Bucuria de a îngriji bolnavi, adulți și copii în Madagascar – Ioana Șaitiș

Ioana este în anul II la Școala de Asistente Medicale și Moașe, PARAMA-IF. În Clinica Ambalavato, apoi în Spitalul Municipal Antsimo din Antsirabe, a îngrijit și a învățat să ofere ajutor medical atât adulților, cât și copiilor.

Tocmai a terminat stagiul la Secția de Pediatrie din Spitalul municipal. Unii dintre copiii pe care i-au îngrijit doctorii și asistentele în secție au murit sub ochii ei, pentru că erau în stare foarte gravă. Ca să le facă viața mai frumoasă, deserori s-a jucat cu ei în timp ce primeau tratament, stârnindu-le zâmbete până în ultimul moment.

Despre bucuria de a sluji oamenilor și durerea de a-i vedea cum „pleacă” din cauza bolilor grave, ea a scris în articolul următor, la care i-am dat și eu o mână de ajutor: https://misiunemadagascar.ro/…/Articol-Ioana-Saitis-in-Revi…

POZA De SUS: Ioana –

Fac munca de asistentă stagiară cu bucurie, chiar dacă aș avea o mulțime de motive să renunț.
Am văzut ca o mare binecuvântare ușa deschisă de
Dumnezeu la PARAMA-IF – Școala de Asistente Medicale și Moașe din Antsirabe. Nu bănuiam atunci drumul pe care îl voi parcurge și cât de tare îmi va modela inima.
Mi-am găsit împlinită inima de misionară între acești oameni bolnavi, săraci și singuri, îmbrăcați sărăcăcios, murdari și totuși scumpi înaintea lui Dumnezeu.
Privind lucrurile superficial este periculos și neatrăgător să fii între acești oameni. Disperarea lor te poate doborî și pe tine. Văzându-i cum mor pe unii dintre pacienții pe care îi îngrijești, te cuprinde amărăciunea.
În aceste împrejurări, găsești o împlinire fantastică să îmbrățișezi un copil bolnav sau subnutrit care are nevoie disperată de dragoste. Să aduci un zâmbet pe fața unui copil aflat în ultimele sale clipe din viață, jucându-te cu el, este o mare bucurie și o mare povară în același timp.
Găsești o bucurie de nedescris să împărtășești
Vestea Mântuirii unei mame disperate, gata să o primească ca o soluție pentru situația ei.

Adevărata dăruire înseamnă o revărsare a iubirii tale. Atunci când dăruiești în acest fel, nu simți că ești
sleit de puteri. De fapt, te simți înviorat, pentru că iubirea pe care o dăruiești se întoarce la tine. Fiecare dintre noi are ceva de dăruit. Darul tău aduce bucurie – ție şi celorlalți.

Pentru a face mai frumoasă viața copiilor în spital, am dus de acasă cărți de colorat și creioane, pe care le-am dat copiilor, ca să își mai treacă ziua, în timp ce iau tratament.
I-am încurajat pe copiii noștri să își dăruie din jucăriile lor, iar ei au pregătit animăluțe de pluș și alte jucării, pe care le-am dus copiilor din spital.Părinții nu au bani să cumpere medicamente pentru
acești copii, în general, iar spitalul nu oferă nimic gratuit, pentru că așa sunt lucrurile în Madagascar. Totul se plătește: alcoolul sanitar, bandajele,
seringile, medicamentele, mănușile cu care îi îngrijești.

În fiecare zi duc medicamente, pansamente, mănuși și alte lucruri de acasă, din farmacia Betezda, ca să îi
îngrijim pe unii dintre cei mai săraci dintre bolnavi. Am dus deja o plasă mare de medicamente de când sunt în
stagiu medical la Pediatrie. Personalul medical face în fiecare dimineață colectă, din milă față de pacienți, ca să poată cumpăra medicamente pentru unii din copiii care sunt în stare gravă.
De multe ori, părinții își aduc copiii în spital, stau lângă ei permanent, dar și unii și alții rabdă foame.

Alessia, fiica noastră de 10 ani, a fost așa de atinsă când am povestit despre aceste lucruri, încât a donat o parte importantă din economiile ei din ultimii ani pentru a putea cumpăra medicamente acestor copii în spital.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: