Regele României a murit, dar Regele regilor trăiește în veci…

Regele României a murit, dar Regele regilor trăiește în veci…

Astăzi ne-am despărțit de Majestatea Sa Regele Mihai I al României și ne-am despărțit și de Monarhie. Niciodată nu vom mai scanda „Regele și Patria”. Niciodată Imnul regal, „Trăiască Regele în pace și onor”, nu va mai suna la fel. De astăzi, cel puțin din perspectiva tatălui meu, monarhist până la moarte, România este Republică cu acte în regulă.

Nu știm cum va arăta România fără figura impunătoare, dar blajină, a regelui nostru. Nu știm ce se va alege de Casa Regală a României și nici nu cred că mai contează. Fără regele Mihai și fără principiile creștine de viață, pe care le-a susținut cu tărie, Casa Regală a României va rămâne mai mult „casă” decât „Regală”. În calitate de creștini însă, deși sunt multe necunoscute pentru viitorul națiunii noastre, noi avem certitudinea unor adevăruri absolute:

1. Dumnezeu va fi încă pe tronul Său.
2. Isus va fi încă Regele regilor și Domnul domnilor.
3. Biblia va avea încă toate răspunsurile pentru fiecare problemă.
4. Mormântul lui Cristos continuă să fie gol.
5. Isus continuă să fie singura cale spre cer.
6. Rugăciunea încă funcționează și va face o diferență, iar Dumnezeu încă răspunde la rugăciuni.
7. Crucea și nu puterea politică rămâne încă salvarea noastră.
8. Va fi încă loc la cruce pentru oricine.
9. Isus va continua să salveze pe oricine crede în El și se încrede în El.
10. Dumnezeu va fi cu noi tot timpul, El nu va pleca și nu ne va părăsi niciodată.

Acestea sunt certitudini care nu depind de forma de guvernământ sau de venirea la putere, pentru o vreme, a unora sau altora, ci de Dumnezeu care rămâne același Suveran Atotputernic peste întreg Universul. Regele României a murit, dar Isus Cristos, Regele regilor, trăiește și rămâne același ieri, azi și în veci. Nihil Sine Deo! Soli Deo Gloria!

Samy Tutac

6 comentarii (+add yours?)

 1. dininimapentrutine
  dec. 16, 2017 @ 14:50:55

  Amin! Rascumparatorul meu e VIU!

 2. nanaarpy78
  dec. 16, 2017 @ 15:17:53

  Fiindca am lucrat alaltaieri, ieri si azi pana seara, defapt demult nici macar tv ul n am urmarit, totusi Sambata seara am urmarit cateva zeci de minute ultimul drum al Majestatii Sale. Sincer am simtit apasarea evenimentului si am simtit tristete, dar am fost si deranjat ca mai sunt „comunisti” din astia sau care nu au un pic de bun simt sau educatie, macar dupa trecerea sa in vesnicie sa se abtina de la comentarii rautacioase. Romania este in bezna totala, lipsit de repere si fiecare arunca cu noroi in celalalt. La asta ne pricepem! Spre rusinea noastra ar trebui sa invatam macar acum in ultimul ceas din demnitatea regelui. Probabil specific romanului, dupa perioada de doliu vor incepe atacurile si scandalurile si se va uita repede aceasta zi din care am fi putut invata ce mult am pierdut fara monarhie.
  Mi s a parut atat de bizar sa aud scandand „regele Mihai” dar cat timp a fost in viata majoritatea l au facut in fel si chip si l am vazut alungat din tara sa.

  Simt o dezamagire. Oricum UE si natiunea noastra se va prabusi deoarece am renuntat la Dumnezeu. Si ma doara sa vad titlul acesta pe digi 24 „Nimic fara Dumnezeu” devine istorie- tipic unei societati fara Dumnezeu. Cred ca ar trebui sa fie inceputul, nu sfarsitul cum transmit astia prin canalul tv, iar acest rege sa fi fost un deschizator de drumuri. Dar asa suntem noi, pretuim persoana abia dupa ce moare si ramanem la atat!

 3. Trackback: Crucea face diferența… | agnus dei - english + romanian blog
 4. Trackback: Regele Mihai – Ce carte preţuiţi mai mult de oricare? Biblia, fără doar şi poate. | agnus dei - english + romanian blog
 5. octavpelin
  dec. 17, 2017 @ 02:39:05

  A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

 6. Trackback: Regele Mihai – Paște – București 1992 – Prin Invierea Mântuitorului nostru, sunt convins că va fi şi reînvierea ţării româneşti. VIDEO | agnus dei - english + romanian blog
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: