de această știre care vine din Washington D.C.?
– Sunt în extaz. Ați urmărit reacția prim-ministrului Benjamin Netanyahu care a mulțumit din inimă și în mod sincer președintelui Trump. Au fost reacții pline de entuziasm din partea ministrului educației Naftali Bennett, a ministrului adjunct al afacerilor externe Tzipi Hotovely și din partea primarului Nir Barkat. În spatele meu, acum câteva zile, când s-a făcut anunțul, au pus o pancartă pe zidul Orașului Vechi cu inscripția: ”6 decembrie, Ierusalimul îl aplaudă pe președintele Trump”.

E un eveniment istoric, controversat nu doar pentru musulmani, ci și pentru creștini. Ierusalimul este capitala biblică și istorică a Ierusalimului și va rămâne mereu capitala țarii. Cu asta e de acord cam fiecare creștin. Dar cum se poate obține pacea? Când se poate obține pacea? Aici, creștinii sunt împărțiți, și există conflicte între ei. Eu nu aș spune că e un eveniment profetic. Tot ce a spus președintele este bun, dar nu a spus tot. Nu a definit granițele. Nu a vorbit despre faptul că va fi o capitală indivizibilă. El știe cum trebuie încheiată o afacere. Astfel, i-a câștigat pe israelieni și pe mulți evanghelici, dar mai are un atu. Se așteaptă la susținere din partea Israelului în situații dificile.
– Trump a luat o decizie în urma multor presiuni. De ce consideră că această decizie e importantă pentru el și pentru țara sa?
– El a recunoscut o realitate, faptul că Ierusalimul este capitala Israelului. A văzut că va obține ușor o victorie în acest sens. Deși mulți nu au fost de acord cu el în calitate de președinte și s-a confruntat cu multe controverse, conform unui sondaj recent, 72% dintre evanghelici sunt mulțumiți de președinte.

În cazul administraților precedente, a fost un mare eveniment când evanghelicii au venit la Casa Albă. Au vrut să îi tempereze, să le facă pe plac și de aceea i-au invitat la Casa Albă. E ciudat dacă nu vezi evanghelicii care se întâlnesc cu personalul de conducere al președintelui în Aripa de Vest. Evanghelicii au influențat în mod categoric decizia președintelui. El este înconjurat de evanghelici în cercul său privat și la cabinet. Pe ei îi ascultă în fiecare zi. E important.
Sunt de părere că multe țări își vor muta ambasada. Prim-ministrul Benjamin Netanyahu a anunțat ieri că reprezentanții unor țări au luat deja legătura cu el printre care Ungaria, Republica Cehă, Filipinele și am auzit că s-ar putea ca și Australia să li se alăture. S-ar putea să fie un proces lung, s-ar putea ca unele țări să își mute ambasada aici chiar dacă nu declară că Ierusalimul este capitata Israelului. Însă mutarea ambasadei la Ierusalim este deja o declarație în sine. Aș vrea să spun ceva pe scurt. Ultima țară care și-a mutat ambasada din Ierusalim a fost El-Slavador. A fost un apartament unde am locuit timp de mulți ani, în cartierul Yabatur. L-am văzut pe ultimul care a plecat și în curând va urma Statele Unite și mulți alții. Cred că va deveni o tendință în rândul națiunilor. Încă ceva, George. Există acest mit că Israelul este izolat din punct de vedere diplomatic. Însă cred că Israelul va deveni tot mai mult o destinație pentru multe țări din motive economice, tehnologice și datorită luptei împotriva terorismului. Vin multe națiuni. India a anunțat că ar putea să își mute ambasada aici.

Sunt mult mai mulți creștini care sunt de acord că Dumnezeu iubește Israelul și ei au dreptul la acest tărâm. El le-a dat această țară în urma legământului încheiat cu Avraam. Ei au acest drept. Însă avem responsabilitatea de a găsi calea spre pace. Dacă asta presupune împărtășirea responsabilității poate aceasta este calea dreaptă. În timp ce ne îndreptăm spre cea de a 70-a aniversare a Israelului, creștinii, mai ales din Orientul Mijlociu, palestinienii din Iordania, din Egipt vor fi cuprinși de emoții conflictuale. Sunt de părere că nu ajunge să chemăm lumea creștină să se roage pentru pacea Ierusalimului, ci trebuie să găsim o cale pentru a obține pacea.
Stiri crestine – Mapamond crestin 700 – 17 decembrie 2017. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

5 comentarii (+add yours?)

 1. nanaarpy78
  dec. 15, 2017 @ 23:43:26

  Prin blogul dumneavoastra am descoperit acest blog https://calatorastral.wordpress.com/2017/11/10/in-asteptarea-lui/ Desi titlul blogului parea ciudat am crezut ca este un blog de ezoterism. Dupa linkul postat aici si la prima vedere am avut o rectie negativa crezand ca scrie impotriva profetiilor Biblice dar defapt este un blog de urmarit. Nu stiu daca autorul e crestin sau evreu dar are cunostinte adanci cu privire la tot ce se refera la poporul evreu.

  A intarit in articolul acestui link exact a ce v am scris acum cateva zile. Mi a deschis ochii si mai clar. Intr adevar ne putem astepta la prabusirea occidentului, articolul acesta comfirma exact ceea ce anticipez. Intr adevar islamul ne va inunda sau ne putem astepta la asta si criza refugiatilor ar fi inceputul. Turcia din ce in ce mai agresiva si ostila Europei dar si fata de Israel. Incaodata imi intareste comvingerea ca islamul e opusul, impotrivitorul, e Anticristul. E o parere personala si stiu ca pot gresi. In ce priveste ideea mea de a ne ascunde in munti cum v am scris se pare ca nici acolo n am avea sanse de scapare daca Europa se va prabusi.

  Acum ce mai ramane pt noi crestinii si pt cei ce iubesc Israelul? Doar promisiunile Lui Dumnezeu ca ne va proteja sau ne va rapi. Si sa ne temem de Cel Ce poate sa ucida si trupul si sufletul.9

 2. octavpelin
  dec. 16, 2017 @ 02:35:35

  A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

 3. nanaarpy78
  dec. 16, 2017 @ 04:08:38

  Am inteles bine din articol? Ca nu ar fi eveniment profetic recunoasterea Ierusalimului, drept capitala Israelului?O da, eu cred ca e un eveniment profetic

  • rodi
   dec. 16, 2017 @ 06:29:17

   e profetic, dar nu pentru toti pentru ca crestinii sunt impartiti si pentru o minoritate, ei nu socotesc ca e profetic, dar cei mai multi, da, cred ca e semn profetic

 4. Mike Olari
  dec. 16, 2017 @ 06:05:50

  A republicat asta pe DREPTATE ÎN DRAGOSTE.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: